کد خبر: 80413

آسیب‌شناسی پژوهش‌های دانشگاهی برای اصلاح وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان؛

59 درصد دانشجویان این دانشگاه با روابط غیررسمی سر کارند

مقاله «بررسی مساله شغل‌یابی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و عوامل مرتبط با آن (مورد مطالعه، فارغ‌التحصیلان دانشگاه خوارزمی)» که از سوی حمزه نوذری، علیرضا کریمی، عفت دانش‌نیا که به ترتیب جزء استادیاران گروه جامعه‌شناسی و کارشناس ارشد پژوهشگری اجتماعی این دانشگاه بودند و در سال 1400 منتشر شده هم نگاه دقیق‌تری به این مساله داشته است.

*طبق جامعه آماری این پژوهش، 59.05 درصد از دانش آموختگان مشاغل خود را از طریق روابط قوی (روابط غیررسمی) به دست آورده‌اند و این متغیر بیشترین نقش را در دستیابی به شغل داشته است. همچنین میانگین نمره مهارت فارغ‌التحصیلان که شامل مهارت‌های نرم، پایه و اساسی و سخت می‌شود با هم اهمیت ویژه‌ای دارد و با توجه به اینکه مهارت‌های مورد نیاز اشتغال برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌ها آموزش داده نمی‌شود، این مقاله آن را یکی از دلایل بیکاری این قشر عنوان کرده است. 

* آنچه مهم است اینکه «لزوم انطباق آموزش‌های دانشگاهی با نیازهای صنعت و بازار کار» به‌عنوان یکی از پیشنهادات اصلی این مقاله در راستای کاهش آمار بیکاری مطرح شده است. مولفه‌ای که تحقق آن هم مستلزم تحول جدی در آموزش‌های دانشگاهی و اعمال اصلاحاتی مانند افزایش درس‌های عملی، اجرای دوره‌های مهارت‌افزایی مورد نیاز بازارکار، تاکید بیشتر بر انجام کارآموزی و کارورزی در حین تحصیل است. همچنین ساماندهی و توسعه دوره‌های مهارت‌افزایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و بررسی مستمر وضعیت برگزاری دوره‌ها و برنامه‌های اجرا شده، ازجمله اقدامات قابل انجام دانشگاه‌ها با هدف اشتغال‌پذیری دانشجویان معرفی شده است. 

مقاله کامل را اینجا بخوانید

مرتبط ها