• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۸-۱۰ - ۱۱:۱۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

وعده عشقی برای سبز شدن بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز وعده برگشت ثبات به بازار سرمایه داد و گفت: اکثر شرکت‌های بورسی در صورت‌های مالی خود سود شناسایی کرده‌اند.

وعده عشقی برای سبز شدن بورس

به گزارش «فرهیختگان»، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرمزی تابلوی بورس کی رفع می‌شود، گفت: قرمزی تابلو یکدفعه نیامده که یکباره هم برود. ان‌شاءالله از امروز به مرور کاهش می‌یابد و تابلوی بورس رنگ سبز به خود می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در گذشته دعوتی از مردم از طرف دولت صورت گرفته و مردم سرمایه‌شان را به بورس آورده‌اند، گفت: مردم حق دارند نگران باشند، قطعا با یک جمله من هم نگرانی مردم رفع نمی‌شود، ولی تلاش می‌کنیم بازار سرمایه را به ثبات برسیم. رشدهای شدید و نزول‌های شدید برای بازار سم است و در هیچ یک از بازارها چنین وضعیتی را نمی‌پسندیم.

رئیس سازمان بورس گفت: اگر یک بازار رشد تند و تیز داشته باشد، پشت سر آن یک کاهش تند هم خواهد داشت. این ماهیت سرمایه‌گذاری است. در حال حاضر بحث‌هایی که شده بازار را تحت تأثیر قرار داده که مهم‌ترین آن کسری بودجه دولت و انتشار اوراق است، البته انتشار اوراق در بازار به کشش بازار بستگی دارد و این گونه نیست که در هر شرایطی اوراق منتشر کنیم.

وی این نکته را هم تاکید کرد که دولت قرار نیست همه کسری بودجه خود را از بازار سرمایه تامین کند. ابزارهای دیگری برای تامین کسری بودجه از طریق بانک‌ مرکزی، شبکه بانکی‌، بیمه‌ها، جاهای دیگر و نیز مولدسازی دارایی‌های دولت وجود دارد.

عشقی در ادامه افزود: بخش عمده تامین کسری بودجه دولت از محل مولدسازی دارایی‌ها خواهد بود. دولت در 40 روز گذشته حتی یک ریال اوراق در بازار سرمایه نفروخته است، اما مصاحبه‌هایی شده و یا عکسی از صفحات معاملات ما گرفته شده که فلان قدر اوراق دولتی معامله شده است، در حالی که این اوراق را دولت نفروخته، بلکه معامله‌ای بوده است که خریداران قبلی اوراق انجام داده و این معامله بین بانک‌ها صورت گرفته است، بنابراین تفکیک قائل شویم، بین خریداران و فروشندگان اوراق و اظهارنظر اشتباه صورت نگیرد و عددها را با هم اشتباه نکنیم.

رئیس سازمان بورس تأکید کرد: فروش اوراق به تناسب کشش بازار صورت می‌گیرد و نکته دیگر این است که خریداران اوراق با خریداران سهام متفاوت و در دو بازار مختلف انجام می‌شود. خریداران اوراق بازیگران خاص خودش را دارد، کسی که اوراق می‌گیرد سهام نمی‌فروشند که اوراق بگیرد. برنامه‌ریزی او برای اوراق است و فکر دیگری برای مدیریت ثروتش دارد. خریدار سهام افراد دیگری هستند.

وی همچنین گفت: یکی دیگر از ابهامات در مورد صنایع مختلف مطرح می‌شود که تلاش ما بر این است که جلوی قیمت‌گذاری دستوری و ایجاد رانت در شرکت‌ها را بگیریم. واقعیت این است که نمی‌توانیم ثروت مردم را بگیریم. آنها را به بورس دعوت کنیم که سهام شرکت‌ها را بخرند و از طرف دیگر دست در جیب شرکت‌ها کنیم و سود شرکت‌ها را بیرون بکشیم. دولت هم این عزم را دارد که از سرمایه مردم حمایت کند. در سال‌های گذشته در مورد محصولات پتروشیمی و فولادی بحث قیمت‌گذاری بود، الان این بحث وجود ندارد. وضع این شرکت‌ها بهتر شده است. دخالت‌ها در بازار حداقلی است.

رئیس سازمان بورس گفت: من به عنوان متولی بازار سرمایه وظیفه خود می‌دانم طبق رسالتی که برعهده من گذاشته شده از سرمایه مردم حفاظت کنم و از منافع شرکت‌ها همچنین حمایت کنم و این را دنبال خواهیم کرد. در بحث صنایع فولادی و پتروشیمی جلوی قیمت‌گذاری دستوری را گرفتیم و موفق شدیم. دولت هم همکاری کرده، دولت فعلی هم عزم جدی دارد. در برخی از صنایع هنوز مشکل قیمت‌گذاری وجود دارد که قطعا حل خواهد شد.

عشقی این را هم گفت که بسیاری از شرکت‌ها سودهای فراوانی شناسایی کردند که سؤال مردم این است که این سودها چه می‌شود، اما برخی از طرح‌های توسعه‌ای بزرگ در صنایع مختلف در دست اجرا است.

وی گفت: شب گذشته در نشستی با صاحبان صنایع معدنی و فلزی مباحث زیادی در مورد طرح‌های توسعه معدنی، اکتشاف، ذوب آهن، وجود دارد که ما وظیفه داریم برای این طرح‌ها تجهیز منابع و تامین منابع انجام دهیم. به افزایش سرمایه شرکت‌ها کمک کنیم و مطمئنم ثبات به بازار سرمایه برمی‌گردد و طرح‌های توسعه و ایجاد اشتغال اجرا می‌شود که در سودآوری شرکت‌ها و سهامداران مؤثر خواهد بود./ فارس

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین