• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۷-۱۲ - ۰۰:۴۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
سیدمحمد حسینی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

اصلاح‌طلبان تضمین داده ‌بودند با انتخاب روحانی شرایط کشور خوب می‌شود

ترجیح‌ بر این است فرد دیگری غیر از رئیسی یا قالیباف کاندیدای ریاست‌جمهوری شود

با وجود اینکه در سال 96 اصلاح‌طلبان چهار سال کارنامه ناکارآمدی دولت را دیده بودند، با هم با تمام قوا از روحانی حمایت کردند و به مردم تضمین دادند اگر این‌بار آقای روحانی انتخاب شود شرایط کشور بسیار خوب می‌شود و با شیوه‌های مختلف ازجمله مرعوب ساختن مردم از انتخاب آقای رئیسی، مجددا قدرت را در دست گرفتند.

اصلاح‌طلبان تضمین داده ‌بودند با انتخاب روحانی شرایط کشور خوب می‌شود

به گزارش «فرهیختگان»، سیدمحمد حسینی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی است که در شورای مرکزی جبهه مردمی و شورای ائتلاف هم حضور داشت، با او درباره خواسته اخیر واعظی از اصلاح‌طلبان برای تخریب نکردن دولت و انتقاد اصلاح‌طلبان از رویه دولت روحانی و همچنین آخرین وضعیت جبهه انقلاب برای انتخابات پیش‌رو گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌آید.

اخیرا واعظی گفت اصلاح‌طلبان هوای رفقای خود را در دولت داشته باشند و این مساله با دلخوری اصلاح‌طلبان همراه شد، ارزیابی شما از پیشینه قرابت اصلاح‌طلبان و دولت در سال‌های 92، 94 و 96 چیست؟

اصلاح‌طلبان در روی کار آمدن روحانی نقش مهمی داشتند، طوری‌که عارف که کاندیدای اصلی آنها بود به نفع ایشان کنار رفت و باعث شد روحانی در سال 92 رئیس‌جمهور شود. روحانی برای سمت معاون‌اولی و وزرای اصلی خود کسانی را منصوب کرد که اصلاح‌طلب بودند و افرادی مانند زنگنه، ربیعی، ترکان، نعمت‌زاده و آخوندی که در ستاد میرحسین موسوی در سال 88 فعال بودند، در کابینه روحانی نیز حضور داشتند. این درحالی است که اگر یک اصلاح‌طلب تمام‌عیار هم می‌خواست رئیس‌جمهور شود بیش از این نمی‌توانست از نیروهای این جریان استفاده کند.

همه مناصب اجرایی و تقنینی دست اصلاح‌طلبان بود اما وضعیت بدتر شد

در سال 94 مجلس دهم تشکیل شد و فراکسیون امید، فراکسیون تاثیرگذار در مجلس بود، از سوی دیگر مناصب شورای شهر و مراکز اجرایی و قوه مقننه در اختیار اصلاح‌طلبان بود اما در عمل نه‌تنها شرایط کشور بهتر نشد و خدمات قابل‌توجهی به مردم ارائه ندادند بلکه روزبه‌روز وضعیت بدتر شد.

اصلاح‌طلبان سال 96 تضمین دادند با انتخاب مجدد روحانی شرایط کشور بسیار خوب می‌شود

این روند تا زمان دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داشت، با وجود اینکه در سال 96 اصلاح‌طلبان چهار سال کارنامه ناکارآمدی دولت را دیده بودند، با هم با تمام قوا از او حمایت کردند و به مردم تضمین دادند اگر این‌بار آقای روحانی انتخاب شود شرایط کشور بسیار خوب می‌شود و با شیوه‌های مختلف ازجمله مرعوب ساختن مردم از انتخاب آقای رئیسی، مجددا قدرت را در دست گرفتند.

اصلاح‌طلبان طوری وانمود می‌کنند که مشکلات ناشی از شخص روحانی بوده و آنها سهمی ندارند

اکنون که در سال پایانی دولت هستیم، نارضایتی مردم بسیار گسترده است، طوری‌که در انتخابات اخیر مجلس فردی همانند انصاری و افراد نزدیک به دولت آرای قابل‌ملاحظه‌ای در مقایسه با دوره‌های قبل نداشتند، ازاین‌رو جریان اصلاح‌طلب فهمیده پایگاه مردمی خود را به‌طور کامل از دست داده است. بنابراین به‌گونه‌ای وانمود می‌کنند که همه ضعف‌ها و مشکلات ناشی از شخص آقای روحانی بوده و آنها سهمی ندارند.

اصلاح‌طلبان تلاش می‌کنند خود را مبرا از دولت جلوه دهند

درحالی‌که کسانی که در کار اجرایی بوده‌اند، می‌دانند یک مدیر در حیطه مسئولیت خود اختیارات و امکانات فراوانی دارد و می‌تواند کارهای بزرگی را انجام دهد ولی اینها اهل کار نبودند و برخی نیز دنبال سوءاستفاده از موقعیت خود بودند و آلوده به دنیا شدند و به ثروت و امکانات بیشتر می‌اندیشیدند، آنها نه‌تنها خدمت درخوری به مردم نکردند بلکه با عملکرد خود اوضاع را بدتر هم کردند، طوری‌که در دوران جنگ هم ارزش دلار 10 برابر نشد!

با توجه به شکست دولت روحانی اصلاح‌طلبان درصدد هستند حساب خود را از دولت جدا کنند و به همین دلیل برای انتخابات 1400 به اختلاف خورده‌اند. برنامه آنها برای انتخابات آتی چیست؟

بله، اصلاح‌طلبان این بازی را باخته تلقی و تلاش می‌کنند با شیوه دیگری مجدد وارد میدان شوند و خود را مبرا جلوه دهند ولی بعید می‌دانم موفق شوند.

اصلاح‌طلبان می‌خواهند تقصیر را صرفا به گردن روحانی بیندازند

آنها می‌خواهند تقصیر را صرفا به گردن روحانی بیندازند و بگویند اصلاح‌طلبان مقصر نبودند و با تبلیغات جدیدی وارد شوند؛ آنها در جنگ روانی مسلط هستند، چراکه بسیاری از آنها جزء نیروهای امنیتی بوده‌اند. این درحالی است که مردم در هشت سال گذشته به‌قدری با مشکلات مختلف مواجه شده‌اند که از افرادی که در این دولت بوده یا حامی آن بودند، فاصله گرفته‌اند.

مجلس هدف جدید بهانه‌جویی اصلاح‌طلبان است!

اصلاح‌طلبان به‌هیچ‌وجه نمی‌توانند با روش جدید وارد صحنه شوند ولی تلاش می‌کنند برخی اشکالات را گردن مجلس جدید بیندازند، درحالی‌که مجلس کار اجرایی برعهده ندارد و وظیفه اصلی‌اش قانونگذاری و نظارت است.

یکی از امیدواری‌های این جریان را می‌توان نتیجه انتخابات آمریکا دانست؟

بله، آنها به‌نوعی می‌خواهند مردم را سرگرم برخی اشتباهات نیروهای انقلابی کنند و به دروغ برخی نسبت‌ها را بدهند و به مردم بقبولانند که چاره‌ای جز این که از اصلاح‌طلبان حمایت کنند، ندارند.

دل بستن به انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکرات‌ها یکی از امیدواری‌های آنهاست

بنابراین دل بستن به انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکرات‌ها یکی از امیدواری‌های آنهاست، درحالی‌که دموکرات‌ها بیشترین تحریم‌ها را در دوره خود علیه کشورمان داشته‌ و بیشترین ضربات را به ما زده‌اند و مردم نیز ماهیت هر دو جریان را فهمیده‌اند.

شگردهای انتخاباتی و برنده شدن بایدن هم در پیروزی اصلاح‌طلبان اثرگذار نیست

شاید اگر در گذشته این مطالب بیان می‌شد، مردم تحت‌تاثیر قرار می‌گرفتند ولی درحال‌حاضر اکثریت مردم ماهیت قدرت‌های جهانی را درک کرده و فهمیده‌اند اصلاح‌طلبان اهل کار و خدمت برای مردم نیستند و بیشتر دنبال منافع خود هستند و از این جهت بعید است این شگردها نفعی به حال آنها داشته باشد.

تشریح برنامه‌های جبهه انقلاب برای انتخابات 1400

با توجه به اینکه مردم از جریان دولت و اصلاح‌طلبی ناامید شده‌اند، جبهه انقلاب چه برنامه‌ای برای عبور از وضعیت فعلی در انتخابات پیش‌رو دارد و از لحاظ ائتلاف و تعیین مصادیق چه اقداماتی انجام داده است؟

احزاب و تشکل‌ها فعال هستند؛ تشکل‌های متعددی داریم که خودشان کار را شروع کرده و تحولات کشور را رصد کرده و برنامه‌هایی را تدوین می‌کنند تا برای سال آینده هر فردی که رئیس‌جمهور شد، در اختیارش بگذارند تا فرصت‌ها از دست نرود.

درمورد گزینه‌ها هم مرتب در جلسات بحث می‌شود ولی اینکه همانند جبهه مردمی (جمنا) یا شورای ائتلاف، شورایی شکل بگیرد و کارها را پیگیری کند، هنوز در این مرحله نیستیم.

آغاز فعالیت انتخاباتی دبیرخانه شورای ائتلاف با کمیته‌های چهارگانه

دلیل این تاخیر چیست؟

البته دبیرخانه شورای ائتلاف فعالیت‌هایی را با کمیته‌های چهارگانه شروع کرده و در استان‌ها جلساتی را برگزار می‌کنند ولی هنوز هسته مرکزی و اولیه شکل نگرفته است.

برخی ستادهای کاندیداها تشکیل و سفرهای استانی هم برگزار شده است

بخشی از این مساله به‌دلیل این است که انتخابات ریاست‌جمهوری بر محور افراد شکل می‌گیرد و ستادهای آنها فعال بوده و برخی ستاد تشکیل داده و سفرهای استانی هم داشته‌اند و رابطانی در استان‌ها تعیین کرده‌اند.

به هرحال تاکنون شتابی در کار نبوده، البته نیاز به بررسی واقع‌بینانه است تا وزن و پایگاه مردمی گزینه‌ها مشخص شود.

برخی تلاش می‌کنند از احتمال ورود رئیسی و قالیباف به انتخابات صحبت کنند. نظر شما چیست؟

اصل بر این است فرد دیگری وارد شود، هرچند برخی به‌عنوان یک احتمال این‌دست اخبار را مطرح و استدلال می‌کنند که اگر فرد دیگری نتواند واجد شرایط باشد یا پایگاه مردمی گسترده داشته باشد، چه‌بسا از این آقایان خواسته شود که وارد میدان شوند، اما ترجیح‌ها بر این است فرد دیگری کاندیدای ریاست‌جمهوری شود و این دو قوه کار خود را انجام دهند و آسیبی به عملکرد آنها وارد نشود.

چنانچه قالیباف وارد کارزار انتخاباتی شود، وظایف در مجلس تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد، مخصوصا از چند ماه آینده که باید کار جدی‌تر صورت بگیرد، درخصوص رئیس قوه قضائیه هم به همین شکل. ازاین‌رو نباید اکنون خیلی به این پیش‌بینی‌ها و پیشگویی‌ها توجه کرد و آنها را مبنای تحلیل قرار داد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار