• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۷-۰۹ - ۰۹:۳۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

داستان مستند غیررسمی

جلسات پنجشنبه‌شب‌ها خصوصیت‌های مختلفی دارد؛ از غیررسمی و صمیمی‌بودن آن تا علاقه رهبر انقلاب برای بیشترشنیدن از حاضران؛ از نگاه دقیق و واقع‌گرای ایشان به مسائل و ضعف و قوت‌های هرکدام از حوزه‌های تخصصی در کشور؛ تا تسلط ایشان بر مسائل تخصصی مطرح‌شده در جلسات.

به گزارش «فرهیختگان»، سیدعلی صدری‌نیا، مستندساز طی یادداشتی در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: همه ما طی سال‌ها و دهه‌های گذشته عمدتا رهبر انقلاب را از دریچه تصاویر منتشرشده از جلسات رسمی و عمومی ایشان دیده‌ایم و شناخته‌ایم. تصاویر دیدارهای عمومی ایشان، سخنرانی‌ها، خطبه‌های نمازجمعه، دیدار با مسئولان دستگاه‌های مختلف کشور یا جلسات غیررسمی‌تری مثل دیدار دانشجویان با ایشان، دیدار شعرا در نیمه ماه رمضان، دیدار خانواده شهدا و... . کمی غیررسمی‌تر و صمیمی‌تر تصاویر دیدارهای قدیمی‌تر ایشان با هنرمندان و ورزشکاران است، یا تصاویر بازدید از مناطق زلزله‌زده یا سفرهای استانی ایشان در سال‌های مختلف. اما طبیعی است که در تمامی این سال‌ها، ایشان به‌واسطه جایگاه خود جلسات متعدد و مختلفی را داشته‌اند که لزوما بنا نیست همه آنها رسانه‌ای شود؛ جلساتی که شاید هرکدام از آنها روایتگر یکی از وجوه رهبری ایشان باشد.

یکی از جلساتی که در سال‌های اخیر درباره خاص‌بودن آن زیاد شنیده بودم و بعضا حاشیه‌نگاری‌هایی درباره آن خوانده بودم و خودم هم توفیق حضور در یکی از آن جلسات را داشتم، جلسات پنجشنبه‌شب‌های ایشان با جمع‌های تخصصی فرهنگی، هنری و علمی بود. به همین خاطر وقتی در اسفندماه 1397 بحث اولیه‌ای برای طراحی و تولید مجموعه مستندی درباره این دیدارها مطرح شد، فارغ از اشتیاق برای تولید این مجموعه، مهم‌ترین دغدغه‌ام روایت صحیح این جلسات و انتقال دقیق حس‌وحال صمیمانه و متفاوت این جلسات برای مخاطبان بود. مجموعه‌ای که غیررسمی نام گرفت و قسمت دیدار راویان دفاع‌مقدس با رهبر انقلاب از این مجموعه، جمعه گذشته از شبکه سه سیما پخش شد.

 در این سال‌ها از زبان چهره‌های مختلف درباره نوع ارتباط رهبر انقلاب با اهالی فرهنگ و هنر روایت‌ها و خاطراتی شنیده بودم. از اینکه ایشان در سال‌های پس از انقلاب تا چه اندازه دغدغه‌مند این عرصه بوده‌اند؛ از جلساتی مثل جلسه با گروه روایت فتح در دهه 60 و در بحبوحه جنگ برای تقدیر از اثر هنرمندانه آنان، تا جلسات متعدد و مستمری که از همان سال‌های ابتدایی رهبری‌شان با اهالی فرهنگ و هنر داشته‌اند. حالا اما فرصتی پدید آمده بود تا از دل تصاویر این جلسات بتوانم بی‌واسطه‌تر این وجه از رهبری آقا را ببینم.

جلسات پنجشنبه‌شب‌ها خصوصیت‌های مختلفی دارد؛ از غیررسمی و صمیمی‌بودن آن تا علاقه رهبر انقلاب برای بیشترشنیدن از حاضران؛ از نگاه دقیق و واقع‌گرای ایشان به مسائل و ضعف و قوت‌های هرکدام از حوزه‌های تخصصی در کشور؛ تا تسلط ایشان بر مسائل تخصصی مطرح‌شده در جلسات. اما شاید مهم‌تر از همه اینها، نوع تعامل و ارتباطی است که ایشان در این جلسات به‌عنوان رهبر انقلاب با نخبگان حوزه‌های مختلف برقرار می‌کنند. مهم‌ترین نکته این دیدارها، این است که برخلاف برخی تصورات، آقا با ارتباط مستقیم و چهره‌به‌چهره با نخبگان و فعالان فرهنگی و هنری و علمی سخن می‌گویند و فضایی را فراهم می‌کنند که واقعی‌ترین سخنان و دغدغه‌ها به ایشان منتقل شود. از جدی‌ترین و صریح‌ترین انتقادات، تا صمیمانه‌ترین درددل‌ها. آن‌هم از زبان چهره‌هایی با نگاه‌های متفاوت و بعضا متضاد، به‌گونه‌ای که گاهی در جلسات سخنان‌شان در نقطه مقابل هم قرار می‌گیرد. ارتباطی که در دهه‌های گذشته به‌صورت مستمر و در قالب‌های مختلف بین ایشان و نخبگان حوزه‌های مختلف برقرار بوده و حالا چندسالی است که تحت‌عنوان جلسات پنجشنبه‌شب‌ها ادامه یافته است.

شاید فضای این جلسات و ویژگی‌های آن را نشود درقالب کلمات منتقل کرد؛ جلساتی که هم پشتوانه محکم سخنان ایشان درباره توان جوانان و نخبگان کشور را مشخص می‌کند و هم سند افتخار و حقانیت انقلاب است، که هر سخن و انتقادی را می‌شود بی‌واسطه و رودررو با بالاترین مقام کشور در میان گذاشت و با او صمیمانه گفت‌وگو کرد. شاید میان این جلسات، دیدار راویان دفاع‌مقدس با ایشان تازه رسمی‌ترین جلسه باشد؛ اما این تازه آغاز راه است.

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار