به گزارش «فرهیختگان»، سهیل متولد دهه 70 و بین گیمرها چهره مشهوری است. با او درباره بازی و وضعیت بازی در این روزها صحبت کردیم. اطلاعات جالبی داشت. از درآمد روزانه برخی گیمرها تا روش زندگی این مشاغل جدید قرن بیستویکمی.
الان بیشتر بچهها بازیهای آنلاین میکنند یا بازیهای کنسولی روی بورس است؟ در کرونا وضعیت به چه صورت است؟
در کرونا بیشتر شدند و مدارس که تعطیل شد بچهها پای کنسول بازی هستند و بازیها بالا رفته است و استریمرها بیشتر شدهاند یعنی کسانی که از بازی خود فیلم میگذارند و بازی را نگاه میکنید و به دلار مبلغی را پرداخت میکنید چون خوب بازی میکند و از این کار پول درمیآورد و بسترش در یوتیوب است.
درآمد این افراد چقدر است؟
درآمد متغیر است و نمیتوان عدد ثابتی بیان کرد. یکی روزی 200 هزارتومان درمیآورد و دیگری یک میلیون! چراکه بستگی به بازی دارد. یوتیوب هر هزار بازدید یک مبلغی پول میپردازد. هر کسی بازدید را بالا میبرد. شما در یوتیوب یک فیلم را بگذارید مبلغی خواهید داشت.
همانند فیلم سینماییها که پخش میکند و پول واریز میکند.
دقیقا همین است.
آمار ندارید که چه کسی درآمد بالاتری دارد؟
نینجا بود که بازی میکرد ولی از این کار خداحافظی کرد. 30 سالگیاش که تمام شد، خداحافظی کرد تا زندگی جدید خود را شروع کند. از دنیای بازی خداحافظی کرد. نینجا یکی از پلیرهای پورلایف بود.
بازیها بیشتر در چه حوزهای است؟
همهجور بازی وجود دارد. بعضی استراتژیک، بعضی جنگی و نبرد تنبهتن است که مثلا صد نفر وسط میریزند و باید همدیگر را بکشند تا یک نفر برنده شود. بعضی بازیها هم تیمی است.
فوتبال کمتر از همه است؟
بازی کردن در «پیاس» و «فیفا» خیلی کمتر شده است. چون بازیهایی آمده که وقتی وارد آن میشوید میتوانید از آن پول دربیاورید و پول خرج کنید، مپ یک بازی از اندازه یک کشوری مثل ایران بزرگتر است وقتی در آن بازی میکنید. میتوانم بگویم چند برابر ایران است، تمامشدنی نیست و هر چقدر بروید، تمام نمیشود. 7 سال طول میکشد تا شما این بازی را یاد بگیرید. این بازی دنیای بزرگی دارد و بیشتر پلیرهای آن روسی هستند.
در این بازی روسها بیشتر هستند یا روسها کلا بیشتر بازی میکنند؟
روسها کلا بیشتر بازی میکنند.
آمریکا و چین هم هستند یا خیر؟
آمریکا و چین هستند ولی بهترین بازیکنان معمولا برای اسپانیا هستند.
چرا؟
دلیل این را نمیدانم. شاید چون تیم پشتیبانش بهترین تیم است که در هر مسابقه و بازی آن تیم وجود دارد. البته بهترین بازیکنهای دنیا را جمع میکند و اسپانسر بزرگی دارد.
در ایران اسپانسر داریم؟
خیر.
یعنی بچهها از جیب خود خرج میکنند؟
کسی کمک نمیکند.
ایونت هم میگذارند؟
سالی یکبار برای یکی دو بازی میگذارند. یکبار در برج میلاد و یکبار هم در همدان گذاشتند. خود بچهها میآیند. هر تیمی میآید باید مبلغی بپردازد که درنهایت چیزی به او بدهند ولی بیشتر برای آن کسی است که تورنمنت را برگزار کرده است. اینطور نیست که همینطور مسابقهای برگزار کنید و بچهها شرکت کنند.
رده سنی گیمرها الان چطور است؟
الان 18 تا 30 است. افرادی که من دیدم بیشتر در این رده سنی بودند. البته من بازیکن 40 ساله هم دیدهام.
روزی چند ساعت یک گیمر حرفهای وقت میگذارد؟
گیمر حرفهای به جز خواب بقیه روز خود را برای بازی وقت میگذارد.
درآمد و درس و کار چطور؟
درآمد از گیم است.
زندگی را میتواند بگرداند؟
بله، عاشق گیم است. پشت سیستم مینشیند و غذا میخورد و همه کار میکند.
بازیهای جدید چطور است؟ به چه سمتی میرود؟ بیشتر با محور جنگ است یا به هوش گیمر ربط دارد؟
سمت همهچیز میرود. یک بازی جدید حدودا 3-2 هفته به بازار آمده است. در این بازی حدود 150 نفر در یک جزیره هستند و شما باید در این جزیره زنده بمانید، نه آدم بکشید و نه کاری کنید. باید دنبال غذا بگردید، سرپناه برای خود ایجاد کنید، از سرما نمیرید و جلوی حیوانات بایستید، آتش درست کنید. بازی کاملا فکری است. کسی که فکر بهتری در این بازی دارد، میبرد. طرف چوب جمع میکند، غذا پیدا میکند، طرفدار زیادی دارد. هنوز بازی GTA روی بورس است. «دوتادو» هم خیلی روی بورس است.
این بازیها چقدر تاثیر میگذارد؟ کسی را میشناسید که درمورد این بازیها اوضاع خوبی داشته باشد، از نظر مالی مدنظر نیست؟ چه تاثیری روی شخصیت آدمها میگذارد؟
حتما تاثیرات زیادی روی ذهن و روان میگذارد. چند سال پیش در بازی «کانتر» کسی در بازی کشته شده و شکست خورده بود. کسی که باخته بود در واقعیت بهدنبال طرف میگردد و او را میکشد. در گوگل هم سرچ کنید این داستان را برای شما میآورد.
از لحاظ تاثیر روی ذهن چطور؟ بسیاری از بازیهایی که خودم انجام دادهام بهشدت اعتیادآور و تاثیرگذار بود. شب هم در خواب نقشه ذهنیاش را داشتم.
واقعیت این است که گیمرها بیاعصاب میشوند.
بیاعصاب میشوند یا بیاعصابها گیم بازی میکنند؟
خیر، بیاعصاب و بیظرفیت میشوند. صبر ندارند و دوست دارند همهچیز سریع آماده شود. در زندگی روزمره چنین است. 80درصد اینچنین هستند، صبر ندارند، سریع عصبانی میشوند.
الان آماری دارید که چند میلیون بازی میکنند؟
در ایران گیمر زیاد است. شاید بیشتر از 30 میلیون نفر.