به گزارش «فرهیختگان»، صبح روز گذشته (دوشنبه 14 مهرماه) بار دیگر خبری در رسانههای فضای مجازی منتشر شد مبنیبر اینکه استاد محمدرضا شجریان، خواننده و از مشاهیر موسیقی ایران، به بیمارستان جم منتقل شده است. بیمارستان جم در صفحه اینستاگرام خود با انتشار اطلاعیهای از بستری شدن دوباره محمدرضا شجریان در این بیمارستان خبر داد و درباره شرایط جسمانی این هنرمند نوشت: «در راستای اطلاعرسانی به مردم هنردوست و هممیهنان عزیز به استحضار میرساند، استاد عزیزمان دیروز عصر با شرایط عمومی، قلبی و ریوی تنفسی ناپایدار و افت سطح هوشیاری، افت فشار خون و پلاکت در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند. باتوجه به شرایط ناپایدار بالینی از ملت عزیز خواهشمندیم از درگاه خداوند متعال برای اسطوره آواز ایران، سلامتی و بهبودی مسالت کنند.»
چندساعت بعد از انتشار این خبر، بار دیگر خبرهایی از درگذشت محمدرضا شجریان در فضای مجازی منتشر شد و یکی از رسانههای رسمی هم این خبر را تایید کرد. بیش از یک ساعت این شایعه به خبر یک رسانههای فضای مجازی بدل شد تا اینکه ساعت 17، دکتر حسن عباسی، یکی از پزشکان معالج محمدرضا شجریان با بیان اینکه هماینک در بخش مراقبتهای ویژه بالای سر این هنرمند است، تاکید کرد که خبرهای منتشرشده درباره بهکما رفتن و درگذشت او را تایید نمیکند. دکتر حسن عباسی در گفتوگویی با ایسنا با نادرست خواندن این خبرها تاکید کرد، استاد آواز ایران باوجود شرایط بحرانی وضعیت جسمانی، در کما نیست.
عضو تیم پزشکان معالج استاد آواز ایران در توضیح این مطلب گفت: «شاید زمانی که شب گذشته یکی از همکاران، ایشان را ویزیت کردهاند، استاد بهعلت استفاده داروهای آرامبخش در خواب بودهاند، ولی ایشان درحال حاضر در کما نیستند.»
این پزشک همچنین دیگر موارد جسمانی عنوانشده درباره محمدرضا شجریان ازجمله کاهش فشار خون و عفونت شدید در ناحیه بدن و کیسه صفرا، بستری بودن در بخش ICU، افت شدید پلاکت خون و سطح هوشیاری ۵ را تایید کرد.
این شیوه اطلاعرسانی درخصوص سلامتی و روند درمانی محمدرضا شجریان بارها مورد انتقاد قرار گرفته است، اما همچنان با هربار انتشار خبری کوتاه از بستری شدن این چهره مشهور موسیقی، بازار شایعات در فضای مجازی داغ میشود.
محمدرضا شجریان اول مهرماه ۱۳۱۹ در مشهد متولد شد. وی از برجستهترین هنرمندان موسیقی سنتی ایرانی است و آلبومهای بسیاری را در این زمینه منتشر کرده است. در سال ۱۳۳۱ برای نخستینبار صدای محمدرضا شجریان از رادیو خراسان پخش میشود و پیگیری جدی کار آواز سبب میشود در سال ۱۳۳۸ به اجرای آوازهایی بدون ساز و نیز قرائت قرآن برای رادیو خراسان بپردازد. محمدرضا شجریان تا سال ۱۳۵۰ به این خاطر که پدرش میخواست خانواده آنها بیشتر با قرائت قرآن و چهره مذهبی شناخته شوند، با نام مستعار سیاوش بیدگانی با رادیو همکاری میکرد، ولی بعد از آن پدرش به او اجازه استفاده از نام اصلیاش را داد. از سال 1354 اجرای استاد محمدرضا شجریان برای کشورهای خارجی آغاز میشود. در سال 1356 شرکت دلآواز را تاسیس و نیز در سال 1357 در مسابقههای تلاوت قرآن سراسر کشور به مقام نخست میرسد. او در سال 1358 با غلامرضا دادبه آشنا میشود و سپس آلبومهای مختلفی را با گروه پایور و نیز آلبومهای دیگری را با گروه شیدا و عارف کار میکند. در فاصله سالهای دهه 60 شجریان همکاری گستردهای را با پرویز مشکاتیان آغاز میکند که حاصل آن آلبومهای ماهور، بیداد، نوا، دستان و... است. در سالهای بعد از انقلاب، فعالیت موسیقایی شجریان پرتعداد و با کیفیت بیشتری در فضای هنری ایران و جهان انتشار یافت.