• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۸-۲۲ - ۱۴:۱۸
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

رئیس سازمان بورس: سهام‌داران صبور باشند

قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس با تأکید بر اینکه متغیرهای بازار در مقایسه با ماه‌های گذشته تغییری نکرده است به سهامداران توصیه کرد صبر پیشه کنند چرا که بازار سرمایه در بلندمدت سود خوبی نصیب سرمایه‌داران می‌کند.

رئیس سازمان بورس: سهام‌داران صبور باشند

به گزارش «فرهیختگان»، حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس گفت: براساس تصمیم‌های تازه‌ای که در شورای عالی بورس گرفته شده بزودی شاهد بهبود قیمت‌ها در این بازار خواهیم شد.

صبور باشید

رئیس سازمان بورس درباره افت بازار سرمایه گفت: بازار بر اساس عرضه و تقاضا است و قیمت سهم، تابع عرضه‌ روز است و سهامداران نباید انتظار داشته باشند که هر روز سهام رشد کند، باید قیمت سهم را با متغیرهای بنیادی و اخبار مرتبط بررسی کنند. سرمایه‌گذار زمانی که وارد بازار بورس می‌شود، باید بداند که در این بازار هم سود و هم ضرر نصیبش می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه متغیرهای بازار در مقایسه با ماه‌های گذشته تغییری نکرده است به سهامداران توصیه کرد صبر پیشه کنند چرا که بازار سرمایه در بلندمدت سود خوبی نصیب سرمایه‌داران می‌کند.

برنامه‌های حمایتی از بازار سرمایه

قالیباف اصل با اشاره به تصمیمات جدید شورای عالی بورس برای حمایت از بورس گفت: سقف پذیره‌نویسی در صندوق دارا دوم تعیین شده و این سقف برای هر کد ۵ میلیون تومان است. همچنین پذیره‌نویسی از طریق درگاه‌های بانکی و با کد ملی امکان‌پذیر است. چون قیمت صندوق دارا دوم مهم است و پالایشی‌ها در سبد صندوق دارا دوم، ‌ای تی اف دوم هستند، دولت اعلام کرده سقف پذیره نویسی برای هر نفر ۵ میلیون تومان است.

وی با اشاره به اینکه پالایش‌ها در سبد ‌ای تی اف دوم هستند، ادامه داد: سازمان خصوصی‌سازی به ما درخواست داده و ما هم مجوز صادر کردیم، فرض ما این است که پذیره‌نویسی دارا دوم بموقع انجام می‌شود.

رئیس سازمان بورس گفت: در شورای عالی بورس بحث‌های خوبی درباره سهام عدالت انجام و راهکارهای مختلفی برای عرضه و فروش سهام عدالت مطرح شد. در این جلسه همچنین درباره سقف اعتباری در صنعت کارگزاری صحبت شد تا اعتبارات کارگزاری این سقف برای سهام عدالت افزایش پیدا کند.

قالیباف اصل اظهار کرد: یکی از دلایل افت بازار، عرضه سهام عدالت بود که از این به بعد سهام عدالت دربازار عرضه نمی‌شود و نهادهای مالی این سهم را خریداری می‌کنند. به دلیل اینکه سهام عدالت خرد است و حقوقی‌ها نمی‌توانستند خریداری کنند، این امکان فراهم شد تا نهادهای مالی این سهم را به صورت بلوکی خریداری کنند.

وی افزود: اقدام دیگری که برای حمایت از بازار انجام داده‌ایم افزایش سقف صندوق‌ها با درآمد ثابت بود؛ افزایش سقف صندوق‌ها از ابتدای امسال ۱۰ درصد بود که در شرایط رونق بازار به ۵ درصد کاهش یافت و اکنون نیز بنا به موقعیت بازار، به ۱۵ درصد رساندیم. با توجه به بررسی‌های بازار، صندوق‌های با درآمد ثابت در زمان افت و رشد بازار فروشنده نبودند و به همین دلیل برای آنها این امکان را فراهم کردیم که در صف خرید قرار گیرند.

رئیس سازمان بورس در پایان گفت: نکته دیگر افزایش سقف اعتبار کارگزاری‌ها از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد است که این موضوع توسط کمیته پایش ریسک در بازار سرمایه برای کمک به بازار، تصمیم‌گیری شد.

گفتنی است شاخص کل بورس روز گذشته با افت 65 هزار واحدی وارد کانال یک میلیون و 662 هزار واحدی شد، نمادهای فارس، شستا، فولاد، فملی، شتران، اخابر و تاپیکو بیشترین تأثیر را بر افت شاخص داشتند.

شاخص بورس که 2 میلیونی شده بود، از هفته گذشته شروع به ریزش کرد و روز گذشته در پایان معاملات، این شاخص عدد یک میلیون و 662 هزار واحد را ثبت کرد. با شروع ریزش شاخص، صف فروش تشدید شده و سهامداران حقیقی رفتارهای هیجانی از خود نشان داده‌اند. فعالان بازار سرمایه، رفتارهای هیجانی بازیگران حقیقی تازه وارد به بورس و خروج پول از این بازار، بی اعتمادی به بازار پس از چند روز منفی شدن شاخص، عدم حمایت حقوقی‌ها از بازار، از دست رفتن مقطعی جذابیت بازار بورس و اخبار منفی بین‌المللی را دلایل اصلی ادامه روند افت شاخص بورس عنوان می‌کنند.

منبع: روزنامه ایران
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار