«فرهیختگان» همزمان با برگزاری انتخابات نمایندگان دانشجویان شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم بررسی کرد
در این گزارش به‌سراغ اعضای شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم و چند تن از فعالان نشریاتی رفتیم تا از شرایط برگزاری انتخابات و فضای حاکم بر نشریات دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم بگویند.
  • ۱۳۹۹-۱۱-۲۵ - ۰۷:۴۳
  • 00
«فرهیختگان» همزمان با برگزاری انتخابات نمایندگان دانشجویان شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم بررسی کرد
اصلاح دستورالعمل اجرایی؛ مهم‌ترین دغدغه فعالان نشریات دانشجویی
اصلاح دستورالعمل اجرایی؛ مهم‌ترین دغدغه فعالان نشریات دانشجویی
زهرا رمضانیخبرنگار

به گزارش «فرهیختگان»، نشریات دانشجویی به‌نوعی رسانه‌های مراکز آکادمیک به‌شمار می‌روند و وجود چند نشریه در یک دانشگاه باعث می‌شود صداهای مختلفی به گوش دانشجویان برسد. نشریاتی که همیشه با محدودیت‌های زیادی برای چاپ روبه‌رو بوده‌اند و همین مساله باعث می‌شد آنها عموما در تیراژ هزار یا نهایتا 2هزار نسخه منتشر شوند. البته کرونا همین چاپ کاغذی محدود را هم با چالش جدی روبه‌رو کرد؛ چراکه تعطیلی دانشگاه‌ها باعث شد عملا نشریات دانشجویی مخاطبان اصلی خود را در بستر فیزیکی دانشگاه‌ها از دست بدهند، اما این به‌معنی پایان راه فعالیت نشریات نبود؛ چراکه به‌سرعت توانستند خود را با شرایط جدید وقف دهند و از چاپ فیزیکی به بستر فضای مجازی روی بیاورند. موضوعی که محاسن زیادی برای فعالان نشریات به‌همراه داشت. به‌عبارت دیگر، فضای مجازی و انتشار در بستر این فضا نه‌تنها باعث شد چراغ نشریات دانشجویی خاموش نشود، بلکه دیگر خبری از کاغذ و چاپخانه و... هم نیست، حالا دانشجویان دست‌به‌قلم راحت‌تر می‌توانند مطالب خود را در حوزه‌های مختلف به دست دانشجویان برسانند.

انتخابات اعضای شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم  چگونه برگزار می‌شود؟

 امروز‌ انتخابات اعضای جدید شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم برگزار می‌شود تا در روزهای پایانی اولین سال کرونایی از میان 52کاندیدای اعلام‌شده توسط سامانه نشریات دانشگاهی، اعضای جدید انتخاب شوند و به مدت یک‌سال به‌عنوان نمایندگان قشر دانشجو در عالی‌ترین دستگاه متولی آموزش عالی حضور داشته باشند. اما انتخابات امسال برخلاف ادوار گذشته تغییراتی هم دارد؛ چراکه دیگر دانشگاه‌های پیام‌نور و تهران بیشترین حق رای را ندارند. به‌عبارت دیگر، علی‌رغم دست برتر دانشگاه پیام‌نور در انتخابات سال‌های گذشته، امروز تنها 9حق رای برای این دانشگاه در نظر گرفته شده و در کل کشور نیز 13بالاترین حق رای است که برای انتخابات این دوره لحاظ شده و مربوط به دانشگاه فرهنگیان می‌شود.

نکته جالب درباره انتخابات امروز آن است که برگزاری آنلاین آن در سامانه نشریات دانشگاهی این امکان را فراهم کرده که درصورت عدم تمدید زمان برگزاری، نتایج تا پایان امروز اعلام شود. همچنین تغییر در شیوه‌نامه مرتبط با نشریات دانشجویی وزارت علوم باعث شده تنها فعالان نشریاتی حق رای در این دوره را داشته باشند که در طول یک‌سال گذشته، حداقل یک‌بار نشریه‌شان منتشر شده باشد، مساله‌ای که در عمل امکان رای‌دهی را از نشریات یک‌بار مصرف گرفته و همین مساله نتایج انتخابات را واقعی‌تر خواهد کرد. در این گزارش به‌سراغ اعضای شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم و چند تن از فعالان نشریاتی رفتیم تا از شرایط برگزاری انتخابات و فضای حاکم بر نشریات دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم بگویند.

عضو دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم: ‌‌‌‌ دستورالعمل مربوط به نشریات دانشجویی باید اصلاح شود (لینک)

عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم: قوانین مربوط به فعالیت نشریات الکترونیک جدی گرفته شود (لینک)

محمد عسگری، فعال حوزه نشریات دانشگاه شاهد: اعضای جدید در حوزه اصلاح قوانین  وارد عمل شوند (لینک)

سجاد مشاورنیا، فعال حوزه نشریات دانشگاه زابل: با خلأ اجرای قوانین مربوط به نشریات دانشجویی روبه‌رو هستیم (لینک)

مهدی خطیب دماوندی، فعال حوزه نشریات دانشگاه شهید بهشتی: برای خودکفایی مالی و حتی درآمدزایی نشریات تدبیری اندیشیده شود (لینک)

* نویسنده: زهرا رمضانی، روزنامه نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران