محمود رجبی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اتحاد بین جامعه اسلامی یکی از توصیه‌های آیت‌الله یزدی بود که تاکید داشتند همه بر محور ولایت و ارزش‌های اسلامی جمع شوند و نیروهای انقلاب در صف واحد دربرابر کج‌اندیشان و منحرفان و کسانی که مسیر آنها با مسیر ولایت زاویه دارد، بایستند.
  • ۱۳۹۹-۰۹-۲۰ - ۱۳:۵۰
  • 00
محمود رجبی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
آیت‌الله یزدی نیروهای انقلاب را دربرابر کج‌اندیشان بسیج می‌کردند
آیت‌الله یزدی نیروهای انقلاب را دربرابر کج‌اندیشان بسیج می‌کردند

به گزارش «فرهیختگان»، محمود رجبی، از اعضای برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که سال‌ها ارتباط نزدیکی با مرحوم آیت‌الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین داشته است. وی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به بررسی جزئیات رفتار سیاسی و عقیدتی رئیس فقید جامعه مدرسین پرداخت که مشروح آن در ادامه از نگاه‌تان می‌گذرد.

با توجه به اینکه آیت‌الله یزدی نقش بی‌بدیلی در تاریخ انقلاب و نهضت حضرت امام(ره) قبل و بعد از انقلاب داشتند، درباره شخصیت سیاسی و فرهنگی ایشان توضیح دهید.

آیت‌الله یزدی از شخصیت‌های بسیار بزرگ پیش و بعد از انقلاب بودند که در سمت‌های مختلفی ایفای نقش کردند، از این‌رو رحلت ایشان ضایعه بزرگی برای امت اسلامی است.

   آیت‌الله یزدی یکی از شخصیت‌های برجسته در دفاع از حضرت‌امام(ره) بودند

آیت‌الله یزدی یکی از شخصیت‌های بسیار برجسته انقلابی در دفاع از حضرت امام(ره) و آرمان‌های انقلاب اسلامی بودند که با کمال شجاعت و جسارت، الگویی برای همه روحانیون محسوب می‌شدند.
ایشان در ترویج اندیشه و منویات حضرت امام(ره) نقش مهمی داشتند و درواقع مرجع انقلابیون و ملجأ آنها در این زمینه بودند. بعد از انقلاب هم در سمت‌های مختلفی که داشتند، نقش بی‌بدیلی در شورای نگهبان ایفا کردند و در مجلس شورای اسلامی نیز که چند دوره حضور داشتند، ازجمله افرادی بودند که در مدیریت مجلس و نوآوری‌های عرصه هماهنگ بودن لایحه‌ها و طرح‌ها با فرهنگ دینی و ارزش‌های اسلامی نقش جدی داشتند.

 در حوزه‌های علمیه و حوزه تدریس و تربیت نیروهای انقلابی چه نقشی داشتند؟

ایشان در آن دوران فعالیت در مجلس، لایحه‌ها را به حوزه علمیه می‌آوردند و در جمع فضلا و اساتید برجسته حوزه این لایحه‌ها بررسی می‌شد تا از جهت اسلامی و ارزش‌های اسلامی در حد بسیار بالایی تضمین شده باشد.

در عرصه تدریس و شاگردپروری هم شخصیت برجسته‌ای بودند و قبل و بعد از انقلاب نیز تدریس داشتند. پس از انقلاب درجهت نیازهای نظام اسلامی، دفاع از مکتب اهل‌بیت(ع) و پاسخگویی به شبهات نقش بسیار موثری ایفا کردند.  مرحوم آیت‌الله یزدی تا اواخر عمر تدریس فقه و خارج فقه را برعهده داشتند و نیازهای نظام و فکر اندیشه اسلامی را تقویت می‌کردند؛ ایشان برای مردم دلسوز بودند.  ایشان حقیقتا به فکر محرومان و نیازمندان بودند، از این‌رو بُعد دیگر شخصیت ایشان اخلاق‌مداری بود و از قبل انقلاب به‌عنوان استاد اخلاق انقلابی که معنویت و انقلابی‌گری را پیوند زده بودند، شناخته می‌شدند.

   اساتید و فضلای ما باید از روحیه انقلابی‌گری آیت‌الله یزدی درس بگیرند

مرحوم آیت‌الله یزدی سال‌ها رئیس شورای‌عالی جامعه مدرسین و از بنیانگذاران آن بودند. همچنین در شورای‌عالی حوزه‌های علمیه نیز حضور داشتند که امیدواریم خداوند ایشان را با پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل‌بیت(ع) محشور کند و خلأیی را که در سایه رحلت ایشان برای نظام اسلامی وارد شده، به بهترین وجه جبران کند.  ایشان در دفاع از حضرت امام(ره) و عشق به امام و رهبری الگو بودند و باید بزرگان، اساتید و فضلای ما از این روحیه انقلابی‌گری ایشان درس بگیرند.

    آیت‌الله یزدی نیروهای انقلابی را دربرابر کج‌اندیشان و منحرفان از مسیر ولایت، بسیج می‌کردند

باتوجه به اینکه آیت‌الله یزدی در جامعه مدرسین نقش ویژه‌ای داشتند، درخصوص مباحث سیاسی توصیه‌ای داشتند که اعضا بخواهند درخصوص رفتارهای سیاسی آنها را دنبال کنند؟

در دفاع از ولایت و آنچه رهبر معظم انقلاب مدنظر داشتند، توصیه می‌کردند باید به‌‌گونه‌ای عمل کنیم که منویات و رهنمودهای امام و رهبری همیشه سرلوحه همه فعالیت‌ها باشد. از این‌رو اتحاد بین جامعه اسلامی یکی از توصیه‌های ایشان بود که تاکید داشتند همه بر محور ولایت و ارزش‌های اسلامی جمع شوند و نیروهای انقلاب در صف واحد دربرابر کج‌اندیشان و منحرفان و کسانی که مسیر آنها با مسیر ولایت زاویه دارد، بایستند.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰