کد خبر: 36430

ابوالقاسم رحمانی:

یک امضا ۳۵ روز طول می‌کشد؟

هلال‌احمر بیش از یک ‌سال است که درگیر حواشی گوناگونی شده. بعد از استعفای دبیرکل جمعیت هلال‌احمر در آذرماه سال گذشته و سپس استعفای دسته‌جمعی تعدادی از مدیران، هلال‌احمر وارد فضای ملتهبی شد.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ابوالقاسم رحمانی، دبیر گروه جامعه روزنامه «فرهیختگان» طی یادداشتی در روزنامه نوشت: روزهای عجیبی را پشت‌سر می‌گذاریم. شاهد وقوع سلسله‌وار اتفاقات عجیبی هستیم که درک و باور هرکدام از آنها نیازمند زمانی طولانی است. برای مرور بخش قابل‌توجهی از این اتفاقات خیلی لازم نیست تقویم را ورق بزنیم یا حتی به آن رجوع کنیم. مطالعه اخبار و سرکشی به رسانه‌ها و فضای مجازی برخی از این موارد را نشان می‌دهد؛ از سیلاب‌های ابتدای سال 98 و وقایعی که آسیب‌های جدی به مردم استان‌های مختلف ایران ازجمله گلستان، لرستان، خوزستان و... وارد کرد هم که بگذریم،

در همین یکی، دو هفته اخیر ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی و شهادت 147 نفر از هموطنان‌مان در این پرواز، جان‌باختن چندده نفر از هموطنان‌مان در مراسم تشییع پیکر حاج‌قاسم در کرمان، واژگونی اتوبوس در جاده‌های شمال کشور و جان‌باختن تعداد زیادی از هموطنان‌مان و درنهایت بارش‌های بی‌سابقه و سیل اخیر سیستان‌وبلوچستان، حسابی مردم را نگران و خاطر آنها را آزرده کرده است.در چنین شرایط حساسی وجود و بروز فعالیت‌های برخی نهادها و سازمان‌ها بیش از سایرین احساس می‌شود. یکی از این نهادها که همواره عادت به دیدن مجاهدت‌ها و فعالیت‌های نیروهای آن در اتفاق‌های تلخ و شیرین داشته‌ایم، هلال‌احمر است.

در همین مورد آخر از وقایعی که نام بردم، یعنی سیلاب عظیم بلوچستان همه نگاه‌های مردم محلی درگیر با سیل به آسمان و امدادرسانی هلی‌کوپترهای هلال‌احمر و همه امید ما دورافتادگان از محل حادثه هم به امدادرسانی‌های این نهاد غیردولتی و مردمی است. به‌هرحال گستره فعالیت‌ها و امکانات، نیروهای زیاد و البته وظایفی که برای این نهاد تعریف شده، چنین انتظاری را تایید و تصدیق می‌کند و بی‌راه نیست که اهم اقدامات و گزارش از امدادرسانی‌ها را از هلال‌احمر مطالبه کنیم.حالا تصور کنید چنین نهادی با یک ظرفیت بالا و قابل‌توجه و اثرگذاری فوق‌العاده در چنین شرایطی که مشکلات و اتفاق‌های عجیب در فواصل زمانی اندک در حال وقوع است، رئیس ندارد و راس هرم مدیریتی این نهاد خالی است.

هلال‌احمر بیش از یک ‌سال است که درگیر حواشی گوناگونی شده. بعد از استعفای دبیرکل جمعیت هلال‌احمر در آذرماه سال گذشته و سپس استعفای دسته‌جمعی تعدادی از مدیران، هلال‌احمر وارد فضای ملتهبی شد. هر از چندگاهی با فواصل زمانی گوناگون اخباری مبنی‌بر دستگیری و بازداشت تعدادی از مدیران هلال‌احمر در رسانه‌ها منتشر می‌شد. (دستگیری رئیس سازمان تدارکات پزشکی، دستگیری مشاور رسانه‌ای رئیس هلال‌احمر، دستگیری چند نفر از مدیران شرکت‌های زیرمجموعه هلال‌احمر و...) دستگیری‌هایی که تا همین اواخر هم ادامه داشته است و این‌طور که پیش می‌رود احتمالا ادامه هم خواهد داشت. اما روی همین ریل، اصلی‌ترین تغییر و اتفاق در ساختمان صلح به استعفای علی‌اصغر پیوندی، رئیس سابق هلال‌احمر و بازداشت او توسط دستگاه قضا برمی‌گردد؛ دستگیری‌ای که حساسیت‌ها حول هلال‌احمر را به‌شدت افزایش داد و مضاف بر اینکه مهر تایید نهایی بر وجود تخلفات جدی در ساختمان صلح می‌زد، مطالبه‌ای فراگیر برای جایگزینی سریع او را هم ایجاد کرد. اما حالا که حدود 35 روز از آخرین لحظات مسئولیت پیوندی در هلال‌احمر می‌گذرد و سوای اینکه تا همین الان هیچ شخص و نهادی ازجمله اعضای شورای عالی هلال‌احمر اطلاعی از جزئیات تخلفات موجود در این مجموعه مردمی اعلام نکرده است، هیچ عزمی در جهت انتخاب جایگزین پیوندی خصوصا از سوی دولت و شخص رئیس‌جمهور دیده نشده و نمی‌شود. (براساس قانون رئیس هلال‌احمر از بین گزینه‌هایی که شورای عالی هلال‌احمر به رئیس‌جمهور معرفی می‌کند، توسط او انتخاب می‌شود.)

درست در روزهایی که نیروهای هلال‌احمر در بلوچستان در حال خدمت‌رسانی و ازخودگذشتگی برای بهبود شرایط مردم آسیب‌دیده از سیلاب هستند و نبود مدیریت واحد کنترل و ساماندهی نیروها را با مشکل جدی مواجه کرده است، حسن روحانی به‌رغم معرفی گزینه‌های نهایی تصدی جایگاه ریاست هلال‌احمر از سوی شورای عالی هلال‌احمر هنوز قصدی برای سروسامان بخشیدن به این نهاد مهم و اثرگذار ندارد و مشخص نیست که چرا یک انتخاب و جایگزینی و یک امضا 35 روز به طول انجامیده و تا کی قرار است به‌خاطر نگاه‌های سیاسی و جریانی به یک نهاد مردمی، بدنه اجتماعی و اعتماد عمومی متزلزل شود.

مرتبط ها