• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۱۱-۲۱ - ۰۲:۰۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
تحلیل آرایش انتخابات فدراسیون فوتبال پس از پایان مهلت ثبت‌نام

بهاروند، سلطان نایب‌رئیسی!

بهاروند با حضور همزمان در فرم ثبت‌نام نامزدهای اصلی ریاست به شکلی صندلی ریاست بر سازمان لیگ را برای خودش حفظ کرده و این یعنی حال و هوای مدیریت لیگ بهتر از چهار سال گذشته نخواهد بود.

بهاروند، سلطان نایب‌رئیسی!

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ثبت‌نام انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال روز گذشته به پایان رسید و همان‌طور که انتظار می‌رفت تقابل محسوس وزارت ورزش و مدیریت سابق یا شاید هم فعلی فدراسیون فوتبال از مرحله ثبت‌نام نامزدها به نوعی علنی شد.وزارت ورزش و جوانان همچنان با قاطعیت هرگونه دخالت در انتخابات و حمایت از نامزدها را تکذیب می‌کند اما دیگر برکسی پوشیده نیست که محمدحسین قریب از سوی کدام جریان برای انتخابات وارد میدان شده و حتی برای جمع‌آوری امضاهایش مورد حمایت قرار گرفته است. بر این اساس قریب را باید قطب اول انتخابات و شاید یکی از شانس‌های اصلی پیروزی در دوئل پیش رو دانست. دومین گزینه حبیب کاشانی است، مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس که تقریبا در سه چهار روز گذشته به‌عنوان یکی از کاندیداهای مطرح و همان‌طور که گفته می‌شد ظاهرا تفکرات مهدی تاج و جریان فعلی حاکم بر فدراسیون را نمایندگی می‌کند. این مساله دو نشانه آشکار دارد، اول ثبت‌نام اسلامیان، نایب‌رئیس فدراسیون و دوست نزدیک تاج به‌عنوان نایب‌رئیس اول از سوی حبیب کاشانی و دوم مصاحبه او در مقابل ساختمان فدراسیون که تصریح کرد ادامه‌دهنده راه فدراسیون خواهد بود. هرچند اهالی فوتبال از راهی که فدراسیون در این چهار سال دنبال کرده چندان راضی نیستند و مهدی تاج هم به پایان این راه نرسید، اما حبیب کاشانی از تمایل برای ادامه دادن به این راه سخن می‌گوید و عملا تقابل دوباره وزارت ورزش و فدراسیون یا مسعود سلطانی‌فر با مهدی تاج را در نبرد برابر قریب به شکل دیگری تکرار می‌کند.

گذشته از این دو قطب ورود محمدمهدی نبی هم می‌تواند در معادلات انتخابات تعیین‌کننده باشد. گزینه‌ای که اگر با هرکدام از دو طرف ائتلاف کند و مثلا دبیرکلی فدراسیون را برای خودش بخواهد احتمالا در پیروزی جناح مقابل تاثیرگذار خواهد بود. با این وجود نبی به‌عنوان یکی از افراد شناخته‌شده در فوتبال کشور و دبیرکل سابق فدراسیون حمایت بخشی از اعضای مجمع را با خودش می‌بیند. او هم مانند کاشانی به جریان فدراسیون فعلی نزدیک است و اسلامیان و بهاروند را به‌عنوان نواب رئیس خود پیشنهاد کرده، با این حال برخی منابع می‌گویند او کمی با مسئولان فعلی فدراسیون زاویه دارد و حداقل به اندازه کاشانی به آنها نزدیک نیست.

حیدر بهاروند از دیگر گزینه‌های تاثیرگذار در این انتخابات است که به‌عنوان آخرین نفر در بین کاندیداهای ریاست ثبت‌نام کرد اما احتمال رد صلاحیت بهاروند به دلیل بازنشستگی کم نیست. در این شرایط پلن بی‌رئیس فعلی سازمان لیگ، ماندن در همان کرسی خواهد بود چراکه بهاروند موفق شده از تقابل وزارت و فدراسیون به سلامتی عبور کند و نام او به‌عنوان نایب‌رئیس دوم در فرم ثبت‌نام قریب و کاشانی و البته اکثر کاندیداها دیده می‌شود تا نشان دهد از همه ظرفیت‌های خودش از جمله ارتباط حسنه با روسای هیات‌های فوتبال برای حفظ این کرسی به خوبی استفاده کرده است. نام‌های دیگری مثل ممبینی، هراتیان و جلالی هم در فهرست کاندیداهای ریاست دیده می‌شوند که گزینه‌های جدی به نظر نمی‌رسند و بیشتر تلاش خواهند کرد از این فرصت برای جلب توجه رسانه‌ها استفاده کنند اما ثبت‌نام محمدرضا کلایی شهردار مشهد بسیار عجیب و قابل توجه است.

نکته جالب توجه اینکه حداکثر هفت نفر وارد انتخابات فوتبال خواهند شد و البته برای دریافت امضاهای کافی، به نظر می‌رسد تنها 5 یا 6 نفر موفق می‌شوند تا خود را به انتخابات روز 25 اسفند برسانند.

مساله جالب توجه دیگر تلاش گسترده حیدر بهاروند و حامیانش در مجمع است که موجب شده بتواند به هر قیمتی این کرسی را برای خودش حفظ کند. بهاروند با حضور همزمان در فرم ثبت‌نام نامزدهای اصلی ریاست به شکلی صندلی ریاست بر سازمان لیگ را برای خودش حفظ کرده و این یعنی حال و هوای مدیریت لیگ بهتر از چهار سال گذشته نخواهد بود. آنچه مسلم است در بین کاندیداها، ناجی توانمند و قابل اعتنایی برای خروج فوتبال از این حال و هوای ناامیدکننده دیده نمی‌شود. خبری از نام‌های بزرگ و گزینه‌های دانه‌درشت نیست که شاید می‌توانستند باری از دوش فوتبال بردارند. تلاش کادر مدیریتی فعلی فدراسیون نیز از جانب تاج، اسلامیان، بهاروند، حتی ساکت، درودگر و سایر مهره‌های تاثیرگذار نشان می‌دهد که جذابیت فوتبال به‌رغم شکست‌ها و ناکامی‌های مداوم برای آنها تمام نشده و همچنان از تمامی ظرفیت‌های خودشان برای حفظ کرسی استفاده می‌کنند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار