مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسین دهلوی آهنگساز و موسیقیدان ایرانی در تالار وحدت تهران برگزار شد.
  • ۱۳۹۸-۰۷-۲۸ - ۱۲:۵۵
  • 00
پیکر زنده‌یاد حسین دهلوی تشییع شد
 پیکر زنده‌یاد حسین دهلوی تشییع شد

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، فارس نوشت: زنده یاد استاد «حسین دهلوی» موسیقیدانِ دلسوزِ موسیقی ایرانی صبح امروز یکشنبه ۲۸ مهرماه در تالار وحدت تهران به سوی آرامگاه ابدی بدرقه شد.

مراسم تشییع پیکر استاد دهلوی با حضور جمع کثیری از هنرمندان و مسولین از جمله حسین علیزاده، محمد اسماعیلی، سیدمجتبی حسینی، محمد اله‌یاری فومنی، حمیدرضا نوربخش و بسیاری دیگر از هنرمندان و هنردوستان در محل تالار وحدت برگزار شد.

محمد سریر از اعضای شورای عالی خانه موسیقی به عنوان اولین سخنران این مراسم گفت: آمده‌ایم با هنرمندی وداع کنیم که بیش از شش دهه ستونی بسیار استوار در موسیقی ایران بود و برای حفظ و گسترش این موسیقی بسیار زحمت کشید. او با تمام وجود به دنبال ریشه‌ها بود و بر پایه همین ریشه‌ها مبانی نوین موسیقی ایرانی را بنا نهاد. مهم این بود که او در اندیشه ارتقای موسیقی ایرانی بود که با زمانه خود پیش رود و تا حدود زیادی به این هدف رسید. چیزی که از او برایم بسیار مهم و جالب بود اهمیت به تربیت هنرمندانی در راستای موسیقی ملی ایران بود و چه در دانشجویان دانشگاه و چه در هنرستان این هدف را با جدیت دنبال می‌کرد. او یگانه زمان خود بود.

محمد اسماعیلی نوازنده پیش‌کسوت ساز تنبک با ابراز تاسف و تسلیت برای درگذشت استاد دهلوی گفت: سی سال افتخار همکاری با حسین دهلوی را داشتم و این را بگویم که واقعا بخش اعظمی از موسیقی ملی با وجود این مرد جان گرفت. به اعتقاد من کار استاد دهلوی فقط عاشقی بود و جز عشق هم چیز دیگری نمی‌توانست باشد. او از آن نسلی بود که بسیار مورد بی‌مهری قرار گرفت.

کامبیز روشن‌روان آهنگساز نیز در این مراسم گفت: او تنها یک معلم، نویسنده، محقق و آهنگساز نبود بلکه یک موسیقیدان جامع الشرایط بود. او مدیریتی مثال زدنی داشت که در همه فعالیت‌های هنری‌اش هویدا بود. در حوزه آهنگسازی  یکی از شاخص‌ترین آهنگسازان موسیقی ایران بود که تماما ملهم از فرهنگ و موسیقی ایرانی بود. یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌های هنری استاد دهلوی ساخت ریتم‌هایی برای گروه تمبک و ارکستر بود. این در شرایطی بود که خیلی‌ها خجالت می‌کشیدند که نوازندگان تمبک را حتی روی صحنه بیاورند.

سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: استاد دهلوی شناختی درست و عمیق از سنت موسیقی ایرانی داشت. او استادی بود که به درستی سنت تعلیم و آموزش را می‌شناخت و در محضر استادی چون صبا مهارت و معرفت موسیقی را با هم شناخت و این خصیصه در آثار دهلوی کاملا نمایان است. شاگردان استاد دهلوی که امروز ستاره‌های موسیقی ایران هستند یک به یک گواه نحوه تربیت او هستند.

نوبت به سخنان حسین علیزاده آهنگساز موسیقی ایرانی و نوازنده برجسته تار رسید. او نیز از استاد دهلوی چنین گفت: تمام عمری که گذراندم کسی را ایرانی‌تر از حسین دهلوی ندیدم. همین تالار که قبلا نام رودکی داشت می‌تواند به عنوان دهلوی تغییر پیدا کند اما کسی درک نمی‌کند به همین خاطر هیچ گاه من از مدیران بابت این موضوع خواهش نمی‌کنم. اتفاقا در همان موقعی که این تالار ساخته می‌شد ارکستری به نام رودکی وجود داشت. به هر صورت تا درک مدیران به جایی نرسیده باشد که حسین دهلوی را درک نکنند ما در شرایط فعلی باقی می‌مانیم.

علیزاده افزود: او وقتی سکان هنرسنان موسیقی را به عهده گرفت سرنوشت موسیقی ایرانی کاملا عوض شد. حسین دهلوی فرستاده‌ای بود که در مقطعی به موسیقی ایرانی شخصیت داد. او از نادر روشنکفرانی بود که می‌دانست نقش موسیقی در جامعه چیست. او عصاره رنجی است که موسیقی ایرانی در این سال‌ها متحمل شده است.

خالق نینوا در ادامه افزود: او از رنجی که موسیقی می‌کشید رنج می‌برد و این رنج را به درون خود انتقال می‌داد. من احساس خوشبختی می‌کنم در همین رشته موسیقی که تا این حد با عدم درک و فهم مواجه شده، فردی چون دهلوی این چنین تشییع می‌شود. به اعتقاد من هرگاه نام موسیقی ایرانی می‌آید نام دهلوی نیز در ذهن ما متبادر می‌شود. او در این سال‌ها رنج زیادی می‌کشید خانواده او از جمله خانم سوسن اصلانی همسر ایشان رنج می‌کشید.

هومن دهلوی فرزند مرحوم حسین دهلوی و آهنگساز به عنوان آخرین سخنران ضمن تشکر از حاضرین در این مراسم گفت: امروز تلخ ترین روز زندگی من و خانواده‌ام است. استاد حسین دهلوی نه تنها یک استاد و آهنگساز موسیقی که هنرمندی چند بُعدی بود. او به قول علی رهبری به قدری دقت داشت که در برخی از مواقع از بتهوون و موتزارت هم پیشی می‌گرفت. امروز با هنرمندی خداحافظی می‌کنیم که فارغ از هنرمند بودن، پدری دلسوز و همسری مهربان بود. 

در بخش بعدی این مراسم حجت‌الاسلام دعایی نماز میت را در محوطه تالار وحدت اقامه کرد و  پیکر مرحوم حسین دهلوی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا و به دیاری باقی تشییع و رهنمون شد.

حسین علیزاده، محمد اله‌یاری فومنی، هوشنگ کامکار، داود گنجه‌ای، کامبیز روشن‌روان، حسن ریاحی، داریوش پیرنیاکان، وارطان ساهاکیان، اسماعیل تهرانی، کیوان ساکت، سیدمجتبی حسینی، حمیدرضا نوربخش، سعید ثابت، بیژن بیژنی، سیدعباس عظیمی، احمد بهروزی‌نیا، افلیا پرتو، احمد صدری، علی ترابی، شهرام صارمی، مزدا انصاری، میلاد عمرانلو، داریوش پیرنیاکان، علی ثابت‌نیا، مهدی آذرسینا، محمود بنفشه‌خواه، عباس خوشدل، محمد سریر، جاوید مجلسی، علی مرادخانی، امیرعباس ستایشگر، پری ملکی و فاضل جمشیدی از جمله هنرمندان حاضر در مراسم تشییع پیکر استاد «حسین دهلوی» بودند.

مراسم یادبود استاد دهلوی فردا دوشنبه ۲۹ مهر‌ماه از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب  برگزار خواهد شد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰