به گزارش «فرهیختگان»، پرسپولیسیها در این روزها رفتهرفته کولهبار سفر خود را میبندند و خودشان را آماده میکنند تا برای نبرد نهایی در فینال لیگ قهرمانان آسیا راهی دوحه قطر شوند. در خبرها آمده بود که پرسپولیسیها بدون آلکثیر به دوحه سفر میکنند و دلیل غیبت این بازیکن هم محرومیت از کلیه فعالیتهای فوتبالی است که با حکم کنفدراسیون فوتبال آسیا بهوجود آمده است اما در این بین مشخص نشد که تلاش تیم حقوقی باشگاه برای متوقف کردن این حکم در دیوان عدالت ورزش به کجا کشید و چرا اقدامی برای این پرونده صورت نگرفته است. ضمن اینکه در کنار این پرونده، پروندههایی نظیر کالدرون و دستیارانش، بودیمیر و حتی شکایت النصر به دیوان عدالت ورزش نیز در جریان است که نیاز به رسیدگی به آنها به صورت جدی دیده میشود.
وکیل، معاون غیررسمی پرسپولیس
یکی از مواردی که برای اهالی ورزش و بهخصوص رسانههای ورزشی جای تعجب دارد اداره باشگاه پرسپولیس با پروندههای حقوقی رنگارنگ داخلی و خارجی، بدون استفاده از معاونت حقوقی است و این باشگاه بعد از مشکلاتی که برای مهدی خواجهوند ایجاد شد و او را از باشگاه پرسپولیس حذف کرد، نفر جدیدی را برای این کار به خدمت نگرفت و حتی بهتازگی غدیر که بعد از خروج خواجهوند از باشگاه پیگیر امور حقوقی بود را از دست داده است. پیگیریهای خبرنگار «فرهیختگان» نشان میدهد که بخش حقوقی پرسپولیس این روزها توسط امیرساعد وکیل که بسیاری از پروندههای حقوقی باشگاه را پیگیری میکند اداره میشود ولی این اقدام بدون حکم درحال انجام است. ظاهرا دلیل اصلی قبول نکردن معاونت حقوقی باشگاه توسط وکیل به موضوع وکالت او در دادگستری مربوط میشود که به او اجازه این را نمیدهد که در قسمتهای دیگر سمت رسمی بگیرد.
شکایت از فضای مجازی اقدام بعدی سرخها
پرسپولیسیها این روزها برای اینکه کوچکترین حاشیهای به تیم وارد نشود فضای قرنطینه را در اطراف سرخها ایجاد کردهاند و اجازه نمیدهند که افرادی با نزدیک شدن به تیم فضای آرام سرخها را بههم بزنند و در رسیدن آنها به هدف نهاییشان که همان قهرمانی آسیاست خللی ایجاد کنند. یکی از مواردی که مدیران پرسپولیس هنوز نتوانستهاند آن را تحت کنترل خود دربیاورند، موضوع فضای مجازی است که در این روزها کم حاشیه برای این تیم ایجاد نکرده و باعث شده که در برخی از موارد پرسپولیسیها به دردسرهم بیفتند و شاید دمدستیترین اتفاق، همان تهدیدی باشد که از سوی یکسری افراد تماشاگرنما رخ داد که تصمیم داشتند با بردن فردی کرونایی به اردوی پرسپولیس بازیکنان این تیم را با این ویروس درگیر کنند تا آنها برای حضور در فینال آسیا دچار مشکل شوند.
در زمانی که مدیریت باشگاه در سکوت کامل بهسر میبرد و هیچ اظهارنظری نمیکند، اخبار فضای مجازی و رسانهها به صورت کامل رصد میشود و سکوت باشگاه برای راه ندادن حاشیه به تیم است. طبق شنیدهها بعد از پرواز سرخها به قطر، سرخها قصد دارند با جمعآوری برخی مطالب و اقدامات در فضای مجازی از برخی افراد و رسانههای مجازی شکایت کرده و عوامل ایجاد حاشیه برای پرسپولیس را به دست قانون بسپارند. ظاهرا این موضوع به بخش حقوقی باشگاه ارجاع شده و قرار است در اولین فرصت بعد از پرواز تیم به قطر اقدامات لازم برای طرح این شکایت انجام شود. البته در زمان سرپرستی مهدی رسولپناه در باشگاه پرسپولیس هم قرار بود این اقدام در دستور کار قرار بگیرد و از حاشیهسازان فضای مجازی به مراجع قضایی شکایت شود، اما خبری نشد.
تنها راهحل برای کالدرون؛ پاداش آسیایی
با اینکه زمان رسیدگی به پرونده گابریل کالدرون در CAS مشخص شده و بهزودی رای نهایی درخصوص این پرونده صادر میشود اما باشگاه پرسپولیس هنوز برنامهای برای پرداخت مطالبات این مربی در دستور کار ندارد و مشخص نیست آنها قرار است از کدام منابع درآمدی این پرونده را مختومه کنند.
در این خصوص پیگیریهای خبرنگار «فرهیختگان» نشان میدهد که مدیران پرسپولیس برای حل این معضل تنها به پاداش آسیاییشان چشم دوختهاند و امیدوار هستند که روند این پرونده به قدری طولانی شود که بتوانند از این محل درآمد بدهی خودشان را به کالدرون و دستیارانش بپردازند و از شر یک پرونده دیگر خلاصی پیدا کنند. اما با توجه به زمان حداقل 40 روزه که بعد از پایان رقابت آسیایی برای انجام امور اداری این پاداش وجود دارد، مشخص نیست اگر مهلت سرخها کمتر از این زمان باشد، چگونه قرار است با این مرد آرژانتینی تسویهحساب کنند و احتمالا این موضوع بعد از جریان پر فرازونشیب برانکو، چالش جدیدی برای مدیران سرخ باشد.
خبرهای خوب درباره آلکثیر تا سهشنبه!
شاید نزدیکترین کسی که درخصوص پروندههای حقوقی باشگاه پرسپولیس وجود داشته باشد که بتواند موثقترین اخبار را درخصوص آنها ارائه کند، امیر ساعد وکیل، وکیل اکثر پروندههای حقوقی این روزهای باشگاه پرسپولیس باشد که در دو سه ماه گذشته توانسته اقدامات مناسبی در پروندههای حقوقی باشگاه انجام دهد. وی درباره پرونده آلکثیر به «فرهیختگان» گفت: «ما هرگز از پیگیری این پرونده ناامید نیستیم و هنوز هم امید داریم که بهزودی این پرونده در دیوان عدالت ورزش به جریان افتاده و با توجه به لوایحی که ارائه کردیم بتوانیم درنهایت حکم توقف این محرومیت را دریافت کنیم.»
او ادامه داد: «با توجه به شرایط کرونایی و البته تحریمهای ظالمانه یک دلواپسی برای ما ایجاد شد که مبادا اصلا این پرونده و دفاعیات ما به این دادگاه نرسیده باشد. به همین جهت این موضوع را از مسیر دیگری پیگیری کردیم و این امید را داریم که بعد از تعطیلات پایان هفته میلادی و در روز دوشنبه یا سهشنبه خبر خوب به جریان افتادن این پرونده را دریافت کنیم و بتوانیم داوران دادگاه را متقاعد کنیم که فعلا این حکم را متوقف کنند تا آلکثیر بتواند در فینال، پرسپولیس را همراهی کند و بعد از آن این پرونده در زمان لازم مورد بررسی قرار بگیرد و اگر حکم به بخشودگی او آمد که چه بهتر و اگر CAS هم حکم کنفدراسیون فوتبال آسیا را تایید کرد، این بازیکن ادامه محرومیتش را تحمل کند. چون هنوز موضوع اقدام نژادپرستانه محرز نشده و ما دیدار حساس فینال را در پیش داریم. این احتمال وجود دارد که بتوانیم محرومیت این بازیکن را متوقف کنیم و این اتفاق با توجه به وضعیت اضطراری موجود دور از ذهن نیست.»
وکیل باشگاه پرسپولیس درخصوص تعلیق محرومیت آلکثیر بعد از سپری کردن نیمی از این محرومیت خاطرنشان کرد: «اصلا چنین قانونی در کنفدراسیون فوتبال آسیا وجود ندارد و من نمیدانم این بحثها از کجا شکل گرفته است. ما در قوانین داخلی فوتبالمان این قانون را داریم و احتمالا عزیزانی که در این خصوص اظهارنظر کردهاند با استناد به قوانین فدراسیون فوتبال بوده، نه کنفدراسیون فوتبال آسیا.»
سهشنبه، جلسه آنلاین پرونده کالدرون
امیر ساعد وکیل درخصوص پرونده شکایت کالدرون به خبرنگار «فرهیختگان» گفت: «سهشنبه هفته جاری که هجدهم آذرماه است زمان برگزاری جلسه رسیدگی به این پرونده است و ما آماده هستیم که در این روز از حقوق باشگاه پرسپولیس دفاع کنیم. در ابتدا ما با اداره این پروندهها زمان لازم را در اختیار مدیران باشگاه قرار دادیم که پرونده برانکو را با آرامش پیگیری و مختومه کنند و اگر این دو پرونده همزمان به حکم نهایی میرسید کار برای پرداخت این مطالبات بهشدت سخت میشد.»
او ادامه داد: «موضوع دیگری هم که در این بین وجود دارد این است که ما اگر حتی بتوانیم یک ریال از حکم فیفا را درخصوص مطالبات کالدرون کم کنیم، باید از این فرصت استفاده میکردیم و به همین جهت مصلحت در این بود که این پرونده به CAS برده شود. ما قطعا از کوچکترین روزنهها در این پرونده استفاده میکنیم تا بتوانیم حقوق باشگاه را مطالبه کنیم.»
مشاور حقوقی باشگاه پرسپولیس در ادامه خاطرنشان کرد: «اینکه از CAS بخواهیم بدهیمان را به کالدرون قسطبندی کند اصلا در قوانین تعریف نشده است و این موضوع تنها در صورتی امکانپذیر است که طرفین پرونده با یکدیگر مذاکره کرده و به توافق برسند و این توافق را به صورت کتبی به CAS ارسال کنند.»
وکیل همچنین افزود: «از زمانی که این پرونده به من سپرده شده است، هیچ مذاکرهای بین ما و کالدرون برای توافق جدید صورت نگرفته و با توجه به نزدیکی این پرونده فعلا به صلاح هم نیست که مذاکرهای صورت بگیرد. اما بعد از این جلسه رسیدگی قطعا نظر باشگاه را جویا میشویم و اگر نیازی به توافق جدید بود با این مربی وارد مذاکره میشویم.»
درخواست 3 داور در پرونده النصر
بحث دیگری که بعد از فینال آسیایی به یکی از سوژههای داغ فوتبال کشورمان تبدیل شد، موضوع شکایت باشگاه النصر عربستان از پرسپولیس به خاطر استفاده از بازیکنان غیرمجاز است. این پرونده که در کمیته انضباطی و استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا به نفع سرخها به پایان رسید، بار دیگر در دیوان عدالت ورزش بازگشایی شده تا نشان بدهد این باشگاه عربستانی بهشدت پیگیر ماجراست.
امیر ساعد وکیل درخصوص اقداماتی که برای این پرونده صورت گرفته به «فرهیختگان» گفت: «پروسه رسیدگی به این پرونده در CAS آغاز شده است و آنها ابتدا در نامهای از پرسپولیس، تقاضای باشگاه النصر را برای رسیدگی فوری به این پرونده مطرح کردند که با مخالفت باشگاه همراه شد و ما نپذیرفتیم که این پرونده با فوریت مورد بررسی قرار بگیرد. به همین دلیل قرار است که این پرونده در روال عادی قرار گرفته و در زمان لازم به آن رسیدگی شود.»
او ادامه داد: «امروز قرار است در نامهای به CAS وضعیت داوری این پرونده را مشخص بکنیم. چراکه ما میتوانستیم از یک یا 3 داور برای رسیدگی به این پرونده استفاده کنیم که نظر باشگاه پرسپولیس و بخش حقوقی این پرونده بر این است که از هیات داوری که همان 3 داور است استفاده شود و امروز این موضوع را به CAS به صورت مکتوب اعلام میکنیم.» وکیل در خاتمه خاطرنشان کرد: «هزینههای این پرونده معمولا برعهده بازنده است اما پیش آمده که در برخی موارد نظر CAS بر این بوده باشد که هزینههای دادرسی به صورت نصفبهنصف پرداخت شود. در این مورد فرمولی وجود ندارد و درنهایت به تصمیم داوران پرونده برمیگردد که هزینههای داوری به چه شکلی پرداخت شود.»
* نویسنده: آرش محمدی، روزنامهنگار