کد خبر: 71074

مهدی جهان‌تیغی، مدیر پایگاه اطلاع‌رسانی جهان‌نیوز در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

رئیس‌جمهور گوشی برای شنیدن نقدها دارند و از شنیدن‌آنها ناراحت نمی‌شوند

از همه طیف‌های سیاسی و تقریبا همه‌ مطبوعات و خبرگزاری‌های اصلی کشور در دیدار با رئیس‌جمهور حضور داشتند.

به‌طورکلی فضای جلسه دیروز رئیس‌جمهور با فعالان رسانه‌ای را چطور ارزیابی می‌کنید؟
از همه طیف‌های سیاسی و تقریبا همه‌ مطبوعات و خبرگزاری‌های اصلی کشور در دیدار با رئیس‌جمهور حضور داشتند، یکی از نکات قابل اشاره در این رابطه شرکت نمایندگان رسانه‌ای از نسل‌های مختلف در این جلسه است، به عبارت دیگر از آقای شریعتمداری و دعایی که پرسابقه در امر روزنامه‌نگاری هستند گرفته تا چهره‌هایی از نسل جدید در جلسه روز گذشته شرکت داشتند. در دیدار با رئیس‌جمهور همه مدیران رسانه‌ای راحت حرف‌ها و نقدهای خود را بیان کردند که بخشی از این موضوع به شخصیت آقای رئیسی بازمی‌گردد. در جلسات قبلی هم دیده بودیم که ایشان گوشی برای شنیدن نقدها دارند و از شنیدن آنها ناراحت نمی‌شوند. آقای رئیسی دربرابر منتقدان آرامند و اهل تلخی و پرخاش نیستند. ایشان در جلسه تمامی نقدها را یادداشت کرده و پاسخ دادند.

مهم‌ترین مواردی که در جلسه مطرح شد، چه چیزی بود و واکنش سیدابراهیم رئیسی به آنها چه بود؟
موارد مطرح‌شده به جز یکی دو مورد، توسط ایشان به‌نوعی پذیرفته شد که در این یکی دو مورد نیز اطلاعاتی ارائه کردند که نشان می‌داد سوال اشتباه است یا اینکه پاسخ چیز دیگری است. برخلاف روحانی که منتقدان خود را از جلسه اخراج می‌کرد، آقای رئیسی نشان داده است اهل تعامل با رسانه‌هاست و از شنیدن نقدها ناراحت نمی‌شود. خود این موضوع یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های رفتاری ایشان با رئیس‌جمهور قبلی است.

این دومین جلسه سیدابراهیم رئیسی با اصحاب رسانه است. ارزیابی‌تان از این روند چیست؟ این جلسه به درخواست اصحاب رسانه ادامه‌دار شده یا خود ریاست‌جمهوری پیگیر چنین جلسات و دعوت از شما بوده؟
مدیران رسانه‌ها در بخشی از سخنان خود به بیان سلایق سیاسی خویش پرداختند، اما عمده زمان جلسه به بیان دغدغه‌ها و مطالبات مردم گذشت. در جلسه مدیران رسانه‌ها حتی آنهایی که به لحاظ سیاسی همسو با دولت نبودند، همراه با نقد صریح خود اعلام کردند حاضرند برای حل مشکلات با دولت همکاری کنند و به آن مشاوره دهند.
آقای رئیسی در پایان جلسه نیز تاکید کردند در آینده باید جلسه با رسانه‌ها ادامه‌دار باشد. طی این مدت نیز که جلساتی با ایشان داشتیم همواره این جلسات با خواست خود آقای رئیسی تشکیل شده است.

این‌گونه جلسات چه کمکی به فضای کشور می‌کند و خروجی آن چیست؟
از آنجایی که رسانه‌ها در تعامل با مردم و افکار عمومی هستند، رئیس‌جمهور در خلال صحبت‌های مطرح‌شده در جلسات این‌چنینی بسته‌ای فشرده از مطالبات، نقدها و دغدغه‌های مردم دریافت می‌کند که خود این مساله مهم‌ترین فایده برگزاری این جلسات است.
همچنین این جلسات برای خود رسانه‌ها نیز مفید است و به آنها به‌عنوان پل ارتباطی میان مردم و مسئولان حس ارزشمندی می‌دهد و باعث ایجاد حس رضایت، تعامل و کارآمدی دوطرفه می‌شود.
سومین مساله مثبت قابل اشاره، درمورد فواید برگزاری جلسات اینچنینی نیز این است؛ جلسه انتقادی روز گذشته مدیران رسانه‌ها با بالاترین مسئول اجرایی نمادی از آزادی بیان و وجود بحث‌های کارشناسی در کشور است.

به‌طورکلی چه ایرادهایی را به این جلسه وارد می‌دانید؟
ضعف کلی جلسات اینچنینی نیز به این موضوع بازمی‌گردد که مدیران رسانه‌ها پس از جلسه از فرآیند رسیدگی به نکات و دغدغه‌هایی که خطاب به رئیس‌جمهور مطرح کردند مطلع نخواهند بود و نمی‌دانند چقدر از موارد مطرح شده در صحنه اجرایی کشور پیگیری خواهد شد که برای حل این ضعف لازم است روابط‌عمومی ریاست‌جمهوری مدیران رسانه‌ها را در جریان بخشی از پیگیری‌ها قرار دهد.  درمجموع جلسه دیروز یکی از تصاویر زیبا در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور ما بود. از جنبه گفت‌وگو میان بالاترین مسئول اجرایی کشور با مدیران رسانه‌هایی که بخشی از افکار عمومی و سطح کارشناسی در کشور ما را نمایندگی می‌کنند. به خاطر برگزاری این جلسه هم به رسانه‌ها و هم به رئیس‌جمهور باید تبریک گفت.

مرتبط ها