• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۰۴-۱۲ - ۱۰:۵۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
روحانی در جلسه ستاد ملی کرونا:

کشور در مسیر گسترش کرونا قرار دارد

امروز در شرایط حساس کرونایی هستیم و متأسفانه در مسیر گسترش بیماری هستیم و در هفته‌های گذشته ویروس جدید «دلتا» از جنوب و جنوب‌شرق وارد کشور شد و باید مراقبت بشود که به درون کشور سرایت نکند.

کشور در مسیر گسترش کرونا قرار دارد

 به گزارش «فرهیختگان»، حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در سالروز حمله ناجوانمردانه ناوگان آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران در سال 1367 در خلیج فارس هستیم که 290 سرنشین این هواپیما به شهادت رسیدند و متأسفانه دولت آمریکا از آن‌زمان تاکنون نه عذرخواهی رسمی کرده و نه‌اینکه اقدام قابل توجهی انجام داده و بلکه از طرف دیگر نیز فرمانده این ناو را هم تشویق کردند که اصلا قابل پذیرش نیست.

وی افزود: دولت آمریکا بداند که جنایت بزرگی را مرتکب شد و همواره همه آزادی‌خواهان جهان خواستار این هستند که آمریکا اقدامات لازم را برای عذرخواهی و جبران انجام داده و توضیح دهد که چرا قاتل و جنایتکار این جنایت بزرگ را تشویق کرده است.

رئیس‌جمهور درباره جهش کرونا در کشور گفت: ما امروز در شرایط حساس کرونایی هستیم و متأسفانه در مسیر افزایش بیماری هستیم و در هفته‌های گذشته ویروس جدید «دلتا» از جنوب و جنوب‌شرق وارد کشور شد و باید مراقبت بشود که به درون کشور سرایت نکند. متأسفانه این ایام مسائلی از قبیل انتخابات، انتخابات شوراها که برخی مهمانی‌های با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار کردند، هم‌چنین تابستان و سفرها و قبل از آن نیز عید فطر و ماه رمضان داشتیم و این‌ها دست هم می‌دهد تا این شرایط شکل می‌گیرد.

روحانی تصریح کرد: با ویروسی مواجه هستیم که هر چه می‌گذرد بُعد دیگری نمایان می‌شود و از نظر ژنتیکی نیز به تدریج تغییر می‌کند و یکی از ویژگی‌های این ویروس قدرت سرایت آن است. کرونا ویروسی نیست که بگوییم مختص یک منطقه و کشور است، بلکه پاندمی است که همه جهان را فرا گرفته و می‌بینیم تا شرایط یک کشور خوب می‌شود و محدودیت‌ها را برمی‌دارند،  چند هفته بعد دوباره قرمز می‌شود و این یعنی که ناشناخته است.

وی خاطر نشان کرد: اروپا و کشورهای پیشرفته به‌خاطر تزریق واکسن احساس کردند که شرایط مناسب شده و رستوران‌ها و مراکز ورزشی و فرهنگی را باز کردند ولی سه-چهار هفته بعد با هجوم ویروس به شکل دیگری مواجه شدند و محدودیت‌ها را بازگرداندند.

رئیس‌جمهور گفت: ویروس کرونا غیرقابل درمان است و این ویروس عوارض جانبی را ایجاد می‌کند که آن عوارض جانبی به‌طوری قابل درمان است اما نمی‌توان گفت این ویروس داروی مشخصی دارد و می‌تواند در چند نوبت مصرف شود. البته نکته مثبت واکسن‌پذیر بودن ویروس کرونا است؛ گاهی شرایطی پیش می‌آید که در واکسن‌پذیری هم تردید می‌شود یعنی یک واکسن می‌آید و مردم مصونیت پیدا می‌کنند اما یک نوع جهش یافته جدیدی می‌آید، ممکن است مرگ و میر پایین‌تر بشود ولی بیماری وجود دارد. واکسن از نظر مرگ و میر بسیار موثر است و در جهان نشان داده شده آن‌هایی که واکسن زده‌اند به مقدار قابل توجهی بیماری را مهار کرده‌اند.

روحانی اظهار داشت: در مسئله واکسن شرایط روز به روز بهتر می‌شود و البته که باید واکسن بیشتری در اختیار داشته باشیم؛ اگر کشورهایی که با آن‌ها قرارداد بسته‌ایم و حتی پول آن را هم پرداخت کرده‌ایم واکسن را در اختیار ما می‌گذاشتند شرایط ما الان بهتری بود. پول کواکس را داده‌ایم و قرار بود 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن به ما تحویل بدهد ولی از قولی که به ما داده عقب است و مقدار کمی را به ما داده‌اند. همه علامت‌ها نشان می‌دهد که هم واکسن خارجی برای خرید و واردات به کشور و هم دو واکسن داخلی که مجوز اضطراری تزریق گرفته به ما کمک می‌کند که شرایط در هفته‌های آینده حتما از نظر واکسن بهتر خواهد شد و واکسیناسیون وسیع‌تر انجام خواهد گرفت.

وی ادامه داد: البته مشکلاتی در تزریق واکسن در برخی مناطق در نوبت دوم وجود داشت و در برخی مراکز  البته بیشتر در تهران ازدحام شده بود که رفع شده و امروز آن اجتماع دیگر نیست تا مردم به راحتی بتوانند واکسن بزنند. اولویت‌ها قبلا در ستاد ملی مقابله با کرونا مشخص شده و مواردی هم هست که می‌توانیم جزو اولویت‌ها قرار دهیم و باید وزارت بهداشت آن را  مورد توجه قرار دهد.

رئیس‌جمهور گفت: از یک طرف بحث اول مهر و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و از طرف دیگر کسب و کارها، مشاغل و خدمات را داریم که با این بیماری مواجه هستند و واکسیناسیون آن‌ها باید انجام بگیرد؛ امیدواریم بتوانیم واکسیناسیون را توسعه دهیم و شرایط مناسب‌تری را در هفته‌های بعد داشته باشیم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در تمام کشور این نگرانی وجود دارد که در مسیر موج پنجم کرونا قرار بگیریم و اگر دقت و مراعات کافی صورت نگیرد به این سمت خواهیم رفت، خاطر نشان کرد: هم‌اکنون میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور 69 درصد است و این رقم خیلی کم است؛ در شرایط سختی قرار داریم و 92 شهرستان قرمز است و اگر مراعات نشود تعداد این شهرها بیشتر خواهد شد و همه‌ی استانداران، نیروی انتظامی، ناظرین و مسئولان مربوطه به رنگ‌بندی مناطق دقت کنند و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به حداکثر برسد.

روحانی گفت: در استان‌های جنوبی به علت نفوذ ویروس «دلتا» باید مراقبت‌ها بیشتر بشود و ما در جلسه امروز با استان سیستان و بلوچستان در ارتباط بودیم و دیدیم که مردم مشکل دارند و باید همگی کمک و همکاری کنیم و درمان این ویروس با اقدام دسته‌جمعی امکان‌پذیر است.

وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم مردم در تابستان برای سفرها مراعات کنند و به مناطقی که قرمز و نارنجی است نروند و هم‌چنین تردد به اماکن عمومی، مراکز خرید، اجتماعات و دورهمی‌ها رعایت شود تا بتوانیم با انتقال این ویروس، خصوصا نوع جدیدِ هندی مقابله کنیم و کشور با سلامت به فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی ادامه بدهد./ تسنیم

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

حبیب‌الله بابایی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

«قله» کجاست؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار