• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۱۱-۰۷ - ۱۶:۵۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

بیانیه وزارت خارجه درباره مصاحبه ظریف

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای نسبت به استفاده جناحی از موضوعات ملی هشدار داد و تاکید کرد: ایجاد دوقطبی «مذاکره - عدم مذاکره» در شرایط فعلی سیاست خارجی و فضای انتخاباتی داخلی، اثرات مخرب بر منافع ملی کشور و اعتماد عمومی جامعه خواهد داشت.

بیانیه وزارت خارجه درباره مصاحبه ظریف

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، به نقل از اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، وزارت امور خارجه در بیانیه ای درخصوص حواشی ایجاد شده بعد از مصاحبه وزیر امور خارجه با نشریه‌آلمانی اشپیگل اعلام کرد:یکی از اهداف ایالات متحده آمریکا در نبرد دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران آن است که تصویری جنگ‌طلب از ایران به نمایش گذارد؛ تصویری که چند ده سال برای ایجاد آن از طریق نبرد رسانه‌ای و جنگ روانی تلاش کرده بود.

این بیانیه می‌افزاید: این تصویر نادرست و معارض با ذات نظام اسلامی در پی انجام مذاکرات برجام برهم ریخت و جهان دریافت که امنیتی‌سازی جمهوری اسلامی ایران یک فرییکاری صهیونیستی است و ایران نه تنها کشوری قانونمدار و دارای منطقی روشن و استوار است بلکه در صف نخست مبارزه با تروریسم و پدیدآوری فضای صلح‌آمیز در جهان قرار دارد.

وزارت امور خارجه با بیان اینکه خروج یکجانبه ایالات متحده از مذاکرات برجام و بیان اینکه برجام به سود ایران بوده و آمریکا از آن متضرر شده است - ضمن نشان دادن توان دیپلماتیک و منطق قوی ایران در دفاع از حقانیت و مطالبات ملت ایران- عملا نشان داد که به واقع این ایالات متحده آمریکاست که به قوانین جهانی و حقوق بین الملل وقعی ننهاده و گریزان از گفت‌وگو و ناقض تعهدات بین المللی است، تصریح کرده است: با ترور شهید سپهبد سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم برای افکارعمومی جهان اثبات شد که این دولت آمریکا است که در راس حامیان تروریسم در سطح جهانی است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: تمامی تلاش آمریکا آن است که موضع برتر ایران یعنی «حمایت از مذاکرات قانونی انجام شده در برجام»  را از دست ایران خارج کرده و تصویری «ضد مذاکره»  از ایران را به نمایش گذارده و نهایتا میز مذاکره غیرقانونی و تحمیلی را جایگزین برجام کند. اقدامی که با قدرت از سوی رهبری معظم انقلاب نفی و نهی شده که همواره ملاک عمل وزارت خارجه جمهوری اسلامی است. از این‌رو تاکید بر مذاکرات قانونی در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در مقابل مذاکرات خارج از برجام  — که دولت قانون‌ستیز آمریکا به دنبال آن است —  ضرورت داشته و نباید به هیچ وجه این سنگر که از مشروعیت بین‌المللی برخوردار است، به دولت مستکبر و قانون گریز آمریکا وانهاده شود.

وزارت امور خارجه یادآور شده است: تاکید بر اینکه ایالات متحده اگر مایل به مذاکره است، باید به سر میز مذاکره کمیسیون مشترک برجام که خود آن را ترک کرده بازگشته و تمامی تحریم‌ها و اقدامات غیرقانونی انجام شده را لغو و جبران کند - در صورت انجام - شکست مطلق آمریکا در صحنه بین‌المللی و دال بر قدرت برتر ایران در صحنه دیپلماتیک خواهد بود. بنابراین چنین رویکردی باید با قدرت پیگیری شده و نباید اجازه دهیم آمریکا از وضعیت موجود که خواهان گریز از آن است خارج شود.

در این بیانیه تصریح شده است: برخلاف بعضی سوءبرداشت‌ها، این موضع نماد قدرت ایران بوده و این ایالات متحده است که مایل است به لطایف الحیل میز برجام را که برای خود تله می‌داند، برهم زند.

این بیانیه می‌افزاید: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی وظیفه دفاع از کیان و حیثیت جمهوری اسلامی با بهره‌گیری از توانمندی‌های حقوقی و دیپلماتیک را برعهده دارد و در عرصه بین‌المللی نیز با اتکاء به حمایت ‌ها و رهنمودهای راهبردی مقام معظم رهبری توانسته است هم‌دوش با محور مقاومت اقتدار جمهوری اسلامی را در منطقه و جهان علیرغم فشارها و تلاش‌های غیرقانونی ایالات متحده آمریکا به نمایش گذارد؛ وظیفه‌ای که بدون توجه به هر فشاری از هر سو با قدرت به انجام خواهد رسانید.

وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه گاه به دلیل عدم اطلاع از پیچیدگی‌ها و نیز تصمیمات متخذه از سوی نهادهای فرادستی، برداشت‌هایی نادرست از عملکرد وزارت امور خارجه ترویج می‌شود که متاسفانه مورد سوءاستفاده رسانه‌ها و نهادهای سیاسی بدخواهان ایران زمین قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تقدیر از حساسیت‌های علاقمندان به آرمان‌های انقلاب و بهره بردن از نقدهای کارشناسی انجام شده، وظیفه خود می‌داند یک بار دیگر نسبت به استفاده جناحی از موضوعات ملی هشدار دهد.

در پایان این بیانیه آمده است: ایجاد دوقطبی «مذاکره - عدم مذاکره»  در شرایط فعلی سیاست خارجی و فضای انتخاباتی داخلی، اثرات مخرب بر منافع ملی کشور و اعتماد عمومی جامعه خواهد داشت و کسانی که برای مطامع انتخاباتی زودگذر منافع و سرمایه‌های ملی را قربانی می‌کنند مسلما در برابر خدا، مردم و تاریخ باید پاسخگو باشند. 

در پی مصاحبه محمد جواد ظریف با نشریه‌ آلمانی اشپیگل درباره روابط ایران و آمریکا و تحریف این صحبت‌ها از سوی ترامپ در توییتر، موجی از واکنش‌ها را در میان مخالفان و منتقدان دستگاه دیپلماسی و دولت به وجودآورده است.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

حبیب‌الله بابایی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

«قله» کجاست؟

رضا غلامی، استتاد دانشگاه:

15 ویژگی کنش سیاسی از نوع اصلاح‌گرایانه

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه:

آیت‌الله خامنه‌ای درمقابل مصادره‌های غلط

جنگ در منطقه کماکان ادامه دارد

خلأ روایت اقتصادی؛ عامل تصمیم‌گیری غلط

عضویت ایران در مهم‌ترین ائتلاف کشورهای غیرغربی جهان منافع کوتاه‌مدت و بلندمدت مهمی دارد

روایت ملی بریکس

راضیه مهرابی‌کوشکی؛

جامعه‌شناسی سیاسی پلاس فناوری

نفت چگونه در ایران ملی شد؛

چرا واقعه 28 مرداد، کودتا بود؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار