دکتر طهرانچی:
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با همدلی، حامی معنوی مدیران دانشگاه باشند.
  • ۱۳۹۹-۰۷-۰۸ - ۱۹:۱۵
  • 00
دکتر طهرانچی:
مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد حامی معنوی مدیران دانشگاه باشند
مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد حامی معنوی مدیران دانشگاه باشند

به گزارش «فرهیختگان»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دومین نشست مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی که عصر امروز در سازمان مرکزی برگزار شد، اظهار داشت: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریفانی با برنامه‌ریزی و جدیت به دنبال ایجاد پایه های مناسب برای حضور کامل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی است که جای تقدیر دارد.

وی با بیان اینکه دانشگاه در هر کشور و سرزمینی به عنوان یک نهاد توسعه در نظر گرفته شده است، گفت: 80 سال پیش دانشگاه به عنوان یک مؤسسه تمدنی برای تحقق مدرنیته به کشور ما وارد شد و به تعبیر مقام معظم رهبری اشتباه بنیان‌گذاری شد و ما وظیفه داریم با اصلاح و صیرورت درونی که رهبر معظم انقلاب بر دوش ما قرار داده‌اند، در دانشگاه تحول ایجاد کنیم.

دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی با پدیده دانشگاه مردمی یا دانشگاه اجتماعی مواجه شدیم، تصریح کرد: یکی از هنرهای بی بدیل امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری این بود که از دانشگاهی که به عنوان نهاد برآمده از مدرنیته خلق شده بود، به عنوان مؤلفه اقتدار در کشور استفاده کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در کتاب «چهل حدیث»، ذیل حدیث پیامبر اکرم(ص) که می‌فرماید «إنّما العلم ثلاثة: آیة محکمة أو فریضة عادلة أو سنّة قائمة و ماخلاهنّ فهو فضل»، نکاتی را بیان کردند که منشأ دیدگاه ایشان نسبت به علم و دین است. امام خمینی(ره) به عنوان عالمی برخاسته از حوزه پس از انقلاب اسلامی، از انحلال دانشگاه که نماد مدرنیته بود، جلوگیری کردند. مقام معظم رهبری نیز همواره تأکید دارند که «مراکز مهم تربیت قوه عاقله‌ کشور، دانشگاه است». این موضوعات نشان‌دهنده اهمیت کار در دانشگاه هاست.

وی در ادامه با بیان اینکه پس از شیوع ویروس کرونا تأثیری که این ویروس در آموزش عالی داشته، باعث شد صیرورت شتاب دیگری بگیرد، گفت: در این شرایط، نوع نقش‌آفرینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور آموزش فرزندان این مملکت یکی از مباحث جدی است که باید به آن پرداخت.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پیدایش کرونا با توجه به مطالبی که در مدارک و مستندات آمده، پیش‌بینی شده بود،گفت: کتاب سیاست علمی آمریکا در سده اخیر در سال 2008 صریحاً چالش آمریکا را در آینده و شیوع یک پاندمی جهانی یا جنگ بیولوژیک را پیش بینی کرده بود. در این کتاب مطرح شده که علم با اسپوتنیک وارد رقابت جنگ سرد شد که در آن دوره دانشمندان، افسران جنگ سرد بودند و علم برای دفاع، امنیت ملی، رفاه و سلامت پیشران حرکت علمی بود. در سال 1989 با اتمام جنگ سرد و فروپاشی شوروی، شعار علم برای اقتصاد مطرح شد و دوره جدیدی از علم به روی بشر گشوده شد.

وی افزود: امروز در واقع جنگ بین واکسن و ویروس است که دارای پیچیدگی های زیادی است. این ویروس فقط سلامت انسان ها را تهدید نمی‌کند، بلکه سبک زندگی افراد را نیز تغییر داده و مشاهده می‌کنیم که روسیه نام واکسن خود را اسپوتنیک 5 گذاشته است.

قوی شدن در فضای مجازی باید در دستور کار قرار گیرد

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه در شرایط به وجود آمده پس از شیوع ویروس کرونا، قوی شدن در فضای مجازی از ملزومات امر است، گفت: مقام معظم رهبری سه سال پیش این مسئله یعنی قوی شدن در فضای مجازی را مطالبه کرده بودند و ما باید در این زمینه تمام تلاش خود را انجام دهیم تا جایگاه خود را پیدا کنیم. در حال حاضر حجم جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی بسیار بالاست و ما باید در این فضا با تولید محتوای مناسب به مقابله با دشمن برویم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مؤلفه هایی را مطرح کرده اند، اظهار داشت: اولین مؤلفه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب، علم و پژوهش است و همین امر نشان از اهمیت این موضوع دارد. ما باید شبانه روز تلاش کنیم تا به پیشرفت علمی کشور کمک کنیم. این تلاش باید در فضای مجازی نیز با جدیت دنبال شود.

وی با تأکید بر اینکه ما در جهان جدید نیازمند شبکه‌سازی هستیم، تصریح کرد: در جهان شبکه‌ای نمی‌توان با مؤلفه های جهان سنتی پیش رفت. در حال حاضر دنیا به سمت شبکه‌سازی پیش می رود. بر همین اساس دانشگاه آزاد اسلامی نیز با راه اندازی دو سامانه پژوهشیار و آموزشیار به سمت این جهان شبکه‌ای در حال حرکت است. در واقع در دنیای جدید هر شبکه ای که قوی‌تر باشد، موفق تر است. شبکه ها باید یکپارچه، بزرگ و پاسخگو باشند.

دانشگاه آزاد اسلامی با راه اندازی سامانه پژوهشیار به قدرت شبکه ای در پژوهش دست یافت

وی با اشاره به راه اندازی سامانه پژوهشیار در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در سامانه پژوهشیار در حال حاضر بالغ بر 130 هزار دانشجو فعال هستند و تعداد زیادی پایان‌نامه، رساله و پایان‌نامه پزشکی در آن بارگذاری شده است. در واقع پژوهشیار مایه مباهات دانشگاه آزاد اسلامی است و دانشگاه توانسته یک قدرت شبکه ای را در پژوهش کسب کند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به راه اندازی سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی (آموزشیار)، گفت: این سامانه از اتفاقات مهم دانشگاه آزاد اسلامی است. یک میلیون دانشجو در این سامانه فعال هستند که کارنامه تحصیلی، شرایط مالی و دروس دانشجویان و... قابل پیگیری است. در واقع آموزشیار به صورت کاملاً یکپارچه، شفاف و روشن فعالیت می کند.

وی با بیان اینکه پیش از آغاز به کار سامانه آموزشیار، هیچ رویه یکسانی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت و سیستم های قبلی بسیار ناامن بود، گفت: سیستم قبلی که مسائل آموزشی دانشجویان در آن انجام می شد، حجم زیادی از اطلاعات پراکنده داشت و بدون هیچ‌گونه امنیتی، بسترساز یک مجموعه از تخلفات بود. در سیستم قبلی قابلیت ایجاد کارنامه در یک ساعت وجود داشت و هیچ ارتباط درستی بین اجزای دانشگاه فراهم نبود. در آن سیستم به راحتی این امکان فراهم بود که تخلفات مالی و انضباطی صورت گیرد، البته همکاران مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی با اطلاع از این نقصان ها، امانتداران خوبی بودند و در صورت بروز تخلفات، بموقع اطلاع‌رسانی و اقدام می کردند.

دکتر طهرانچی اضافه کرد: با راهاندازی این سامانه، مشکلات گذشته مرتفع شده و تمامی امور آموزشی دانشگاه یکپارچه شده، به طوری که ثبت دروس با کدینگ یکسان، شماره دانشجویی ثابت برای دانشجویان، مدیریت واحد در مدل شبکه‌ای دانشگاه، یکپارچگی و ارتباط داده ها، نظارت جامع آمار و... در سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی (آموزشیار) انجام می شود.

85 درصد دانشجویان انتخاب واحد خود را در سامانه آموزشیار با موفقیت انجام داده اند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ثبت‌نام و انتخاب واحد دانشجویان در سامانه آموزشیار، گفت: تا امروز 85 درصد دانشجویانی که می‌توانستند در این سامانه ثبت‌نام و انتخاب واحد کنند، ثبت‌نام خود را با موفقیت انجام داده‌اند.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه علیرغم تمامی کارشکنی ها، سامانه آموزشیار توانسته وظایف خود را به خوبی انجام دهد، گفت: این سامانه با اطلاعات و داده های درست، منبع تصمیم گیری و سیاست گذاری صحیح خواهد بود. اطلاعات موجود در این سامانه برای مدیریت در اختیار مسئولان دانشگاه قرار خواهد گرفت تا تصمیم های صحیح و بموقع اخذ شود.

وی با بیان اینکه نوع ارتباطات در جهان شبکه ای تغییر کرده است، تصریح کرد: باید خود را برای شرایط جدید آماده کنیم. طرف مقابل ما شتابان در حرکت است و این شرایط می طلبد که تمام توان مجموعه دانشگاه برای تحقق اهداف و تقویت ارتباطات در دنیای شبکه ای به کار گرفته شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این دانشگاه باید در فضای مجازی تقویت شود و این تقویت فضای مجازی به معنی شبکه ای شدن در راستای استفاده از تعلیم و تربیت است.

دکتر طهرانچی خطاب به مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: لازم است در مجموعه دانشگاه با همدلی به سمت تحقق اهداف حرکت کنیم. مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی باید حامی معنوی مدیران دانشگاه بوده و در راه اعتلای دانشگاه گام بردارند.

  فضای دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید تحت سیاست و مدیریت جریان انقلابی است

مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها در دومین نشست مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «فضای دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید تحت سیاست، اثر و مدیریت جریان انقلابی است و آنچه به‌عنوان دستاورد و موفقیت در این دانشگاه حاصل می‌شود، به حساب این جریان نوشته خواهد شد، بنابراین باید حساسیت خود را نسبت به عملکرد دانشگاه و کارآمدی آن افزایش دهیم.»

وی خاطرنشان کرد: «تلاش برای توفیق نظام اسلامی در این دانشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است و طرح و ایده‌های خوبی در این دانشگاه درحال اجراست که برای موفقیت آن نیازمند گذر زمان هستیم.»

رستمی خاطرنشان کرد: «معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که مسئولیت آن برعهده یکی از اساتید و مدیران حوزه معارف است،‌ انگیزه زیادی برای کار فرهنگی و رشد فرهنگی دارد و تعامل مثبتی با نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها دارد.»

رئیس نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌ها در پایان گفت: «شیوه‌نامه نظارت و راهبری دفاتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در استان‌ها تهیه شده و ابلاغ خواهد شد تا این دفاتر به‌صورت منسجم‌تر و هدفمندتر فعالیت کنند.»

  اجرای طرح «اندیشه تحول‌ساز» در دانشگاه آزاد اسلامی

محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت لزوم احیای دفاتر هم‌‌اندیشی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «درحال‌حاضر 130 دفتر هم‌اندیشی در واحدهای دانشگاه وجود دارد که باید برای توسعه کمی و کیفی این دفاتر تلاش شود.»

وی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی دارای 30 هزار استاد است که باید از این ظرفیت در دفاتر هم‌اندیشی استفاده کرد، چراکه اساتید توانمند و شاخص می‌توانند مشکلات واحدهای دانشگاه را راهبری و حل کنند.» وی با بیان اینکه مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی باید کیفیت برگزاری جلسات هم‌اندیشی را ارتقا دهند، اظهار داشت: «در این زمینه تشکیل شورای هم‌اندیشی نیز باید مدنظر مسئولان این حوزه قرار گیرد.»

  مساله اقامه نماز و فعالیت‌های قرآنی در واحدها باید با جدیت پیگیری شود

شریفانی در ادامه خطاب به مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «مساله اقامه نماز و فعالیت‌های قرآنی در واحدها باید با جدیت پیگیری شود. مسئولان این حوزه باید توجه جدی به مسائلی ازجمله برگزاری مسابقات قرآنی استانی، احیای تفسیر ترتیبی و موضوعی قرآن، تفسیر گلچینی از آیات، تشکیل شورای قرآن و عترت و... داشته باشند.»

مسئول نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هیات‌های مذهبی دانشجویی، استادی و کارمندی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از اهمیت زیادی برخوردارند، تصریح کرد: «این هیات‌ها باید در واحدها تکمیل شده و فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی داشته باشند. همچنین مساله پالایش اساتید معارف نیز باید مورد توجه قرار گیرد. مقرر شده شیوه‌نامه ارتقای اساتید معارف براساس معیارهای مشاوره، طرح حجاب و عفاف، برگزاری کارگاه‌ها و کرسی‌های آزاداندیشی، تدوین شده و برای اجرا به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شود.»

شریفانی با تاکید بر بهره‌گیری از اصل تعاون و همکاری در دفاتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی باید با مجموعه مدیران، معاونان، کارکنان، اساتید و دانشجویان تعامل و همکاری داشته باشند تا اهداف این دفاتر محقق شود.»

وی در ادامه با بیان اینکه فعال کردن کارگاه‌ها در واحدهای دانشگاهی از دیگر امور مهم مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی است، تاکید کرد: «این کارگاه‌ها باید مختص اساتید، نیروهای نهادی، ائمه جماعات، اساتید معارف، خانواده و... برگزار شود. انتظار می‌رود هر ماه حداقل دو کارگاه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود.»

شریفانی خطاب به مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «پیوست‌های هفتگانه دروس معارف باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تا کلاس‌های این دروس از پویایی بیشتری برخوردار شود.»

وی در پایان با بیان اینکه دفتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در نظر دارد با مشارکت موسسه انقلاب اسلامی طرح اندیشه تحول‌ساز را اجرایی کند، خاطرنشان کرد: «هدف از اجرای این طرح، آشنایی اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با اندیشه مقام‌معظم‌رهبری است. در این طرح، کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» نوشته مقام‌معظم‌رهبری، تا پایان سال بین اساتید 200 واحد دانشگاه آزاد اسلامی مورد مباحثه قرار می‌گیرد. به این صورت که گروه‌های 6نفره اساتید حلقه‌های مباحثاتی تشکیل داده و پیرامون این کتاب به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.»

  حسن بنیانیان: مبنای کار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی، براساس سند دانشگاه اسلامی است

حسن بنیانیان، مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این جلسه، با بیان اینکه خوشبختانه در دوره مدیریت دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی، اراده کار فرهنگی جدی و تحول فرهنگی در این دانشگاه وجود دارد، گفت: «مسئولان استانی دفاتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی باید از این ظرفیت فوق‌العاده استفاده کرده و کیفیت کار فرهنگی در دانشگاه را ارتقا بخشند.»

وی با بیان اینکه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنای کار فرهنگی در دانشگاه را اجرای سند دانشگاه اسلامی قرار داده است، اظهار داشت: «مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی باید به این موضوع توجه داشته باشند و اسلامی کردن دانشگاه‌ها را مدنظر قرار دهند، چراکه مقام‌معظم‌رهبری انتظار دارند که دانشگاه آزاد اسلامی الگویی برای سایر دانشگاه‌های دولتی باشد. البته این مسیری طولانی است که نیاز به جدیت و استمرار دارد.»

بنیانیان با تاکید بر لزوم رویکرد فرهنگی-تربیتی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی باید بتوانند در واحدهای دانشگاه هدایتگری کرده و باعث افزایش اثربخشی امور فرهنگی شوند، چراکه لازم است فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه اثربخش شود.»

مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «کارکردهای فرهنگی باید در واحدهای دانشگاهی گسترش داده شود و امور فرهنگی از کیفیت بالایی برخوردار باشد. درواقع باید کار فرهنگی عمیق و ریشه‌ای در دانشگاه ایجاد شود. در این زمینه لازم است به دانشجو آموزش متناسب داده شود تا این آموزش به باور تبدیل شده و این باور به خلق ارزش‌های جدید منتهی شود. اگر تعداد این ارزش‌ها افزایش پیدا کند، فرهنگ اتفاق می‌افتد و وظیفه مربی این است که با ایجاد محیط عاطفی مثبت و بهره‌گیری از فطرت، عقل، علم و احساسات دانشجو این فضا را ایجاد کند.»

  اختصاص نیم درصد از بودجه دانشگاه آزاد اسلامی  به مباحث فرهنگی

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «در دانشگاه آزاد اسلامی ‌انگیزه بسیار بالایی برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی وجود دارد.»

محمدمهدی فداکار، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست گفت: «در دانشگاه آزاد اسلامی برای امور فرهنگی ‌انگیزه بسیار بالایی وجود دارد و تمام تلاش مسئولان این دانشگاه در چارچوب سازوکارهای قانونی معطوف به ارتقای کیفیت فعالیت‌های فرهنگی خواهد بود.»

وی با اشاره به اختصاص نیم درصد از بودجه دانشگاه آزاد اسلامی به مباحث فرهنگی، اظهار داشت: «این بودجه اختصاص داده شده، صرف فعالیت‌های دفاتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز خواهد شد.»

فداکار با بیان اینکه معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی برای امنیت شغلی و روانی کارکنان و اساتید این دانشگاه، برنامه‌هایی در نظر دارد، تصریح کرد: «در این زمینه، روند تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی دانشگاه به‌رسمی آزمایشی آغاز شده و به‌صورت جدی پیگیری می‌شود.»

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به مسئولان دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «این دانشگاه دارای نیروی انسانی توانمند و فرهیخته است و درصورتی که این دفاتر نیازمند نیروی انسانی باشند، می‌توانند از این پتانسیل عظیم دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰