به گزارش «فرهیختگان»، با محمدرضا هاشمیان فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری در ارتباط با وضعیت فعلی و آینده کرونا در کشور بعد از اجرای محدودیتهای جدید گفتوگو کردیم.
کاهش ورودی به بیمارستانها باعث رسیدگی بیشتر به آنها میشود
هاشمیان به «فرهیختگان» گفت: «تختهای ICU ما همیشه در فرآیند پرشدن از ابتدای شیوع کرونا بوده و تا انتها خواهد بود. در این شکی نیست. شانسی که با کاهش ورودیها برای ما پیدا میشود این است که در ICU بیماران را در شرایط بهتری میتوانیم داشته باشیم. به نظر میرسد این مسائلی که در ارتباط با قرنطینه اتفاق افتاده است مراجعه به بیمارستانها را حداقل در شهر تهران کاهش دهد. این امر طبیعی است و همه بیمارستانها این امر را اعلام میکنند. درخصوص بیماران ICU از این به بعد از این فرصت میتوانیم استفاده کنیم تا بیمارانی که به ما مراجعه میکنند را زودتر رسیدگی کنیم. پس این میتواند خبر خوبی باشد که بیمارانی که در ICU بستری هستند شانس مرگومیر آنها در روزهای آینده کمتر خواهد بود و ما هم باید به این سمت برویم.»
از الان باید برنامه زمانبندی واکسن را مشخص کنیم
هاشمیان ادامه داد: «اینکه داستان قرنطینه و محدودیتهای جدید تمام شود چه اتفاقی میافتد؟ باید بگویم حتی به نظر من یک هفته هم غنیمت است. روزی 500-400 نفر فوتی شوخی نیست. هر روشی که استفاده شود تا کاهش مرگومیر داشته باشیم را میپذیریم. مساله اصلی این است که روزهای آینده خبرهای خوشی را از دنیا خواهیم داشت تا 6 واکسن در نوبت پاسخ داده شود که تعدادی تایید شده و قابل قبول از نظر سازمان بهداشت جهانی است. سازمان بهداشت جهانی وقتی این خبر را اعلام کند ما هم در لیست دریافت این واکسنها قرار خواهیم گرفت. مساله بودجه هم حل شده است و تعداد فراگیری از این واکسنها در کشور مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفته است. نکته این است که برنامه خرید و تقسیمبندی زمانی برای تزریق واکسن باید از الان برنامهریزی شود و اینها با امر قرنطینه همسانی داشته باشد. برای تجهیز واکسنها نیاز به قرنطینه داریم. باید قرنطینه شویم. هر کسی که میخواهد تزریق واکسن داشته باشد باید زمان قرنطینه شدن داشته باشد. لذا بحث قرنطینه شدن امری است که از الان شروع شده و بهخاطر واکسنها مجبور هستیم این قرنطینه را ادامه دهیم. این داستان شروع خوبی دارد و مجبور هستیم این قرنطینه را به نحوی جلو ببریم تا درصد پوشش بسیار بیشتری را مردم داشته باشند. کادر درمان همواره در مصیبت این جریان قرار گرفتهاند و در سیستم بعد از کادر درمان باید افراد پرخطر واکسن را دریافت کنند، بر این اساس جلو میرویم. این قرنطینه باید به نحوی مدیریت شود و ادامه یابد.»
رویکرد وزارت بهداشت تغییر کرده است
این فوق تخصص ICU بیمارستان مسیح دانشوری در رابطه با شرایط مدیریت کرونا بعد از رفتن دکتر ملکزاده خاطرنشان کرد: «اینکه ما متاسفانه در مسیر یک رویکرد بسیار غیرعلمی ایمنی گلهای قرار داشتیم شکی نیست. الان با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود کشورهایی که در این مسیر قرار گرفتهاند که ازجمله آنها کشور آمریکاست بهخاطر شرایطی است که ترامپ ایجاد کرد. آنها بحث ایمنی گلهای داشتند و بیمارانشان افزایش یافت. آنچه بین کشور ایران و ترکیه فرق داشت استفاده از قرنطینههای بهموقع در ترکیه بود. با توجه به اینکه درمان کرونا ثابت شده نیست اما اختلاف مرگومیر بین دو کشور داشتیم که نتیجه اعتقاد به ایمنی گلهای است. از این به بعد با توجه به اینکه صورت مساله حذف شده ما فشاری بر عدم تجویز واکسنها نداریم چون نقطه مقابل تجویز واکسن، ایمنی گلهای بود. با توجه به اینکه دکتر ملکزاده واکسن را 50 درصد ایمنی میدانستند خیلی دیر به این فرآورده میرسیدیم و همه حرکتها بلافاصله بعد از این جریان در وزارت بهداشت اصلاح شد. وقتی قرار است که واکسنها به سرعت به ما برسد نشان از تغییر رویکرد وزارت بهداشت دارد. مضافا اینکه خوشبختانه بحث واکسن فراوزارت بهداشتی شده، یعنی خیلیها به قضیه ورود پیدا کردند، هم در زمینه تمهید پول برای واکسن و هم در موافقت با این جریان قدم برداشتیم و این شرایط بهبود کافی و کامل را در پی خواهد داشت.»
اخبار مرتبط: