رئیس کمیته تعیین وضعیت در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: درباره مظاهری هنوز رای نداده‌ایم
هفته گذشته اخباری مبنی‌بر اینکه فسخ یکطرفه مظاهری نیز درست بوده و کمیته تعیین وضعیت به‌نفع او رای داده است، منتشر شد اما چنین حکمی هرگز از سوی این کمیته به‌صورت رسمی در فدراسیون فوتبال رسانه‌ای نشده و همین موضوع نگرانی آبی‌دوستان را در پی داشت.
  • ۱۳۹۹-۰۸-۱۱ - ۱۴:۰۰
  • 00
رئیس کمیته تعیین وضعیت در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: درباره مظاهری هنوز رای نداده‌ایم
فعلا نه نساجی از فکری شکایت نکرده نه ذوب آهن از مهدی‌پور
فعلا نه نساجی از فکری شکایت نکرده نه ذوب آهن از مهدی‌پور

به گزارش «فرهیختگان»، در یکی دو سال اخیر هرچه بازیکن مشکل‌دار از جهت فسخ قرارداد بوده با استقلال قرارداد امضا کرده و انگار این دسته از بازیکنان سرنوشت مشترک همه‌شان حضور در جمع آبی‌پوشان است. بعد از اینکه سال گذشته ارسلان مطهری نیم‌فصل گذشته با فسخ یکطرفه قرارداد از ذوب‌آهن به استقلال پیوست و این موضوع در ابتدا موجب شکایت باشگاه اصفهانی از مطهری به کمیته تعیین وضعیت شده و مشکلاتی را ایجاد کرد اما در ادامه کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال حق را به مطهری داد و فسخ یکطرفه این بازیکن را درست و بدون ایراد اعلام کرد. بر همین اساس امسال نیز و در آستانه رقابت‌های لیگ برتر دو سه بازیکن دیگر از همین جنس راهی استقلال شدند که البته مهم‌ترین آنها رشید مظاهری است و هنوز معلوم نیست تکلیف این بازیکن با باشگاه سابق خود تراکتور و باشگاه فعلی یعنی استقلال به کجا خواهد انجامید. این در حالی است که هفته گذشته اخباری مبنی‌بر اینکه فسخ یکطرفه مظاهری نیز درست بوده و کمیته تعیین وضعیت به‌نفع او رای داده است، منتشر شد اما چنین حکمی هرگز از سوی این کمیته به‌صورت رسمی در فدراسیون فوتبال رسانه‌ای نشده و همین موضوع نگرانی آبی‌دوستان را در پی داشت. بر همین اساس دقایقی با جمشید نورشرق، رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال در این خصوص و البته سایر مسائل مرتبط دیگر همکلام شدیم که متن آن را در ادامه می‌خوانید.

سرنوشت رای پرونده مظاهری به کجا رسید؟ گفته می‌شود با وجود آنکه این رای به‌سود مظاهری بوده اما کمیته تعیین وضعیت از ابلاغ آن خودداری می‌کند!

ما هنوز رای نداده‌ایم.

پس این داستان که استقلالی‌ها در یک هفته اخیر در بوق و کرنا کرده‌اند که رای به‌سود مظاهری بوده چیست؟

خیر این طور نیست، در این خصوص رای کمیته انضباطی صادر شده که آن هم بخشی از موضوع است البته ما هم باید درخصوص بحث فسخ قرارداد تصمیم بگیریم که پس از جمع‌بندی لازم و با توجه به مستندات موجود و دفاعییات طرفین، رأی خود را صادر خواهیم کرد.

با توجه به اینکه از جمعه لیگ آغاز می‌شود تا چه زمانی رای برای رشید مظاهری صادر خواهد شد؟

لزوما این موضوع ارتباطی با آغاز لیگ ندارد و ما روال خودمان را طی می‌کنیم.

این موضوع که صدور رای تا مدت‌ها طول کشیده و هنوز هم ادامه دارد نشان می‌دهد باید ابعاد پرونده از همه جهات رسیدگی شود و یا اتفاق دیگری به این موضوع ربط دارد؟

همین‌طور است و این‌ طور پرونده‌ها باید از لحاظ موضوعی در جهات مختلف مورد رسیدگی و امعان نظر واقع شود.

دو بازیکن دیگر استقلال یعنی مهدی مهدی‌پور و بابک مرادی هم ظاهرا با چنین مشکلی مواجه هستند. رای آنها کی صادر می‌شود؟

پرونده آقای بابک مرادی با شکایت باشگاه ماشین‌سازی و پرونده آقای مهدی‌پور با شکایت باشگاه ذوب‌آهن در حال رسیدگی هستند که پس از اخذ دفاعییات و توضیحات طرفین در مورد این پرونده‌ها نیز تصمیم خواهیم گرفت.

از طرف باشگاه نساجی شکایتی از محمود فکری به کمیته شما ارجاع نشده است؟

در این خصوص نیز تصور می‌کنم پرونده‌ای به کمیته وضعیت بازیکنان ارجاع نشده است.

یک بار سال گذشته گفته بودید فسخ‌های یکطرفه می‌تواند آفت فوتبال ایران باشد و انگار این موضوع امروز اتفاق افتاده و پیش‌بینی شما درست درآمده است.

البته می‌توان جلوی این امر را گرفت یا لااقل با اقدامات پیشگیرانه موجب کاهش این روند شد، در همین خصوص توجه باشگاه‌ها را به مفاد آیین‌نامه نقل و انتقالات جلب می‌کنم که در این آیین‌نامه صراحتا درج شده اگر باشگاهی قصد مذاکره با یک بازیکن را دارد قبل از اینکه مذاکره خود را شروع کند مکلف است باشگاه تحت قرارداد بازیکن فوق را از این قصد خود مطلع کند که این موضوع متاسفانه به‌ندرت اتفاق می‌افتد و باشگاه‌ها یا واسطه‌های نقل و انتقالات، بدون احترام به باشگاه طرف مقابل با بازیکنان مذاکره می‌کنند. این در حالی است که بند ۴ ماده ۱۹ آیین‌نامه صراحتا می‌گوید باید به قراردادها احترام گذاشت و اینها اصولی هستند که اگر رعایت شوند خیلی از مشکلات ما کم می‌شود.

و صحبت پایانی؟

اگر می‌گوییم فوتبال ما حرفه‌ای است باید استانداردهای فوتبال حرفه‌ای را هم رعایت کنیم، ما یک‌ سری قواعد اخلاقی داریم که این قواعد اخلاقی در مقررات حقوقی‌مان رسوخ کرده‌اند و احترام به قرارداد و احترام به توافقی که دیگران دارند ریشه‌اش مبانی اخلاقی است که چهره حقوقی و الزام‌آور پیدا کرده است. پس اگر باشگاه‌ها را با صفت فرهنگی معرفی می‌کنیم، بیش از دیگران باید در این زمینه جلودار باشیم. البته این موضوع به بازیکنان هم مربوط می‌شود و اگر آنها درصدد فسخ قراردادهای خود هستند باید به مفاد قرارداد خود احترام گذاشته و دقت کنند، البته اگر برخی موارد اجازه فسخ می‌دهد این موضوع سر جای خودش محفوظ است چون کسی منکر حق فسخ صحیح و موجه نیست.

 * نویسنده: محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق، روزنامه‌نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰