• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۷-۲۳ - ۱۰:۴۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
واکنش نماینده مجلس به گزارش «فرهیختگان»

مجلس به‌راحتی از کنار طرح «اداره صداوسیما» نمی‌گذرد

عباس مقتدایی گفت: طرح اداره صداوسیما طرح پراهمیت و مهمی است و قطعا مجلس به‌راحتی از کنار آن رد نمی‌شود. صداوسیما در خط مقدم جنگ نرم است و برای مجلس این موضوع اهمیت بالایی دارد.

مجلس به‌راحتی از کنار طرح «اداره صداوسیما» نمی‌گذرد

به گزارش «فرهیختگان»، در گزارشی که گروه فرهنگ روزنامه «فرهیختگان» در تاریخ پنجشنبه 10 مهرماه منتشر کرد به طرح «اداره صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران» در مجلس اشاره شد که به تاریخ یکشنــبــه 6 مهرماه اعلام وصول شده و به امضای 70 نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود. در همان گزارش آمده است که اهمیت تصویب این طرح به‌گونه‌ای است که مطابق آن، قانون اداره صداوسیما مصوب 59.10.8 با اصلاحات بعدی و اساسنامه سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مصوب 62.7.27 با اصلاحات و الحاقات بعدی و خط‌مشی کلی و اصول برنامه‌های سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مصوب 61.4.17 و قانون نحوه اجرای اصل صدوهفتادوپنجم(175) قانون اساسی در بخش نظارت مصوب 70.7.11 مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر قوانین مغایر با آن لغو می‌شوند.

در همان گزارش بر این تاکید شده بود که اختیارات شورای نظارت بر سازمان صداوسیما بیشتر شده است. انتشار این گزارش بازخوردهای متفاوتی داشت و به‌تازگی عباس مقتدایی از امضاکنندگان طرح قانون اداره صداوسیما در گفت‌وگو با تسنیم، درخصوص این قانون گفته است: «از زمان اعلام وصول این طرح تماس‌های مختلفی با نمایندگان گرفته شده است و نقطه‌نظرات مختلفی مطرح شد. برای مثال کارمندان سازمان صداوسیما نکاتی داشتند که از ما خواستند به طرح اضافه شود.»

این نماینده مجلس در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار داشت: «برخی از اصحاب رسانه اعتقاد دارند این طرح قدرت ابعاد نظارتی بر سازمان را افزایش داده و توجه شایسته به سایر بخش‌ها نداشته است. البته مواردی از این دست در کمیسیون قابل بررسی و صحبت است.»

مقتدایی خاطرنشان کرد: «طرح اداره صداوسیما طرح پراهمیت و مهمی است و قطعا مجلس به‌راحتی از کنار آن رد نمی‌شود. صداوسیما در خط مقدم جنگ نرم است و برای مجلس این موضوع اهمیت بالایی دارد. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز همواره بر اهمیت نقش رسانه ملی تاکید داشته‌اند.»

وی افزود: «قطعا مجلس نیازمند نظرات کارشناسی اصحاب رسانه و صاحب‌نظران است. از طرفی مدیران سازمان صداوسیما با توجه به اینکه سابقه‌ای در این سازمان دارند نیز خیلی می‌توانند کمک کنند و حتما باید نظرات‌شان را به مجلس منتقل کنند و به نظرم باید درخصوص این طرح، در مجلس از نظرات و مشورت آنان استفاده کنیم.»

مقتدایی با اشاره به طراحان این طرح گفته است: «این طرح توسط همکارمان جناب آقای نوباوه مطرح و ثبت شد و با حدود امضای 70 تن از نمایندگان اعلام وصول شد.» نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: «فوریت این طرح عادی است و روند طولانی‌تری نسبت به سایر طرح‌های چند فوریتی دارد. در ابتدا این طرح به کمیسیون می‌رود و پس از تصویب در کمیسیون به صحن علنی مجلس می‌آید و اصحاب رسانه با توجه به حجم طرح‌ها، متصور نباشند که این طرح به‌صورت فوری و در همین چند روز در صحن و کمیسیون مطرح می‌شود.»

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: «طرح صداوسیما در دوره دهم مجلس نیز بحث‌های زیادی پیرامونش مطرح شد ولی در آن دوره به سرانجامی نرسید.»

مقتدایی ادامه داد: «اخیرا با توجه به انتصاباتی که در صداوسیما انجام گرفته برخی افراد ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش، نسبت به حذف معاونت پژوهش و تفکیک آن انتقاد داشتند و این را به ما نمایندگان منتقل کردند که لازم است سازمان صداوسیما نسبت به این اقدامات در بین کارمندان و اصحاب رسانه شفاف‌سازی کند. البته با پیگیری‌هایی که بنده انجام دادم، متوجه شدم مراکز ذیل معاونت پژوهش به‌عنوان مرکز و اداره‌ای مستقل دیده شده‌اند.»

نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: «نهادهای فرهنگی اگر بودجه داشته باشند خیلی بهتر می‌توانند عمل کنند. همان‌گونه که ما در جنگ اقتصادی قرار داریم، سال‌هاست در جنگ فرهنگی نیز هستیم و از هجمه‌های فرهنگی دشمنان نباید غافل شد. شخصا دغدغه‌ای که دارم این هست که در طرح اداره صداوسیما باید حتما بخش منابع مالی آن موردتوجه قرار بگیرد. اینکه دولتی به‌خاطر نقد بخواهد، بودجه را ندهد یا گروکشی کند، قابل‌قبول نیست.»

وی ادامه داد: «یکی دیگر از مباحث مهم، مبحث نیروی انسانی توانمند و انقلابی است و در این خصوص دانشگاه صداوسیما نقش موثری می‌تواند ایفا کند و وظیفه سنگینی برعهده دارد و باید به نقش این دانشگاه بیش از پیش توجه شود تا به جایگاه واقعی و مهم خود برسد.»

وی افزود: «از سایر نهادهای فرهنگی نیز باید حمایت شود و مجموعه‌های فرهنگی کشور همچون سازمان تبلیغات، حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها و معاونت‌های فرهنگی نهادهای مختلف، باید به‌طور ویژه حمایت شوند.»

مقتدایی مطرح کرد: «به‌خاطر تحریم‌ها با مشکلاتی همچون بودجه روبه‌رو هستیم و نسبت به سال‌های قبل بودجه متفاوت بسته می‌شود، اما قطعا به نهادهای فرهنگی توجه ویژه‌ای خواهیم داشت.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «در مکاتبه‌ای که با رئیس‌جمهور درخصوص حمایت از عملکرد بین‌المللی صداوسیما داشتم، بر اهمیت نقش آنان تاکید کردم و آقای رئیس‌جمهور نامه را به آقای نوبخت ارجاع دادند. حتما این ظرفیت خوب بین‌المللی و برون‌مرزی نیز مورد حمایت نمایندگان است.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار