فرهیختگان: مرتضی سرهنگی نامش با ادبیات گره خورده است؛ ادبیات جنگ و دفاع مقدس. مینویسد و روایت میکند تا خاطرهها گم نشود. شاید همان سال ۱۳۶۷ که با هدایتالله بهبودی تصمیم گرفتند راهی پیدا کنند که خاطرات جنگ نوشته شود، فکر نمیکردند روزی هر دوی آنها اسمشان با ادبیات مقاومت و جنگ گره بخورد.
همه چیز از ظهر داغ تیرماه در سال ۱۳۶۷ شروع شد، روزی که او و هدایتالله بهبودی در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با هم تصمیمی گرفتند تا راهی سخت را شروع کنند و دفتر ادبیات و هنر مقاومت را بنیانگذاری کردند. اتاقی کوچک با میز و دو صندلی، شد شروع مسیری روشن برای دو نفری که معتقد بودند، باید این خاطرات را ثبت کنند تا در دل تاریخ بماند.
در این سالها آنها هر بار ایدهای جدید را برای ثبت خاطرات داشتند و فقط به همان داشتهها و اقدامات سال ۶۷ نگاه نکردند. اسرا که آزاد شدند، سعی کردند تا نوشتهها را بهسمت اسرا و زندگی اردوگاهی ببرند.
مرتضی سرهنگی، هیچ وقت از نوشتن و تحقیق و پژوهش خسته نشد، او نویسنده و راوی تربیت میکند، خاطرات زنان از جنگ را جدی میگیرد و دنبال میکند، شاید بهتر باشد اینطور بگویم، او روایت زنانه از جنگ را کلید زد چون معتقد بود ثبت خاطرات زنان با آن احساس و شوری که در پشت جبههها داشتند، باید بماند تا همه بدانند که زنان پابهپای مردان جنگیدند.
او معتقد است اگر جعبه سیاه سینه مادران، زنان، کودکان و اسرای جنگ را باز کنیم، صدای هزینه جنگی که به ما تحمیلشده بلندتر میشود. برای همین سعی کرد روایتگر خاطرات مختلف باشد تا بتواند صدای همه مردم ایران باشد و بماند.
متن کامل گزارش عاطفه جعفری، خبرنگار گروه فرهنگ را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.