به گزارش «فرهیختگان»، زهرا صدراعظمنوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران که خود مدتهاست درگیر بیماری کرونا شده است و روند درمانی را طی میکند در رابطه با ماجرای قرنطینه پایتخت به «فرهیختگان» گفت: «ستاد ملی باید دستورالعمل لازم را اعلام کند و تمهیدات لازم مهیا شود. زحمت میکشند و ما هم قدرشناس تمام تلاش کادر درمان و وزارت بهداشت هستیم. درخصوص شهر تهران که بیشترین مبتلایان و بیشترین مرگومیر را دارد و شاید 50 درصد فوتیها برای تهران باشد بهدلیل اینکه جمعیت زیاد است و تردد به تهران از شهرهای مختلف وجود دارد، لازم است اقدامات ویژهای انجام شود.
دولت و ستاد ملی کرونا باید درباره قرنطینه دوهفتهای تهران تصمیم بگیرند
وی ادامه داد: الان دستورالعملهایی آمده است و محدودیتهایی در مشاغل سه و چهار وجود دارد. قدری نظارت پلیس و دستگاههای انتظامی بیشتر شده که بتواند نقش بازدارندگی را داشته باشد و پیشنهادهایی ازسوی رئیس شورای شهر تهران اعلام شد که دوهفته تهران تعطیل شود و با تعطیلی دوهفتهای تهران زنجیره قطع شود و روند روبهرشد کاهش یابد. منتها نکته مهم این است که باید در کل کشور اجرا شود و دولت برای این امر برنامهریزی داشته باشد. کشورهایی در تعطیلی هفتگی شهر یا کشور موفق بودند که توانستند برای بعد از آن هم برنامه داشته باشند. اگر ستاد ملی تشخیص دهد تعطیلکردن یکی از راههای موثر است باید از الان برنامهریزی کند که برای آذرماه تعطیلی باشد و بعد اقدامات بعد از تعطیلی انجام شود.»
شورا و نمایندگان تهران در مجلس رای به تعطیلی دوهفتهای دادهاند
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا مدیریت شهری سطحی را برای انجام قرنطینه در تهران پیشنهاد داده است یا خیر، گفت: «وظیفه شورا این نیست که این سطح را تعیین کند. شورا پیشنهاد داده است. مسئولیت این کار با ستاد ملی مبارزه با کرونا است. شورا در قالب درخواستی که رئیس محترم شورا کرده و جلسه مشترکی که اعضای شورای شهر با نمایندگان مجلس داشتند، بهعنوان مجمع نمایندگان استان تهران بود جمعبندی این شد تعطیلی کامل صورت گیرد و براساس آن برنامهریزی شده تا اقداماتی انجام شود. این از طریق یکی از نمایندگان به رئیس مجلس اعلام شده است. رئیس شورا هم تعطیلی را مطرح کرده است و منتظر هستیم ستاد ملی کرونا چه تصمیمی میگیرد. البته تنها راه برونرفت از این امر تعطیلی نیست. باید الزام به اجرای دستورالعملها ایجاد کنیم و یکسری اقدامات بازدارنده همانند جرائم و... تعبیه شود. اگر مبادی ورودی تهران کامل کنترل شود و ماشینهایی که پلاک تهران ندارند تردد نکنند و پلاک بومی تهران در ایام تعطیلی خارج نشوند، یکسری مشاغل که زمینه برای ابتلا هستند مثل رستورانها، قهوهخانه، تفرجگاهها و... را تعطیل کنند یا بر آنها کنترل دائم داشته باشند و با متخلفان برخورد کنند، میتوان انتظار اثرگذاری داشت. در این موضوعات که با مرگ افراد رودررو هستیم نمیتوان تسامح داشت. باید برخوردها قاطع و بازدارنده باشد.»
* نویسنده: ابوالقاسم رحمانی، دبیرگروه جامعه
اخبار مرتبط:
از کادر درمان اصرار، از مسئولان اقتصادی انکار