• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۱۰-۱۸ - ۱۶:۵۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
دکتر طهرانچی در مراسم بزرگداشت شهید سردار سلیمانی:

ابعاد معرفتی و شناختی شهید سلیمانی را باید در حوزه‌های مختلف به تصویر بکشیم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ابعاد معرفتی و شناختی شهید سلیمانی را باید در حوزه‌های مختلف به خصوص ادبیات و شعر به تصویر بکشیم.

ابعاد معرفتی و شناختی شهید سلیمانی را باید در حوزه‌های مختلف به تصویر بکشیم

  به گزارش «فرهیختگان»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در همایش بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی با عنوان «هم دانشگاهی» که با حضور خانواده شهید سلیمانی در دانشگاه شهیدباهنر کرمان برگزار شد، گفت: مکتب هایی که اسطوره‌ساز نباشند، عقیم خواهند ماند. در قرآن کریم نیز بحث اسوه حسنه به عنوان یک الگو برای همه انسان ها مطرح شده است.

وی با بیان اینکه خط و مکتب فکری در صورتی که انسان‌ساز باشد، باقی خواهد ماند، اظهار داشت: امامت در حقیقت همان شاکله شکل‌گیری انسان کامل است که بنا به تعبیر مقام معظم رهبری در کتاب انسان 250 ساله، الگوهایی عینی و دست یافتنی هستند.

دکتر طهرانچی ادامه داد: مقام معظم رهبری تأکید می کنند که مکتب شهید سلیمانی، الگوبرداری از ائمه اطهار (ع) است. انقلاب اسلامی زمانی می تواند به یک جریان تبدیل شود که بتواند انسان هایی که پیرو ائمه اطهار (ع) باشند را عرضه کند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: تمامی افراد و بخصوص دانشجویان و دانشگاهیان باید به شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان اسطوره و قهرمان نگاه کنیم، چرا که دنیای غرب از ساختن اسطوره های حقیقی و معنوی خالی است. غربی ها چون نمی توانند الگوهایی پایدار و جریان ساز بسازند، سراغ ساخت و شکل گیری اسطوره هایی فرضی و خیالی می روند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه اگر تاریخ و تمدن غرب را مطالعه کنیم، درمی یابیم که آنها نتوانسته اند انسان های بزرگی به عنوان الگو به جوامع خود هدیه کنند، تأکید کرد: احیای مجدد تمدن اسلامی در بطن انقلاب اسلامی، زمینه تربیت و شکل گیری شخصیت هایی همچون شهید سلیمانی را مهیا کرده است.

وی افزود: همه علاقمندان به سیره و مکتب شهید سلیمانی باید مراقب باشند، چرا که دشمنان در این یک سال اخیر نه تنها وی را ترور کردند، بلکه شخصیت و الگو بودن وی را نیز مورد هجمه قرار دادند. این موضوع کار جامعه دانشگاهی را در زمینه شناخت ابعاد شخصیتی و قهرمان سازی شهید سلیمانی سخت تر می کند.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه نمی توان بدون داشتن یک الگو، جریانی ادامه‌دار خلق کرد، گفت: باید ابعاد معرفتی و شناختی شهید سلیمانی را در حوزه های مختلف بخصوص ادبیات و شعر به تصویر بکشیم تا جوانان با الگوهایی که متصل به الگوهای الهی هستند، آشنا شوند و در این بین نقش دانشکده های ادبیات، جامعه‌شناسی، تاریخ و هنر بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به آیه‌ای از قرآن کریم مبنی بر اینکه «مپندارید شهدا مرده‌اند، بلکه زنده‌اند و نزد خدا روزی می خورند» اشاره و تصریح کرد: آنها که از ترور ناجوانمردانه شهید سلیمانی ابراز خوشحالی کردند و با ادعاهای واهی، خود را دشمن تروریست های منطقه نامیدند، قطعاً نتیجه اعمال خود را خواهند دید. وعده های الهی در مورد سرنوشت دشمنان و کافران قطعاً تحقق خواهد یافت و بنا به فرموده خداوند نمی توانند هرکار که می خواهند انجام دهند و سرنوشتی جز آتش جهنم نخواهند داشت.

وی با تأکید بر اینکه شهید محسن فخری‌زاده جلوه‌ای از قدرت انتقام سخت ماست، اظهار داشت: باید با تمام توان به انتقام سخت فکر کرد و بنا به تأکیدات مقام معظم رهبری؛ جنبه های نرم افزاری انتقام سخت از جمله جهاد علمی، دارای اهمیت به مراتب ویژه و خاص‌تری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: برای کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران افتخار است که دشمنان قسم‌خورده، دانشمندان فرهیخته ما را به دلیل پایداری در علم آموزی و به خدمت گرفتن علوم در راستای اقتدار جمهوری اسلامی، مورد تحریم ظالمانه قرار می دهند.

دکتر طهرانچی ترور ظالمانه شهدای هسته‌ای در مقابل خانواده های این شهدا را جنایت بشری خواند و افزود: وقاحت دشمنان به حدی است که فکر می کنند دانشمندان ما در عرصه جهاد علمی از این نوع شهادت می ترسند.

وی تأکید کرد: در دیار سردار دلیر اسلام و فرمانده سپاهیان شجاع، اعلام می کنیم که جامعه علمی افتخار می کند در دوران های مختلف انقلاب اسلامی، شهدای جهاد علمی با اعتقادی راسخ پای انقلاب و آرمان های آن ایستاده اند و دشمنان کور خوانده‌اند که ما از انقلاب، ولی امر و مردم خود دست می کشیم.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین