• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ - ۰۹:۱۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 0

سکان آرامش کشور

کشور در روزهای گذشته با دو چالش امنیتی و اقتصادی مواجه بود. حضور مردم چالش امنیتی را تا حد زیادی مرتفع کرد و زمینه مناسبی را برای تمرکز دولت بر چالش اقتصادی فراهم آورد.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حسین طلا، شهردار اسلامشهر طی یادداشتی در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: همان‌طور که دولت در جنگ اقتصادی به‌سر می‌برد و با فشارهایی از این ناحیه مواجه است، این فشار روی زندگی مردم نیز وجود دارد و افزایش قیمت‌ها و مشکلات معیشتی نارضایتی‌های متعددی را برای آنها به وجود آورده است. فضای اقتصاد آن‌گونه که باید باشد نیست. درآمد خانوارها دچار مشکل شده و دست‌خالی دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین کارفرما و معضل تزریق پول نیز مشکلاتی را در حوزه پروژه‌ها و طرح‌ها پدید آورده است.

مردم از وضع موجود گلایه دارند اما اغتشاشاتی که در سطح شهرها و شهرستان‌ها ظهور و بروز داشت نسبتی با مردم نداشت. مردم به‌خاطر ناراحتی به اموال خود آسیب نمی‌زنند. آنچه اتفاق افتاد تولید اغتشاش از سوی جریان سازماندهی‌شده‌ای بود که به بهانه افزایش قیمت بنزین برای انتقام از و مردم به میدان آمده بود.

در روزهای گذشته بسیاری از مقامات غربی و تحلیلگران آن طرف آبی صراحتا اعلام کردند دو سال روی شبکه اغتشاش کار شد تا بتوان در زمان لازم از آنها استفاده کرد. با این وصف حساب آن چیزی که در طول این چند روز در شهرهای مختلف اتفاق افتاد از حساب مردم جداست. این البته به‌معنای عدم ناراحتی و گلایه‌مندی مردم از عملکرد مسئولان نیست. مردم گلایه دارند اما حساب میراث شهدای انقلاب و شهدای دفاع مقدس را از عملکرد مسئولان و مدیران اجرایی جدا می‌کنند.

حمایت مردم، حمایت از نظام و اعلام پایبندی و وفاداری نسبت به خون شهدا و آرمان‌های انقلاب بود؛ آرمان‌هایی که پیش از این نیز در مقاطع مختلف برای حفظ‌شان هزینه داده‌اند.اگر رهبر انقلاب در این موضوع ورود نکرده و دراین‌باره اتمام‌حجت نمی‌کردند وضع احتمالا به‌گونه دیگری رقم می‌خورد و گلایه‌مندی‌ها میان انقلابیون شدت بیشتری داشت اما وقتی رهبری به موضوع ورود کرده و آن را محصول کار کارشناسی و تصمیم سران قوا تلقی کردند و این تصمیم را مورد حمایت و تایید قرار دادند، مردم به‌رغم اعتراض‌شان به میدان آمدند. اگرچه این حضور همان‌گونه که ذکر شد به‌معنای رضایت از عملکرد مسئولان نیست و همه مسئولان در سطوح مختلف موظفند نسبت به رفع مشکلات جامعه و رفاه نسبی مردم سعی و تلاش بیشتری به خرج دهند. کارگزاران همچنین نباید آنچه روز دوشنبه در تهران و روزهای اخیر در دیگر شهرها اتفاق افتاد را به‌عنوان مهر تایید و حمایتی بر عملکردهای خود تفسیر کنند و لازم است  متوجه پیام واقعی این حضور بشوند.

کشور در روزهای گذشته با دو چالش امنیتی و اقتصادی مواجه بود. حضور مردم چالش امنیتی را تا حد زیادی مرتفع کرد و زمینه مناسبی را برای تمرکز دولت بر چالش اقتصادی فراهم آورد. معیشت مردم در گرو وضعیت اقتصادی کشور است. پایه و رکن اساسی اقتصاد، گردش مالی و رونق اقتصادی و مهم‌تر از همه سرمایه‌گذاری است. ثبات، رابطه مستقیمی با امنیت و امنیت اقتصادی دارد. تثبیت این امنیت به‌طور طبیعی زمینه رونق اقتصادی را فراهم می‌آورد.فردی که پولی در اختیار داشته و قصد سرمایه‌گذاری دارد، مکانی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کند که ثبات و امنیت در آن مستقر است و آشوب و بلوا در آن وجود ندارد. این یک اصل ثابت است و در شرایط فقدان ثبات و امنیت اساسا جذب سرمایه موضوعیتی ندارد.با چنین پیش‌فرضی باید توجه داشت که مردم به‌عنوان سکان آرامش نظام نقش خود را به‌خوبی ایفا کردند و به‌رغم همه سازماندهی‌های صورت‌گرفته با مرزبندی با اغتشاش‌گران و نیز با حضور به‌موقع در صیانت از نظام، بساط اغتشاش تقریبا از روز دوشنبه در کل کشور جمع شد. موضوعی که مهم‌ترین علتش عدم همراهی مردم با آشوبگران بود. آنها درصدد بودند روی موج نارضایتی و گلایه مردم از گرانی بنزین سوار شوند. مردم اما هوشمندی به خرج دادند و با آنها همراه نشدند. آن مرزبندی و این حضور به‌موقع بیش از هر چیز مردمی‌بودن نظام را به اثبات   رسانده و ماندگاری آن را تضمین می‌کند.

طبیعتا برای هر کسی که در حوزه اقتصاد و سرمایه‌گذاری دستی بر آتش دارد بازگشت ثبات و امنیت از اهمیت مضاعفی برخوردار است. خیلی از کشورها نتوانستند اعتراض‌های داخلی‌شان را این‌گونه مدیریت کنند. فرانسه همیشه مدعی یا حتی آمریکا از این دسته‌اند. در کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز عمدتا اعتراض‌ها به ناامنی‌ و درگیری‌هایی منجر شد که فرار سرمایه‌ها را به‌دنبال داشت.نظام جمهوری اسلامی به‌رغم همه تهدیدات موجود و با وجود سازماندهی و پول‌هایی که هزینه شد تا سازمان آشوب فراهم شود و در خیابان‌های شهر‌های ایران عملیات کند، توانست خود را به ثبات برساند. این اتفاق‌ها اگر در هر کشور دیگری رخ می‌داد شاید می‌توانست یک کشور را ساقط کند ولی نظام جمهوری اسلامی توانست با مشی مردمی خود، بر آنها فائق‌ آید.

در چنین شرایطی حضور مردم یک پیام داخلی نیز دارد. کارگزاران نظام در سطوح مختلف باید این پیام را دریابند که عقد اخوتی هم اگر هست با کشور و آرمان‌ها و خون شهدا است، نه با برخی مسئولان!در پایان نیز ذکر این نکته ضروری است که ما در حوزه مدیریت نیازمند بهره‌گیری از تجربیات مختلف داخلی و خارجی برای مواجهه  با چنین رخداد‌هایی هستیم. هرچه باشد به‌نظر می‌رسد خیلی از اتفاق‌هایی که در روزهای اخیر رخ داد برای مجریان قابل پیش‌بینی و حتی پیشگیری بود و ما می‌توانستیم با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی دقیق و ساماندهی مناسب، مانع از خسارت‌های وارده و آسیب‌هایی که مردم متحمل شدند، شویم.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار