• تقویم روزنامه فرهیختگان ۲ ساعت قبل
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
دربارۀ تروریست ۶۸ ساله؛

چرا می‌گوییم اسرائیل نه دولت است نه مشروع؟

صهیونیست‌ها در بیش از 70 سال گذشته صهیونیست‌ها بیشتر از 2700 ترور انجام داده‌اند که در هرکدام از این ترورها از روش‌های مختلفی مثل بمب‌گذاری، مسمومیت یا ترور مستقیم استفاده کرده‌اند.

چرا می‌گوییم اسرائیل نه دولت است نه مشروع؟

فرهیختگان: جنگ برای صهیونیست‌ها فرسایشی شده است. آنها برای جبران این ناکامی‌ها دست به دامان ترور فرماندهان مقاومت شده‌اند.‌ لیستی که از آنها تهیه کرده بودند را روی میز گذاشته‌اند و در حال علامت زدن نام آنها در لیست ترور هستند تا حداقل بتوانند ناکامی خود در میدان را به این شکل جبران کنند. کاری که 50 سال است آن را انجام می‌دهند.

در بیش از 70 سال گذشته صهیونیست‌ها بیشتر از 2700 ترور انجام داده‌اند که در هرکدام از این ترورها از روش‌های مختلفی مثل بمب‌گذاری، مسمومیت یا ترور مستقیم استفاده کرده‌اند. با وجود حجم بالای این ترورها و آسیب‌هایی که به محور مقاومت وارد شده، سوال اصلی این است که رژیم توانسته قدرت خود را در منطقه تثبیت کند؟

از ترور با خمیردندان مسموم تا جاسازی بمب در گوشی تلفن همراه 
صهیونیست‌ها ترور فرماندهان مقاومت در کشورهای مختلف را با ترکیبی از روش‌های مختلف انجام می‌دادند. برای مثال، موساد برای ترور ودیع حداد، یکی از بنیانگذاران جبهه مردمی فلسطین و مغز متفکر هواپیماربایی‌های فلسطینی‌ها جاسوسی به نام «ایتزاوُن» را مسئول ترور او کرد. فردی که رفت‌وآمدهای زیادی به خانه وی داشت. این جاسوس خمیردندان حداد را با خمیردندانی که حاوی سم کشنده بود، عوض کرد و سم از این طریق وارد بدن او شد. حداد بعد از اینکه برای درمان از بغداد به آلمان شرقی رفت، به شهادت رسید.
بعد از ترور حداد، ترور علی حسن سلامه در دستورکار قرار گرفت. سلامه ازجمله چهره‌های سازمان آزادی‌بخش فلسطین بود که با آمریکایی‌ها ارتباط برقرار کرده بود. بر همین اساس حذف او یکی از دستورکارهای مهم موساد بود، عملیات ترور حسن سلامه «ماویر» نام گرفت. نیروهای موساد بمبی در یک خودرو کار گذاشتند تا وقتی از کنار ماشین سلامه رد می‌شود، منفجر شود. رژیم با این ترور به دنبال آن بود ارتباط ساف را با آمریکا قطع کند که البته موفق نشد. این روش ترور رژیم‌صهیونیستی، پس از این در مورد بیشتر شخصیت‌ها همچنین دانشمندان هسته‌ای ایران انجام شد.
یحیی عیاش نیز یکی از مهندسان عملیاتی مقاومت بود که نقش موثری در نبرد انتفاضه اول داشت. عیاش در ساخت مواد منفجره در انتفاضه اول مهارت زیادی داشت. او مواد منفجره را با آنچه در داروخانه و کارخانه‌های مواد شیمیایی وجود داشت، جمع‌آوری می‌کرد و بمب‌های دست‌ساز می‌ساخت. غارهای موجود در کوه‌ها نیز محلی برای جلسه و برنامه‌ریزی امور نظامی بود. پس از این عملیات‌ها عیاش به یکی از شخصیت‌های کلیدی و موثر حماس برای طراحی عملیات‌های انفجار تبدیل شد.
سال 1995 فشار سیاسی اجتماعی روی صهیونیست‌ها به واسطه انجام عملیات‌های حماس به اوج خود رسید و صهیونیست‌ها با اطلاع از اینکه او در خانه اسامه حمدان اقامت دارد، از طریق دایی اسامه گوشی تلفنی را به دست یحیی عیاش رساندند که 50 گرم مواد منفجره در آن جاسازی شده بود. چند روز بعد درحالی‌که یحیی در حال صحبت با پدرش بود، تلفن منفجر می‌شود.
این ترورها برای ضربه به محور مقاومت همچنان ادامه پیدا ‌کرد. بعد از قدرت یافتن حزب‌الله لبنان، اسامی فرماندهان حزب‌الله نیز به لیست ترور صهیونیست‌ها اضافه شد و در این میان فرماندهان ایرانی که همکاری مستقیمی با محور مقاومت دارند هم در دستور کار ترورهای رژیم قرار گرفتند.
در جدول به نام برخی از شخصیت‌ها و فرماندهان ایرانی، فلسطینی و لبنانی که در برنامه ترور صهیونیست‌ها به شهادت رسیدند، اشاره شده است.

بازدارندگی برباد رفته
رژیم‌صهیونیستی در سال‌های مختلف با شناسایی و ترور شخصیت‌ها و فرماندهان کلیدی محور مقاومت تلاش کرده تا ضربه کاری به مقاومت وارد کند، ابتکار عمل را از آنها بگیرد و مقاومت را در موضع ضعف قرار دهد. امری که فهم محقق شدن یا نشدن آن نیاز به هوشمندی بالایی ندارد.
نگاهی به مسیر 70 ساله مقاومت در مبارزه با رژیم نشان می‌دهد، علی‌رغم ترور شخصیت‌های مقاومت، در این مدت به ابتکارات و عملیات‌های آنها در طول سال‌ها اضافه شده و عملیات‌ها پیچیدگی بیشتری پیدا کرده است. نگاه صهیونیست‌ها به شخص‌محور بودن مسیر مقاومت، منجر شده آنها تنها با تمرکز بر ترور شخصیت‌ها که البته تنها نقطه قوت آنها بوده، به دنبال حفظ و تثبیت قدرت خود باشند.
این اشتباه تحلیلی و تاکتیکی منجر شده بازدارندگی آنها به‌مرور زمان معنای خود را از دست بدهد و هر بار عملیات‌های محور مقاومت ضربه سنگین‌تری را در مقایسه با عملیات‌های گذشته به آنها وارد کند. اگر جنگ یوم‌کیپور اعراب، ضربه کاری به صهیونیست‌ها زد و آنها را غافلگیر کرد، حالا نبرد 7 اکتبر تنها با محوریت حماس اتفاق افتاد و ضربه‌ای به قدرت رژیم در منطقه وارد کرد که هنوز نتوانسته آن را جبران کند.
شروع جنگ زمینی در غزه به ناکامی‌های رژیم اضافه کرد و همین امر هم باعث شد تا رژیم برای جبران ضعف خود از برگ‌برنده‌اش، یعنی ترور شخصیت‌های محور مقاومت استفاده کند. امری که برای محور مقاومت اتفاق تازه‌ای نیست. نکته‌ای که در پیگیری این مسیر از جانب رژیم مورد توجه قرار دارد این است که آیا او توانسته بازدارندگی خود را با این اقدامات تروریستی افزون کند؟
نگاهی به مسیری که رژیم و محور مقاومت در 7 دهه طی کرده، شکست تدریجی رژیم را اثبات می‌کند. درحالی‌که رژیم در جنگ‌هایی که در دهه‌های 60 و 70 میلادی با چند کشور عربی درگیر بود، توانست بود پیروز میدان باشد حالا در مبارزه با گروه‌های مقاومت در منطقه آن هم درحالی‌که حمایت‌های سنگینی از ایالات متحده دریافت می‌کند، نتوانسته درگیری‌ها در نوار غزه را به نفع خود به پایان برساند. 

متن کامل گزارش زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سیدجواد نقوی خبرنگار؛

سلطنت ترس و تحقیر ملی

مقاومت در میانه میدان جنگ فرسایشی؛

جنگ هیبریدی را ساده تصویرسازی نکنیم

پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم:

سهم پژوهش از GDP به‌صورت واقعی تخصیص داده شود

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد مطرح کرد؛

قهر با رشته‌ها و علوم جدید، مسائل اصلی وزارت علوم

پیشنهادهای یک عضو هیات علمی به دولت چهاردهم؛

قبل از نسخه نوشتن برای جامعه ایرانی به این ۱۲ بند فکر کنید

مجید شاکری، پژوهشگر مطرح کرد:

7 پیشنهاد برای سیاست‌های پولی و ارزی دولت

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

قصه فعلا نه، استفاده از غوغا سالاری

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار