• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۷-۳۰ - ۰۹:۴۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۱
  • 0
  • 0
دهقانی فیروزآبادی:

ساختار سراهای نوآوری ستادی و چابک است

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سراهای نوآوری ساختاری ستادی و چابک دارند.

ساختار سراهای نوآوری ستادی و چابک است

به گزارش «فرهیختگان»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه وبینار راهکارهای فناورانه در سراهای نوآوری با حضور دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر احسان شیرنگی مدیرکل اقتصاد دانش بنیان و توسعه سرمایه گذاری دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی و رؤسای سراهای نوآوری سراسر کشور برگزار شد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی در ابتدای این جلسه گفت: برنامه بلندمدتی برای فعالیت سراهای نوآوری داریم. ساختار و سازوکار اجرایی برنامه های معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در واحدهای دانشگاه آزاد از طریق سراهای نوآوری صورت خواهد گرفت. در هر واحد حداقل یک و حداکثر سه سرای نوآوری خواهیم داشت که باتوجه به ظرفیت های خاص استان، شهر و منطقه و توانمندی های آن دانشگاه، به سراهای موردنظر مجوز داده می شود.

وی اظهار داشت: به عنوان مثال برای سرای نوآوری گیاهان زینتی استان گلستان باتوجه به ظرفیت هایی که داشته، مجوز صادر شده است. سرآی نوآوری سه بخش دارد. یک افراد و هسته های علاقمند هستند که فعالیت استارت آپی را در حوزه تخصصی شروع می کنند. در این حوزه، بخش شتاب دهنده تخصصی حمایت ها و آموزش های لازم را با توجه به بازار هدف انجام می دهد. در بخش تخصصی مرکز رشد، شرکت ها و هسته های نوپایی که از شتاب دهتده بیرون آمده اند، پذیرش می شوند. بخش آخر، فضایی است برای استقرار شرکت هایی که از مرکز رشد خارج و در پردیس شرکت های سرای نوآوری مستقر می شوند.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مراکز رشد در چند سال آینده به‌شکل فعلی نخواهد بود، تصریح کرد: در آینده، مرکز رشدی خواهیم داشت که با توجه به تعریف سرای نوآوری هسته های فناورانه خواهد پذیرفت. برای مثال در نجف آباد، دو سرای نوآوری طلا و جواهر و سرای تجهیزات پزشکی وجود دارد. در دو تا سه سال آینده هسته فناوری غیر از این دو موضوع را در مرکز رشد نخواهیم پذیرفت. ممکن است هسته خوبی باشد ولی به خاطر فعالیت تخصصی مرکز رشد، این هسته غیرتخصصی در آن فضا پذیرفته نخواهد شد. چشم‌انداز ما این است که فقط سرای نوآری و مراکز رشد تخصصی داشته باشیم.

دکتر دهقانی فیروزآبادی اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت به این گونه است که سرای نوآوری وجود دارد و ممکن است مرکز رشد هم در کنار آن وجود داشته باشد. این هسته های فناورانه ای که در حال حاضر وجود دارند، در قالب یک سرای نوآوری قابل تعریف هستند، واحدها باید اقدام و مجوز سرای نوآوری مربوطه را دریافت کنند. اگر در آن قالب قابل تعریف نیستند، هسته ها باید فارغ شده و از مجموعه خارج شوند. زمانی که سرا استقرار یافت، رئیس سرا خواهیم داشت و دیگر شورای مرکز رشد و بودجه رشد از پژوهش نخواهیم داشت. همه اینها به سرای نوآروی تخصیص خواهد یافت و شورای مدیریت فعالیت های دانش بنیان تمام این اقدامات را برعهده خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در حال انتقال از نظام قدیم به نظام جدید هستیم و تا یکی دو سال آینده نظام قدیم حذف خواهد شد و برنامه ها براساس نظام جدید تنظیم می شود. در مجموع در هر استان با توجه به سرای نوآوری، یک معاون فناوری استان تعریف می شود. اگر واحدی دارای ظرفیت هایی باشد که دو سرای نوآوری داشته باشد، دو معاون فناوری خواهد داشت که در دو حوزه مختلف فعالیت خواهند کرد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: وفتی از سرای نوآوری صحبت می شود، منظور ساختمان و فضا نیست، بلکه سرا یک مفهوم است که به مدیریت کردن این فضاها می پردازد. ساختار سرای نوآوری ستادی و چابک است که مرکز رشد تخصصی، شتابدهنده تخصصی و پردیس استقرار شرکت های دانش بنیان را مدیریت می کند.

در ادامه، دکتر شیرنگی به عملکرد شورای مدیریت دانش بنیان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۷ سرای نوآوری فعال در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند و اغلب این سراها گزارش عملکرد خود را ارسال کرده‌اند.

وی افزود: برخی از سراها مانند سرای نوآوری گیاهان زینتی استان گلستان عملکرد بسیار خوبی داشته و به درآمدزایی رسیده اند. همچنین سرای نوآوری مواد پیشرفته کرج، هوش مصنوعی واحد قزوین و رباتیک و اتوماسیون واحد یزد نیز عملکرد قابل قبولی دارند.

در ادامه این وبینار، برخی از رؤسای سراهای نوآوری استان ها و واحدها با توجه به زمینه تخصصی فعالیت های حوزه متبوع خود، به بیان نظرات و پیشنهاداتی پرداختند.

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار