فرهیختگان: پیرامون ظرفیتهای فرهنگی کمتر موردتوجه قرار گرفتهشده کشورهای مسلمان برای تشکیل یک جبهه واحد با هدف مقابله با رژیمصهیونیستی و جلوگیری از تاثیرات مخرب عادیسازی حکام عرب، گفتوگویی با عباس خامهیار، رایزن سابق فرهنگی ایران در لبنان داشتیم که در ادامه میخوانید.
نبرد فرهنگی؛ محور اصلی تهاجمات رژیمصهیونیستی علیه ملت فلسطین
در ابتدای این گفتوگو از خامهیار درباره ابعاد مختلف مقابله با رژیمصهیونیستی پرسیدیم. او با اشاره به اهمیت بعد فرهنگی این مقابله، گفت: «معتقدم دو تا از غفلتهای ما در رابطه با قضیه فلسطین و رژیم اشغالگر قدس، آن اهداف فرهنگی و تمدنی این رویارویی و نبرد است و این اهداف و ابعاد مغفول مانده است. یک بخش عمدهای که در این رویارویی وجود دارد، آن اهداف فرهنگی و ضدتمدنی است که رژیم اشغالگر از همان ابتدا در سال 1948 شروع کرد و همچنان ادامه دارد. این یک نقطه بااهمیت است و شاید بشود گفت این مساله مغز این نبرد است.»
در ادامه از او خواستیم مصداقهایی پیرامون این مساله یادآور شود، خامهیار توضیح داد: «یکی از مصادیق این رویارویی فرهنگی، عادیسازی روابط توسط رژیمصهیونیستی است. رژیمصهیونیستی با بحث عادیسازی روابط، درواقع بهدنبال تصاحب سطوح رسمی و بعد، توسعه آن در میان ملتهاست که اصطلاح تطبیع در جهان عرب برای آن بهکار برده میشود، بهعبارتی یک نوع یهودیسازی خود قدس و فلسطین و از بین بردن مسائل اسلامی و تمدنی این منطقه، جزء اهداف این رژیم اشغالگر است. شاید بشود گفت نقطه اساسی این عادیسازی در قضیه فلسطین است چون از فلسطین آغاز میشود و ادامه دارد یعنی تخریب آثار اسلامی در مسجدالاقصی و قدس، ایجاد شهرکهای صهیونیستنشین، تغییر نام شهرها و محلهها، تخریب محلههای مسکونی و... این را ما در جایجای فلسطین طی دهههای گذشته شاهد بودیم و هستیم و این یک نبرد جدی فرهنگی است.»
اهمیت بالای واکنش بهموقع جوانان عرب و مسلمان به حمله فرهنگی رژیمصهیونیستی
این دیپلمات فرهنگی در ادامه با تاکید بر اینکه یهودیسازی فقط مختص فلسطین نمیشود و رژیم اشغالگر قدس در پی یهودیسازی در تمام کشورهای عرب است، گفت: «همین تحولاتی که در ابتدای عرایضم درباره یهودیسازی در فلسطین گفتم، میتوانیم در تحولات اخیر کشورهای عربی هم به شکل دیگری ببینیم. یعنی ما کاملا در عراق بعد از سقوط صدام توسط آمریکاییها مشاهده کردیم، همه وزارتخانهها و موسسات مالی و دولتی موردحفاظت قرار گرفتند، به غیر از حوزهها و سازمانهایی که آثار فرهنگی داشتند. این تخریب را ما در سوریه بهشکلی دیگر دیدیم که 100درصد شهرها و مناطق تاریخی در بسیاری از شهرها ازجمله ادلب و حلب از بین رفتند و این روند ادامه داشت.»
او ادامه داد: «همین مساله یهودیسازی و تخریب فرهنگ و تمدن کشورهای دیگر عرب را ما در آغاز بیداری اسلامی یا بهار عربی در مصر شاهد بودیم که رژیمصهیونیستی به تخریب موزههای مصر-که موزههای باعظمتی هستند و انباشتی از آثار دوران تمدنی مصر بودند- پرداختند و خواستند آنها را از بین ببرند ولی این جوانان هوشیار مصری بودند که با تشکیل کمیتههای دفاعی توانستند این موزهها را نجات دهند. این وضعیت در سوریه هم به شکلی انجام شد. در عراق هم در موصل یا شهرهای مختلف به شکل فاجعهآمیزی انجام شد و شاید تهدید ترامپ به از بین بردن تعدادی از مراکز فرهنگی و تاریخی کشورمان هم به این مساله مرتبط باشد.»
عباس خامهیار در پایان با تاکید بر تلاش جوانان مسلمان و عرب در خنثیسازی حمله فرهنگی رژیمصهیونیستی به کشورهای عرب و منطقه، توضیح داد: «لذا این یک نبرد فرهنگی است اما این پاسخ را ملتها بهطور کاملی دادهاند، یعنی عدم مماشات با این طرح عادیسازی روابط را ما در اوج سالهای گذشته میدیدیم، در اوج تبلیغات سیاسی و جنگ روانی دشمن دیدیم و اخیرا در حوزه ورزش این واکنش را بین جوانان کشورهای عربی در جایجای کشورها دیدیم. هم بازیکنان هم تماشاچیان، همچنان فریاد فلسطین را سر میدهند و این یک واکنش آشکار به عادیسازی روابط فرهنگی رژیمصهیونیستی است که داشت تبیینش میکرد و رژیمهای عربی مجری آن بودند. بههرحال این عدم همراهی و این واکنشها، خودش یک نوع مبارزه است با رژیم اشغالگر و این امروزه قابلتوجه است و درواقع به نوعی نقش دشمن را در این رابطه کاملا خنثی کرده است.»
در این رابطه بیشتر بخوانید:
فلسطین مساله ۸ میلیارد انسان است (لینک)
10 دروغی که صهیونیستها به شما میگوینددرباره بزرگترین غارت تاریخ (لینک)
درباره بزرگترین غارت تاریخ (لینک)