کد خبر: 77664

انسیه خزعلی

برنامه آیورا ربطی به آموزش کودکان ندارد

یک برنامه توانمندسازی و مهارت‌آموزی برای زنان کشور‌های حاشیه اقیانوس هند است و هیچ ارتباطی به مساله ۲۰۳۰ و اعمال آن در آموزش‌وپرورش ایران ندارد. این مجموعه به توانمندسازی شغلی زنان در عرصه‌های تخصصی می‌پردازد و ابدا هیچ ربطی به آموزش داخل، همچنین آموزش کودکان ندارد.

 برنامه توانمندسازی آیورا چیست و آیا این سند با اجرای سند ۲۰۳۰ در ایران مرتبط است؟
یک برنامه توانمندسازی و مهارت‌آموزی برای زنان کشور‌های حاشیه اقیانوس هند است و هیچ ارتباطی به مساله ۲۰۳۰ و اعمال آن در آموزش‌وپرورش ایران ندارد. این مجموعه به توانمندسازی شغلی زنان در عرصه‌های تخصصی می‌پردازد و ابدا هیچ ربطی به آموزش داخل، همچنین آموزش کودکان ندارد.

آیا صحبت تلویزیونی و توییت دو موضع متفاوت بود؟ 
خیر دقیقا همان است. بنده در پاسخ به خانم ابتکار که اصرار داشت آن را در چهارچوب سند ۲۰۳۰ تعریف کند گفتم که برفرض چنین امری، ما تحفظ خود را داریم. حقیقت این است که ما عدم اجرای سند ۲۰۳۰ را در داخل خواستیم و برنامه آیورا هم ربطی به داخل و خصوصا آموزش کودکان ندارد و صرفا جنبه توانمندسازی اقتصادی بانوان را دارد، البته برنامه‌های خارج از کشور را هم با تحفظ خودمان مشارکت می‌کنیم. مطلبی که رهبر معظم انقلاب فرمودند که خارج از کشور نباید برای آموزش ما در داخل تعیین‌تکلیف ‌کند و رئیس‌جمهور محترم هم تعهد کردند، بدون شک و دقیقا رعایت می‌شود و هرکجا مردم عزیز ما در آموزش‌وپرورش مواردی را دیده‌اند باید اطلاع دهند. کارگروه زنان آیورا هیچ ربطی به آموزش‌و‌پرورش ندارد. برنامه توانمندسازی اقتصادی زنان در کشورهای حاشیه اقیانوس هند است که زنان توانمند ایرانی به عهده دارند و درواقع شیوه مهارتی و تخصصی ما است که به کشور دیگر انتقال پیدا می‌کند، البته که می‌تواند در کنار تخصص، فرهنگ ما را هم به کشورهای دیگر انتقال دهد.

عضویت ایران در آیورا از چه زمانی بوده و مدیریت کارگروه زنان آیورا از چه زمانی به ایران واگذار شده است؟
اتحادیه همکاری منطقه‌ای کشورهای حاشیه اقیانوس هند معروف به آیورا، نهادی با ماهیت اقتصادی است که در راستای تسهیل و ارتقای همکاری‌های اقتصادی و به‌منظور گردهمایی نمایندگان دولت‌ها و محافل تجـاری تشکیل شده است.عضویت ایران در این اتحادیه با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۹۰ صورت می‌گیرد، درحالی‌که سند ۲۰۳۰ در سال ۹۴ مطرح می‌شود. معاونت امور زنان و خانواده نیز در راستای وظایف محوله خود و با تایید وزارت امور خارجه، سال گذشته همکاری خود با این سازمان را از عضویت صِرف در کارگروه توانمندسازی زنان در دولت قبل، به مدیریت این کارگروه ارتقا داده است.

چرا در مناظره خانم ابتکار تلاش می‌کرد چنین امری را منتسب به ۲۰۳۰ کند؟
متاسفانه روش افرادی که فقط به بهره‌های سیاسی می‌اندیشند این است که همه چیز‌های بی‌ربط را به هم ربط می‌دهند. البته دوستان اصلاح‌طلب از این کارها در بخش‌های دیگر هم می‌کنند، مثلا درباره برجام می‌گویند همان چیزی که ما می‌گفتیم شما می‌خواهید عمل کنید، درحالی‌که کاملا متفاوت است و این دولت بر رویکردهای اصولی و حفظ منافع مردم پافشاری می‌کند. لذا در جواب ایشان گفتم برفرض هم که این‌چنین باشد، ما تحفظ خود را داریم که درواقع تقید به ارزش‌هایمان است.

آیا توانسته‌اید در مدیریت بر کارگروه آیورا تحفظ بر اصول را اعمال کنید؟
بله کاملا. با اینکه این توانمندسازی فقط در راستای مسائل اقتصادی و زنان است و ربطی به داخل ندارد، و با وجود اینکه ربطی هم به آموزش‌وپرورش و کودکان ندارد، ولی در همان اسناد هم اعمال نظر کردیم و هرجا که مرتبط با به رسمیت شناختن جنسیت غیر از زن و مرد بود، تحفظ خود را با سایر اعضا هم به اشتراک گذاشتیم و بحمدالله رای آنها را هم برای حذف رسمیت انواع جنسیت اخذ کردیم و این حرکت بسیار بزرگی بود؛ چراکه در آیورا تصمیمات برای تصویب نیاز به اجماع دارد. این نشان‌دهنده قدرت ایران برای اعمال تغییرات با حضور فعال در مجامع بین‌الملل است.

مرتبط ها