به گزارش «فرهیختگان»، حجتالاسلام داود فیرحی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و از اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه صبح روز چهارشنبه بعد از چند روز بستری بودن در بیمارستان بهعلت ابتلا به کرونا درگذشت. «فرهیختگان» طی چند یادداشت به بررسی شخصیت و اندیشه حجتالاسلام فیرحی پرداخته است که در ادامه می آید:
پرویز امینی، عضو هیات علمی دانشگاه شاهد/
پروژه اندیشه سیاسی مرحوم فیرحی
از کارهای خوب مرحوم فیرحی از غربت به درآوردن کتاب «تنبیه الامه و تنزیه المله» مرحوم نائینی است که با شرح مفصلشان بر آن -در کتاب در آستاته تجدد- متن صعب این کتاب را روان و خوشخوان کردند. (لینک)
زانیار ابراهیمی، مترجم و پژوهشگر/
در مقام کسی که چندین سال پروژۀ الهیات سیاسی و درهمتنیدگی الهیات و مدرنیته را دنبال میکنم، و خودم را با افتخار شاگرد ایشان میدانم، داغ فقدان دکتر فیرحی، به تلخی تمام به جانم نشسته است. دکتر فیرحی ذهنی روشن، پروژه تحقیقاتی معلوم و توانی تمامنشدنی داشت؛ هزار افسوس که فرصت نیافت رسیدهترین میوههای این بار و بر سترگ را به دست خویش بچیند. (لینک)
محمدرضا مرادیطادی، پژوهشگر علوم سیاسی/
در این لحظات حسرت و عسرت که هنوز تنگنای مصیبتی که بر ما گذشته، فرصت نداده چنانکه باید و شاید اشک بریزیم تا اگر بهقدر اندکی این بغض بیپیر را فرو بگذاریم، نوشتن و گفتن از دکتر داود فیرحی بزرگ، کاری بس دشوار و با اندکی مسامحه بگویم، شاید غیرممکن است. (لینک)
علیرضا کیانپور، پژوهشگر حقوق اساسی و مردمسالاری دینی/
فیرحی، متفکری در مسیر نواندیشی دینی
فیرحی، پژوهشگری ممتاز در عرصه نواندیشی دینی بود. او با شجاعت از مردمسالاری دینی دفاع میکرد و از باورمندان به نواندیشی دینی بود و در عینحال مرزی روشن با روشنفکری دینی سکولار داشت. (لینک)