اگر پای تظاهراتی که مردم آلمان روز گذشته برای چندمین بار در اعتراض به ارسال سلاح به اوکراین انجام دادند، به سایر کشورهای اروپایی باز شود، از همین حالا نتیجه ضدحملهای که ماههاست اوکراین و متحدانش با آن حفظ روحیه کردهاند، مشخص است. در اروپا، برخلاف انگلیس، آلمان همواره تلاش میکرد تا با ایجاد پیوند اقتصادی، روسیه را به اروپا نزدیک و احتمال درگیری بین دو طرف را کم کند. آلمان که قدرت برتر اقتصادی اروپا است، هر تنشی در این قاره را به ضرر خود میدید و از اینرو حتی در اوج تنشها بین روسیه و اوکراین نیز تلاش کرد تا فتیله جنگ را پایین بکشد اما موفق نشد. به تازگی آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان در گفتوگو با نشریه دیتسایت این موضوع را بیان کرد و گفت که برای جلوگیری از جنگ کنونی بین روسیه و اوکراین، از هر ابزاری که در اختیار داشته، استفاده کرده اما به نتیجه نرسیده است. حالا که مرکل در قدرت نیست و صدراعظم این کشور متاثر از آمریکا، در کنار انگلیس اقدام به ارسال سلاح به اوکراین میکند، مردم آلمان به خیابان آمدهاند تا مخالفتشان را با این اقدام بیان کنند. به گزارش فارس، این اعتراضات پس از آن شکل گرفت که «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان روز جمعه هفته گذشته در جریان سفری ناگهانی به شهر کییف اعلام کرد، اوکراین قرار است محمولهای بیش از ۱۰۰ تانک جنگی مدل قدیمیتر لئوپارد۱ را از آلمان و دو کشور اروپایی دیگر دریافت کند. وزیر دفاع آلمان همچنین در مصاحبهای با نشریه اسپانیایی «لا ونگواردیا» گفت، بیش از 100 نیروی اوکراینی آموزش کار با تانکهای لئوپارد1 را شروع کردهاند و آلمان تاکنون 18 تانک لئوپارد2 و حدود 40 خودروی نفربر زرهی «ماردر» تحویل اوکراین داده است. معترضان آلمانی با حضور در خیابانهای این کشور اروپایی مخالفت خود را با ارسال سلاح به اوکراین ابراز کردند و خواستار ازسرگیری مذاکرات صلح کییف شدند. اخیرا یک نظرسنجی عمومی تفاوت در نگرش آلمانیها را درخصوص ارسال تانکهای آلمانی به اوکراین نشان داده است. نتایج این نظرسنجی نشان داد که ۴۶ درصد از آلمانیها موافق و ۴۳ درصد مخالف ارسال این تانکها بودند. شدیدترین مخالف با تحویل تانکهای جنگی سنگین از سوی حامیان حزب «آلترناتیو برای آلمان» صورت گرفت. ۸۴ درصد حامیان این حزب مخالف ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین بودند. «تینو کروپالا» یکی از سران این حزب این اقدام را «غیرمسئولانه و خطرناک» توصیف کرد. وی در توییتی نوشت: «آلمان در خطر کشیده شدن مستقیم به جنگ قرار گرفته است.»
فرانسه ستون دوم اتحادیه اروپا نیز که نگران کشیده شدن آتش جنگ به سایر کشورهای اروپایی است، تلاش میکند تا دو طرف بر سر یک میز مذاکره برای پایان دادن به جنگ بنشینند. رسانهها پس از سفر امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه به چین نوشتند که مکرون در حال برنامهریزی طرحی محرمانه به همراه چین است تا روسیه و اوکراین را قبل از تابستان امسال به پای میز مذاکره بیاورد.
اما این طرحها دو مخالف سرسخت نیز دارد؛ آمریکا و انگلیس. برای واشنگتن هیچ چیز به اندازه گیر افتادن روسیه در یک جنگ فرسایشی دارای اهمیت نیست. حتی اگر شعلههای جنگ به سایر کشورهای اروپایی نیز کشیده شود، باز هم برای آمریکا تهدید آنچنانیای به وجود نخواهد آمد. از اینروست که واشنگتن مایل به ادامه جنگ است و کمکهای تسلیحاتی بیسابقهای را نیز در اختیار کییف قرار داده است. انگلیس کشور دیگری است که مایل به تداوم جنگ و شکست روسیه است. لندن نخستین کشوری بود که به شیوههای مختلف بر آتش این جنگ دمید تا شاهد وضعیت فعلی باشیم. براساس اطلاعیهای که دولت انگلیس منتشر کرده است، لندن قصد دارد موشکهایی با برد 100 تا 300 کیلومتر برای اوکراین خریداری کند. به نوشته اسپوتنیک، فهرست تجهیزات و مهماتی که وزارت دفاع انگلیس قصد خریداری آن برای اوکراین در آینده نزدیک را دارد، شامل موشکها یا راکتهای زمین، دریا و هواپرتاب با قابلیت حمل ۲۰ تا ۴۹۰ کیلوگرم مواد منفجره است. در این فهرست خطاب به تولیدکنندگان در سراسر جهان، شرایط مطلوب برای راکتها، احتمال پایین رهگیری، توانایی برنامهریزی ماموریت و روشهای نفوذ به پدافند هوایی برای افزایش احتمال حمله موفق ذکر شده است. به نوشته این خبرگزاری روسی، انگلیس تاکنون 2.3 میلیارد پوند کمک نظامی به کییف ارائه کرده که آن را در جایگاه دومین کمککننده بزرگ بعد از آمریکا حفظ کرده است. پیشتر، لندن چند سامانه موشکی «ام ۲۷۰» برای پرتاب راکت با برد تا ۹۰ کیلومتر در اختیار کییف قرار داده است.
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۱
کد خبر: 79604
مردم آلمان با ارسال سلاح به کییف در آستانه «حمله بهاری» اوکراین به روسیه مخالفت کردند
آلمانیها افسار اروپا را میکشند؟
اگر پای تظاهراتی که مردم آلمان روز گذشته برای چندمین بار در اعتراض به ارسال سلاح به اوکراین انجام دادند، به سایر کشورهای اروپایی باز شود، از همین حالا نتیجه ضدحملهای که ماههاست اوکراین و متحدانش با آن حفظ روحیه کردهاند، مشخص است.
مرتبط ها