مرتضی آکشته، خبرنگار: استفاده از بستر فضای مجازی برای رونق کسب و کار مشاغل مختلف طی سال های اخیر و با توسعه پلتفرم های مجازی رونق گرفته است و صاحبان مشاغل فارغ از حیطه کاری شان ترجیح می دهند حضور جدی در این حوزه داشته باشند. بستری که این روزها میزبان شاغلین زیادی است که توانسته اند از فضای مجازی برای توسعه کسب و کارشان استفاده کنند. به طوری که بر اساس برآوردها، امروز نزدیک به 400 هزار واحد در این حوزه فعال هستند که از این میان تنها 30 درصدشان اینماد یا همان نماد اعتماد الکترونیک را دریافت کرده اند.
اعطای این نماد از سال 89 آغاز شده تا از این طریق بتوان آمار قابل اتکایی درباره تعداد مشاغل فعال در این حوزه به دست آورد. در همین زمینه می توان اعلام کرد تعداد کسب و کارهای الکترونیکی که دارای اینماد هستند در سال 1400، در تهران بیشتر از دیگر استان ها بوده است به طوری که در این استان 52 هزار کسب و کار در بستر فضای مجازی فعال هستند و بعد از آن صاحبان کسب و کارهای استان های اصفهان، خراسان رضوی، فارس و آذربایجان شرقی هستند که بیشترین حضور را در فضای مجازی داشته اند.
موضوع دیگر نیز بررسی حجم گردش مالی در این حوزه است؛ به طوری که این میزان در سال گذشته به نسبت سال 99، رشد 13 درصدی را تجربه و از 1100 هزار میلیارد تومان به بیش از 1200 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ آماری که ماحصل مبالغ تراکنش های خرید از طریق درگاه پرداخت اینترنتی و مبالغ پرداختی در محل و سایر روش های پرداخت نظیر کارت به کارت، واریز به حساب و... است، اما در این میان پرداخت از طریق درگاه اینترنتی با 866 هزار میلیارد تومان بیشترین سهم را در خرید و فروش کالا و خدمات در بستر فضای مجازی داشته است.
البته رشد تجارت الکترونیکی تنها به این دو سال محدود نشده، بلکه سال 99 هم نسبت به سال 98، شاهد رشد در این زمینه هستیم به طوری که رقم تراکنش مالی در بستر فضای مجازی از 423 هزار میلیارد تومان به 1100 هزار میلیارد تومان در سال 99 رسیده است که نشان دهنده رشد 159 درصدی دارد. هر چند که در این برهه به دلیل مشکلات ایجاد شده به واسطه همه گیری کرونا، به ناچار بخش قابل توجهی از کسب و کارها و همچنین متقاضیان استفاده از خدمات و کالاها به فضای مجازی روی آوردند؛ اتفاقی که بعد از آن هم تداوم داشته است.
مرتبط ها