به گزارش «فرهیختگان»، درحالیکه هنوز رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۰۲۰ همچنان درحال برگزاری بوده و فقط در این بین تکلیف فینالیست منطقه غرب آسیا یعنی پرسپولیس مشخص شده و رقابتها در منطقه شرق به مرحله حذفی رسیده است، بااینحال کنفدراسیون فوتبال آسیا برنامهریزیهای ابتدایی خود برای فصل جدید رقابتها را آغاز کرده و در همین خصوص اقدامات لازم در جهت بهبود کیفی و کمی رقابتها با توجه به شیوع ویروس کرونا از سوی این کنفدراسیون درحال انجام است. در همین راستا نیز هفته گذشته در جلسه کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا با کشورهای عضو در منطقه غرب تمامی پیشنهادها برای برگزاری رقابتها در فصل آینده مورد بررسی قرار گرفت و اقدامات اولیه و لازم برای برگزاری این مسابقات توسط حاضران در جلسه مرور شد. نکته قابلتوجه اینکه از سال آینده قرار است این رقابتها با افزایش ۸ تیم دیگر به ۳۲ تیم شرکتکننده برای اولینبار با ۴۰ تیم در ۱۰ گروه چهار تیمی برگزار شود و به این معناست که از هر منطقه غرب و شرق آسیا بیست تیم به رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا صعود میکنند و در پنج گروه برای مشخص شدن تیمهای صعودکننده به کار خود ادامه میدهند.
در جلسه برگزارشده کشورهای مختلف درخصوص نحوه برگزاری فصل جدید رقابتها و درصورتیکه کرونا همچنان باقی باشد، پیشنهادهایی را مطرح کردند که البته کنفدراسیون فوتبال آسیا در این زمینه پیشنهادهای اولیه را دریافت کرده و مقرر شد بعد از تعیینتکلیف فصل جاری و مشخص شدن قهرمان درخصوص نحوه برگزاری در فصل آینده نظر رسمی و نهایی خود را اعلام کنند.
گمانهزنی عربها ادامه دارد
همچنان گمانهزنی رسانههای کشورهای عربی درخصوص اتفاقاتی که در کنفدراسیون فوتبال آسیا به وقوع میپیوندد، ادامه داشته و در زمینه برگزاری فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا نیز اخبار و شایعات زیادی از این رسانهها منتشر شده و به گوش میرسد، جدا از اینکه نشریه الریاضیه عربستان از منابع آگاهش خبر داد که کنفدراسیون آسیا به فدراسیونهای عضو اعلام کرده لیگ قهرمانان 2021 قبل از ماه آوریل (فروردین 1400) برگزار نخواهد شد، یک رسانه عربی دیگر مدعی شد برگزاری فصل جدید رقابتها در گرو کشف واکسن ویروس کرونا بوده و تا این اتفاق رخ ندهد، خبری از آغاز فصل جدید نخواهد بود. روزنامه اماراتی الاتحاد جزئیاتی از طرح جدید AFC برای لیگ قهرمانان آسیا و به نقل از منابع آگاه نوشت: «پیشنهادی برای برگزاری ترکیبی مسابقات (حذف دیدارهای رفت و برگشت و برگزاری یک بازی) وجود دارد اما فقط برای دور اول. درصورتیکه لیگ قهرمانان آسیا به ماه آوریل یا می موکول شود، مسابقات مرحله گروهی بهصورت ترکیبی برگزار میشود، به شرطی که مراحل بعدی بهصورت رفت و برگشت صورت بگیرد، بهطوریکه مسابقه پایانی فینال در شرق قاره خواهد بود.» الاتحاد به نکته مهم دیگری هم اشاره کرد و نوشت: «AFC امتیازات ارزیابی لیگ قهرمانان آسیا را برای سال جاری ۲۰۲۰ لغو کرد و برای سال ۲۰۲۳ به سیستم ارزیابی سال ۲۰۲۱ اعتماد میکند.»
این درحالی است که بسیاری از اخبار رسانههای عرب با توجه به ارتباطات وسیع این کشورها با سران کنفدراسیون آسیا درخصوص فوتبال این قاره محقق شده اما از سویی خیلی از خبرهای دیگر نیز در این فضا هیچگاه به وقوع نپیوسته است، ازجمله اخباری که درخصوص پیروزی النصر عربستان در کمیته انضباطی کنفدراسیون آسیا مقابل پرسپولیس شنیده میشد که این اتفاق نهتنها در کمیته انضباطی بلکه در کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا هم رخ نداد و درنهایت پرسپولیس همچنان فینالیست باقی ماند. بااینحال اخبار منتشرشده حداقل در روزنامه الاتحاد نیز به نظر نمیرسد درست باشد، چراکه طبق اظهارنظر مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا و طبق اطلاعات «فرهیختگان» تعداد دیدارهای مرحله گروهی از 6 مسابقه کمتر نخواهد شد و فقط بر سر نحوه برگزاری مرحله گروهی، کنفدراسیون فوتبال آسیا هنوز به جمعبندی نرسیده و در این خصوص قصد دارد با مشورت با کشورهای عضو قاره درنهایت تصمیم اصلی و لازم را بگیرد.
فصل جدید باز هم متمرکز
در جلسه برگزارشده بین مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا با کشورهای منطقه غرب مقرر شد رقابتهای مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در فصل جدید بعد از رقابتهای انتخابی جامجهانی و یکبار دیگر مثل رقابتهای فصل جاری بهصورت متمرکز برگزار شود. ضمن اینکه در این جلسه پیشنهادهای مختلفی از سوی سایر کشورها ازجمله ایران برای برگزاری این رقابتها ارائه شده است. بهطور مثال یکی از فدراسیونهای عضو پیشنهاد داده که هر گروه از پنج گروه منطقه غرب آسیا توسط یکی از کشورهایی که نماینده آن کشور در گروه فوق حضور دارد و از لحاظ شیوع ویروس کرونا آن کشور در وضعیت قرمز قرار نداشته باشد، میزبان شود و پیشنهاد یکی دیگر از فدراسیونها نیز این بوده که میتوان مرحله گروهی را به دو بخش تقسیم کرده و هر بخش به میزبانی یک کشور در منطقه غرب آسیا برگزار شود. در این جلسه برخی کشورهای عربی نیز اعلام کردند که مسابقات بهصورت تکبازی برگزار شود که این موضوع مورد مخالفت کنفدراسیون آسیا قرار گرفته و این کنفدراسیون اعلام کرده است در مرحله گروهی تعداد بازیها تغییر نخواهد کرد و تنها پیشنهادی که در این بین شاید مورد بررسی قرار بگیرد این است که مرحله یکهشتم بهصورت تکبازی برگزار شده و دیگر رفت و برگشت نباشد، هرچند این اتفاق در رقابتهای فصل جاری نیز رخ داده و مرحله یکهشتم در کشور قطر بعد از سالها از سال ۲۰۱۲ به بعد بهصورت تکبازی برگزار شد.
پیشنهاد فدراسیون ایران چه بود؟
در این بین، مسئولان فدراسیون فوتبال ایران که در این جلسه حضور داشتند نیز پیشنهاد قابلتوجهی را به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارائه دادند و از کنفدراسیون آسیا درخواست کردند میزبانی را به کشورهای دیگر ازجمله ایران هم بدهند تا این میزبانی در منطقه غرب بهصورت چرخشی باشد ضمن اینکه در پیشنهاد دوم خود این درخواست مطرح کردند که رقابتهای فصل جدید در دو مرحله برگزار شود یعنی بدینترتیب که مرحله اول در تعطیلات نیمفصل رقابتهای لیگهای کشورهای منطقه غرب آسیا (حدود بهمنماه امسال) و مرحله دوم یعنی مرحله حذفی نیز حدود خردادماه سال آینده برگزار شود.
این درحالی است که هنوز تایید نهایی توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا انجام نشده، بااینحال کنفدراسیون در نامهای به کشورهای عضو در این منطقه به آنها اعلام کرده است درحال بررسی تمامی تصمیمات و پیشنهادها بوده و هر زمانی که این موضوع نهایی شود تقویم و برنامه مسابقات را اعلام خواهد کرد. البته کنفدراسیون فوتبال آسیا همانند چنین جلسهای را بهزودی با فدراسیونهای شرق این قاره نیز برگزار میکند تا پیشنهادهای آنها درخصوص برگزاری رقابتهای فصل جدید در این منطقه را جویا شده و سپس تصمیمگیری کلی و نهایی خود را انجام دهد.
استقلال شاید یک بازی کمتر انجام دهد
در سال ۲۰۱۹ و از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا این تصمیم گرفته شد که رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا از سال ۲۰۲۱ با حضور ۴۰ کشور برگزار شود، بنابراین این موضوع به سود کشورهایی که در رنکینگ این قاره در ردههای پایینتر قرار دارند، شده و کشورهایی مانند اردن، هند، تاجیکستان و ترکمنستان که تا پیش از این از مرحله پلیآف کار خود را آغاز میکردند، حالا هرکدام با یک سهمیه مستقیم وارد مرحله گروهی خواهند شد و نکته قابلتوجه اینکه برای فصل آینده از منطقه غرب ۱۶ تیم از مرحله گروهی و ۱۰ تیم دیگر در مرحله پلیآف برای مشخص شدن چهار تیم حاضر دیگر در مرحله گروهی به رقابت با هم خواهند پرداخت. در این بین، مثل سال گذشته دو مرحله پیشمقدماتی و یک مرحله پلیآف برای مشخص شدن چهار تیم نهایی در منطقه غرب برگزار خواهد شد.
نکته قابلتوجه اینکه هنوز نحوه برگزاری مرحله پیشمقدماتی و پلیآف در منطقه غرب آسیا مشخص نیست اما از کلیات آن پیداست درصورتیکه این مرحله مانند سال گذشته برگزار شود با توجه به کم شدن چهار تیم در این مرحله به احتمال زیاد تیم فوتبال استقلال که سال گذشته با برگزاری دو دیدار در پیشمقدماتی و پلیآف و پیروزی در آنها به مرحله گروهی راه یافت، امسال با یک دیدار کمتر به مرحله گروهی رسیده و احتمالا فقط در یک دیدار پلیآف حاضر خواهد شد تا برنده این دیدار راهی مرحله گروهی شود.
در واقع سهمیه ایران نیز تغییری نخواهد کرد و همان 2+2 خواهد ماند.
ادامه چالش میزبانی ایران و عربستان در مقدماتی جامجهانی
رقابتهای مرحله نهایی انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر طبق اطلاعات «فرهیختگان» قرار است از ماه شهریور آغاز شود، البته طبق اعلام قبلی مرحله نخست مسابقات در ماههای اسفند و خرداد و طبق روال سابق یعنی رفت و برگشت به میزبانی کشورها ادامه پیدا کرده و خبری از تغییرات در روند برگزاری نخواهد بود.
نکته قابلتوجه اینکه برخلاف اعلام برخی رسانهها درخصوص تغییر وضعیت درباره میزبانی نمایندگان ایران و عربستان از یکدیگر اینطور شنیده میشود که هیچ تصمیم جدیدی در این خصوص گرفته نشده و روال سابق درخصوص نمایندههای این کشورها همچنان ادامه خواهد داشت و این درحالی است که درصورت صعود تیم ملی ایران به مرحله نهایی مقدماتی جامجهانی دو کشور ایران و عربستان با یکدیگر همگروه شوند، همچنان در کشور ثالث از یکدیگر میزبانی خواهند کرد.