پذیرفته‌شدگان بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی بخوانند
دانشگاه آزاد اسلامی نیز به‌مثابه سایر دانشگاه‌های کشور مدتی است در برخی از رشته‌‌ها دانشجویانش را براساس سوابق تحصیلی‌شان پذیرش می‌کند. در این دانشگاه‌ها حدود 980 هزار صندلی پذیرش براساس سوابق تحصیلی وجود دارد.
  • ۱۳۹۹-۰۷-۲۸ - ۰۹:۳۶
  • 00
پذیرفته‌شدگان بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی بخوانند
پاسخ به ۵ پرسش ورودی‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد
پاسخ به ۵ پرسش ورودی‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد

به گزارش «فرهیختگان»، امروز؛ ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان براساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه آموزشیار آغاز می‌شود و بالاخره داوطلبانی که از سد کنکور جا مانده‌اند نیز می‌توانند در رشته مورد علاقه خود به دانشگاه بروند. داوطلبان زیادی هرساله ممکن است عملکرد دلخواه خود را در آزمون سراسری نداشته باشند و نتوانند وارد دانشگاه شده و در رشته مورد علاقه خود مشغول به تحصیل شوند یا حتی ممکن است به هر دلیلی نتوانند در کنکور سراسری شرکت کنند. این افراد یا باید یک سال دیگر پشت کنکور منتظر بنشینند و وقت خود را یک سال دیگر صرف کنکور مجدد و حاشیه‌های پیرامون آن کنند یا راه دیگری برای ورود به دانشگاه انتخاب کنند. بنابراین این سوال همیشه برایشان مطرح است که چگونه می‌توانند بدون کنکور وارد دانشگاه شوند؟ دانشگاه‌ها چند سالی است به این سوال پاسخ داده‌اند؛ ثبت‌نام بدون آزمون یا همان ثبت‌نام براساس سوابق تحصیلی راهی است که دانشگاه‌ها برای این دسته از داوطلبان انتخاب کرده‌اند.  پیش از آنکه ورود به دانشگاه براساس سوابق تحصیلی داوطلبان به اصطلاح باب شود، در سال‌های نه‌چندان دور رفتن به دانشگاه آرزوی هر دانش‌آموزی بود؛ آرزویی که دهه شصتی‌ها و دهه هفتادی‌ها بیشتر با آن آشنا هستند و خیلی از آنها نیز به آرزوی خود نرسیدند. جوان‌‌هایی که با وجود شب ‌بیداری‌‌ها و درس‌خواندن‌های زیاد باز هم راهی برای ورود به دانشگاه پیدا نمی‌کردند چون صندلی‌ها کم بود و داوطلبان زیاد. این روزها اما اوضاع تفاوت پیدا کرده است. هم داوطلبان ورود به دانشگاه کمتر شده‌اند و هم دانشگاه‌ها تنوع بیشتری پیدا کرده‌اند. حالا علاقه‌مندان به تحصیل می‌توانند به‌راحتی وارد دانشگاه شوند و در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند. البته کار به همین راحتی‌ها هم نیست. باید در طول دوران تحصیل در دبیرستان خوب درس خواند و معدل بالا کسب کرد. اولویت پذیرش هم با معدل بالاتر(البته پس از اعمال ضریب براساس نوع دیپلم) است.

بنابراین هر کسی نمی‌تواند در هر رشته‌‌محلی که تمایل دارد ثبت‌نام کرده و پذیرفته شود؛ به همین دلیل است که اولویت‌هایی بیشتر از یک اولویت به داوطلب داده می‌شود. به گفته بسیاری از مسئولان دانشگاهی در چند سال اخیر بیش از 85 درصد ظرفیت دانشجوی کشور بدون آزمون پذیرش می‌شود.

  فلسفه پذیرش براساس سوابق تحصیلی چیست؟

بعد از گسترش آموزش عالی در سطح کشور و افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها، بحث تحصیل در رشته‌های بدون‌آزمون به میان آمد چراکه ظرفیت دانشگاه‌ها بیشتر از داوطلبان بود و برگزاری کنکور دیگر عملا معنی نداشت. البته این موضوع مختص تمام رشته‌ها نیست چراکه در برخی از رشته‌محل‌های دانشگاهی که متقاضیان بیشتری دارند برگزاری آزمون برای آن رشته‌محل‌ها، امروزی ضروری است اما برای بقیه رشته‌ها دیگر برگزاری آزمون لازم نبود چون به همان اندازه داوطلبان صندلی هم وجود داشت. به همین دلیل بود که دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بعد از مصوبه‌هایی، شورای سنجش و پذیرش مخیر شدند در رشته‌محل‌هایی که متقاضیان کمتری برای تحصیل دارند یا تعداد صندلی‌های ایجاد شده به اندازه تعداد متقاضیان تحصیل در آن دانشگاه‌هاست دانشجویان را براساس سوابق تحصیلی جذب کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی نیز به‌مثابه سایر دانشگاه‌های کشور مدتی است در برخی از رشته‌‌ها دانشجویانش را براساس سوابق تحصیلی‌شان پذیرش می‌کند. در این دانشگاه‌ها حدود 980 هزار صندلی پذیرش براساس سوابق تحصیلی وجود دارد. بنابراین امسال نیز زمان ثبت‌نام و انتخاب رشته مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته از روز 5 مرداد آغاز و 14 مهرماه به پایان رسید و داوطلبان نسبت به ثبت‌نام در 20 رشته‌محل از یک مجموعه و یک نظام آموزشی از میان رشته شهرهای ارائه شده در سامانه اقدام کردند.

  پذیرش 260 هزار نفر در دوره‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی

آن‌طور که بهروز طهماسب‌کاظمی، رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی گفته است، امسال بالغ بر 260 هزار داوطلب در مقاطع کاردانی و کارشناسی براساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شدند.

نکته مهم اینکه امسال استقبال از پذیرش براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار بیشتر از همه زیرنظام‌های آموزش عالی کشور بوده و این عدد در پذیرش براساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی حدود 260 هزار نفر است که نشان از استقبال داوطلبان از حضور در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

به گفته طهماسب‌کاظمی استقبال داوطلبان برای شرکت در دوره‌های پذیرش براساس سوابق تحصیلی نسبت به سال‌های گذشته و سایر زیرنظام‌های کشور در سال جاری وضعیت بهتری دارد چراکه دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از تمام توان خود به ارتقای زیرساخت‌ها و کیفیت علمی پرداخته تا دانشجویان از حضور در این دانشگاه رضایت لازم را داشته باشند.

علت این استقبال نیز مشخص است؛ دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی روزبه‌روز پیشرفت کرده و امکانات این دانشگاه در سراسر کشور کم‌نظیر است و مجموعه این عوامل باعث اعتماد داوطلبان و خانواده‌های آنان به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. حالا دانشگاه آزاد اسلامی با تمام توان می‌کوشد تا پاسخ اعتماد داوطلبان را به بهترین نحو ارائه دهد.

  رشد 11 درصدی پذیرفته‌شدگان دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سال گذشته

پذیرش بدون آزمون تابعی از نظام عرضه و تقاضای آموزش عالی در کشور است؛ با این اوصاف این شیوه پذیرش صرفا مختص دانشگاه آزاد اسلامی نیست و حتی در دانشگاه‌های دولتی نیز ایجاد شده و امکان تحصیل در رشته‌ها براساس سوابق تحصیلی وجود دارد و افراد می‌توانند رشته‌محل مورد نظر خود را انتخاب کرده و براساس سوابق تحصیلی خود در آن تحصیل کنند. به ‌عبارت بهتر باید گفت این روزها ظرفیت‌ها به‌گونه‌ای تعریف شده که داوطلبان بتوانند به سادگی رشته خود را انتخاب کنند. روز شنبه همین هفته هم سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور جزئیات پذیرش در رشته‌های بدون آزمون را تشریح کرد و گفت که 229 هزار و 339 نفر در رشته‌های بدون آزمون سایر دانشگاه‌ها پذیرفته شده‌اند. این عدد درحالی از سوی سخنگوی سازمان سنجش اعلام شده که دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سایر زیرنظام‌های آموزشی از اقبال بیشتری برخوردار بوده و بیش از 263 هزار نفر در دوره‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی ثبت‌نام کرده‌اند که البته همه آنها نیز از سوی دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش نشده‌اند.

البته استقبال داوطلبان برای تحصیل بدون آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سال‌های گذشته در همین دانشگاه هم وضعیت بهتری داشته تا جایی که پارسال حدود 241 هزار نفر در دوره‌های بدون آزمون مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شده‌اند، اما امسال 263 هزار نفر ثبت‌نام کرده و 258 هزار و 600 نفر پذیرفته شدند. بنابراین پذیرش براساس سوابق تحصیلی در این مقاطع در دانشگاه آزاد اسلامی رشد 10 و هشت دهم درصدی را شاهد بوده است.

بد نیست نگاهی هم به آمار پذیرش در سایر دانشگاه‌ها داشته باشیم. آن طور که سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفته است کلا بیش از 229 هزار نفر در این دوره‌ها پذیرفته شده‌اند که از میان پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌های دیگر 23 هزار و 923 نفر در دوره روزانه، 8 هزار و 665 نفر در دوره شبانه، 126 هزار و 950 نفر در دانشگاه پیام نور، 62 هزار و 351 نفر در دوره‌های غیرانتفاعی، یک هزار و 150 نفر در پردیس خودگردان، 2 هزار و 111 نفر در دوره مجازی دانشگاه‌های دولتی، 3 هزار و 900 نفر در دوره‌های مجازی غیرانتفاعی و 289 نفر در استان‌های محروم بوده‌اند. با این اوصاف مشخص است که داوطلبان بیشتر تمایل در ثبت‌نام رشته‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی را دارند چراکه بیش از 258 هزار نفر داوطلب پذیرفته شدند.

نکته دیگر اینکه پذیرش بدون آزمون در همه گروه‌های آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد؛ درواقع تمایز دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاه‌ها در این است که این دانشگاه معادل همه زیرنظام‌ها را داراست اما در دانشگاه‌های دیگر این مزیت وجود ندارد. با این اوصاف این تعداد یک ظرفیت بسیار بزرگ برای دانشگاه آزاد اسلامی است که یک نظام بزرگ شبکه‌ای آموزش عالی را در کشور ایجاد کرده است. این دانشگاه با این ظرفیت فرصت تحصیل برای افراد را در هر رشته‌ای در اقصی نقاط کشور فراهم کرده که می‌‌توانند براساس سلایق خود در این شبکه بزرگ جذب شوند.

حالا 260 هزار داوطلب در دوره‌های پذیرش براساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شده‌اند و می‌توانند از امروز (دوشنبه 28 مهر) با مراجعه به سامانه آموزشیار به آدرس http://edu.iau.ac.ir و مطابق جدول زمانی اعلام ‌شده، نسبت به ثبت‌نام خود به صورت مجازی اقدام کنند.

1- مشاهده نتایج ثبت‌نام بدون کنکور دانشگاه آزاد اسلامی چگونه است؟

نتایج دوره‌های کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته پذیرش براساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی نیز روی سامانه  http://azmoon.org قرار دارد. برای ورود به سایت دانشگاه آزاد اسلامی لازم است آدرس «www.azmoon.net» را در مرورگر سیستم خود تایپ کنید و دکمه «enter» کیبورد (صفحه کلید) خود را بزنید. از بین نتایج نمایش داده شده مطابق تصویر گزینه «مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی» را انتخاب کنید.
پس از ورود به سایت اعلام نتایج دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به مقطع انتخابی خود یکی از گزینه‌ها را انتخاب کنید.

پس از انتخاب مقطع ثبت‌نامی خود وارد صفحه اعلام نتایج می‌شوید. هر داوطلب با ثبت شماره شناسنامه، کد ملی و سال تولد خود می‌تواند از نتیجه ثبت‌نام خود مطلع شود.

2- برای ثبت‌نام چه کارهایی باید انجام دهیم؟

1- تمام پذیرفته‌شدگان براساس حروف الفبا به دو گروه تقسیم شدند و باید در زمان مقرر برای انجام ثبت‌نام الکترونیکی به سامانه آموزشیار بــه آدرس www.edu.iau.ac.ir  مراجعه کنند. گروه اول در روز دوشنبه 28 مهر از حرف «الف» الی «ژ» در مقطع و گروه دوم سه‌شنبه 29 مهر از حرف «س» الی «ی» باید ثبت‌نام خود را انجام دهند. پذیرفته‌شدگان پس از این مرحله از ثبت‌نام الکترونیکی، مجددا در مرحله ثبت‌نام با تاخیر در روز‌های چهارشنبه تا جمعه امکان ثبت‌نام الکترونیکی در سامانه آموزشیار را خواهند داشت.

2- عدم مراجعه پذیرفته‌شدگان بـه سـامانه آموزشیار در بازه زمانی مقرر به منزله انصراف از ثبت‌نام تلقـی شـده و هیچ‌گونه اعتراضی هم پذیرفته نیست.

3 - پرونده تمام پذیرفته‌شدگان نیز برای احراز صلاحیت‌های عمومی تحت بررسی است و نتیجه آن متعاقبا از طرف دفتر گزینش صلاحیت‌های عمومی سازمان مرکزی بـه اطلاع واحدهای دانشگاهی خواهد رسید.  پذیرفته‌شدگان بدون آزمون باید اصل مدارک تحصیلی خود را به واحد دانشگاهی هم ارائه کنند. برای اطلاع از چگونگی تحویل مدارک باید به صورت فیزیکی بـه آدرس سـایت واحـد دانشـگاهی محل پـذیرش مراجعه کنند.

3- چه مدارکی در زمان مراجعه به دانشگاه باید ارائه شود؟

1- پذیرفته‌شدگان مقاطع کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته لازم اسـت اصل دیپلم کامل یا اصل گواهی قبولی پایان تحصـیلات نظام قدیم متوسطه یا اصل گـواهی اتمام دوره پیش‌دانشگاهی یا اصل گواهی قبولی پایان تحصـیلات نظام جدید متوسـطه، به همراه تصویر آنها همراه داشته باشند.

اگر پذیرفته شـده اصل مـدرک تحصیلی خود را در اختیار نداشته باشـد ولی تصویر آن یا گواهی معتبر پایان دوره را ارائه کند، باید متعهد شود اصل مدرک را قبل از پایان نیمسال اول به دانشگاه تحویل دهد.

  2 - اصل شناسنامه عکس‌دار و دو برگ تصویر از تمام صفحات آن (اصـل شناسنامه صرفا برای تطبیق خواهد بود)

 3 - اصل و یک برگ فتوکپی کارت ملی (اصل کارت صرفا برای طبیق خواهد بود)

 4 - 6 قطعـه عکـس 3 در 4 تمام رخ کـه اخیرا تهیه و مشخصات پذیرفته شده در پشـت آنها نوشته شـده باشد. (بـرای مشــمولان 12قطعه)

 5 - اصل و دو برگ تصویر مدرک مشـخص‌کننده وضعیت خـدمت وظیفه عمومی پذیرفته‌شدگان مرد.

  6 - تکمیل تمام فرم‌های ثبت‌نام و فرم‌های مربوط بــه تعهدات و سایر فرم‌هایی که در سامانه آموزشیار قرار گرفته است .

 7 -مشمولان دیپلمه‌ای که با اســتفاده از تعهدات خدمتی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی از خدمت دوره ضرورت معاف هستند و معافیت آنان پس از انجام تعهـد مقـرر صادر می‌شود باید موافقتنامه رسمی از وزارتخانه یا سازمان متبوع (چنانچه لطمه‌ای به انجام تعهدات وارد نشود) را ارائه دهند.
افرادی کـه به‌عنوان سرباز معلـم مشـغول خدمت وظیفه عمومی هستند برای ثبت‌نام لازم است با مجوز وظیفه عمومی از خدمت ترخیص شوند.

  8 - شاغلان نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران باید گواهی موافقت و معرفی سازمان مربوطه را ارائه کنند.

4- شروع کلاس‌ها از چه زمانی است؟

شروع کلاس‌های درس هر واحد یا مرکز دانشگاهی با توجه به امکانات آموزشـی در مهر ماه یـا بهمن مـاه سـال جاری و زمان تشکیل کلاس در صبح یا عصر یا هر دو وقت خواهد بود.

5- هزینه خدمات آموزشی و حق بیمه دانشجویی چقدر است؟

1 - شهریه پذیرفته‌شدگان از دو بخـش شـهریه پایه (ثابت) و متغیر تشکیل شده که در هر نیمسال تحصیلی از پذیرفتـه‌شدگان دریافت می‌شود. علاوه‌بر این دو مورد پذیرفته‌شدگان مقطع کاردانی ناپیوسته در بدو ورود به دانشـگاه و در ایــن نیمسال باید مبلغ 1500000 ریال و دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته بایـد مبلـغ 1730000 ریال به‌عنوان هزینه خـدمات آموزشی در سامانه آموزشیار پرداخت کنند.  2 – تمام پذیرفته‌شدگان هر دو مقطع کـه قصـد ثبت‌نام دارند باید مبلغ 50000 ریال را به‌عنوان بیمه دانشـجویی در سـامانه آموزشـیار پرداخت کنند.  نکته مهم اینکه اگر پذیرفته‌شدگان این مرحلـه در زمان اعلام نتایج رشته‌های باآزمون پذیرفته شده و متقاضی ثبت‌نام در آن رشته‌ها باشند، واحدهای دانشگاهی نسبت به عودت مدارک و مسترد کردن شـهریه اخذشده اقدام خواهند کرد.

 * نویسنده: سارا طاهری، روزنامه‌نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰