تاریخ : Wed 03 Apr 2024 - 23:17
کد خبر : 96384
سرویس خبری : دانشگاه

مرگ تسلا با ورود شیائومی؟

آینده جذاب برای صنعت خودروهای برقی؛

مرگ تسلا با ورود شیائومی؟

در روزهای گذشته خبری که بازار خودروهای برقی جهان را متحول کرد، رونمایی از نخستین خودروی الکتریکی کمپانی شیائومی بود که باعث شگفتی بسیاری از مردم جهان شد و همین امر کافی بود تا رقابت تنگاتنگی بین خودروسازان معروف حال‌حاضر جهان ایجاد کند. این درحالی است که در ماه‌های اخیر خبرهایی از افت ارزش شرکت تسلا و افول شهرت این غول خودروسازی به گوش می‌رسد و چینی‌ها با سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در این حوزه تصمیم دارند بازار خودروهای الکتریکی را از آن خود کنند.

ندا اظهری، مترجم: در روزهای گذشته خبری که بازار خودروهای برقی جهان را متحول کرد، رونمایی از نخستین خودروی الکتریکی کمپانی شیائومی بود که باعث شگفتی بسیاری از مردم جهان شد و همین امر کافی بود تا رقابت تنگاتنگی بین خودروسازان معروف حال‌حاضر جهان ایجاد کند. این درحالی است که در ماه‌های اخیر خبرهایی از افت ارزش شرکت تسلا و افول شهرت این غول خودروسازی به گوش می‌رسد و چینی‌ها با سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در این حوزه تصمیم دارند بازار خودروهای الکتریکی را از آن خود کنند. زنگ خطر کمپانی تسلا از ماه‌ها قبل به‌صدا درآمد و با وجود میلیاردها دلار یارانه دولتی و سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی که به‌سمت این شرکت سرازیر می‌شود، باز هم نتوانست محبوبیت قبلی خود را احیا کند. آخرین آمار از تسلا نشان می‌دهد سهام این خودروساز در سه ماهه نخست 2024 با عرضه 387 هزار خودرو به جهان، نسبت به سه‌ماهه اول سال 2020 تا 5 درصد سقوط کرده است. این روند به کاهش بیش از 30 درصدی سهام تسلا کمک کرده است. در این بین، چینی‌ها از آب گل‌آلود ماهی گرفته‌اند و شیائومی، شرکتی که شاید کسی تصورش را هم نمی‌کرد، وارد این گردونه شده تا از سال‌ها تجربه خود در عرصه فناوری‌های هوشمند در ساخت خودروهای الکتریکی استفاده کند.

ورود شیائومی و انتظار برای یک فناوری جدید

به گزارش بلومبرگ، شیائومی سه سال پس از اختصاص سرمایه 10 میلیارد دلاری برای ورود به بازار خودروهای الکتریکی، حالا نخستین خودروی خودروی برقی خود را تولید کرده و تا چند وقت دیگر وارد بازار می‌شود. شیائومی که تاکنون یکی از غول‌های تولید گوشی‌های هوشمند و اکسسوری‌های فناورانه در دنیا محسوب می‌شد، حالا حوزه دیگری را برای خودنمایی توانمندی‌های خود انتخاب کرده و وارد عرصه تولید خودروهای الکتریکی شده که از شواهد امر پیداست محصول خیره‌کننده‌ای را تولید کرده است. نخستین خودروی الکتریکی شیائومی که به «سدان SU7» باتری‌دار معروف شده مجهز به سقف شیشه‌ای پانورامایی است و هنوز روانه بازار نشده، طرفداران پرو پاقرصی پیدا کرده، به‌طوری‌که این شرکت تنها در 24 ساعت از زمان معرفی این محصول، 90 هزار سفارش برای آن ثبت کرده. این درحالی است که شرکت مدعی شده خودرو تنها در مرحله رونمایی قرار دارد و خریداران باید هفت ماه منتظر بمانند. این درحالی است که شیائومی به‌طور رسمی اعلام کرده بود این خودرو در نیمه نخست سال میلادی آینده عرضه می‌شود. درواقع هدف شیائومی از تولید این مدل خودرو، ایجاد اکوسیستمی همه‌جانبه برای مشتریان است. این شرکت درحال‌حاضر سیستم‌عامل گوشی‌های هوشمند و سایر لوازم خانگی را نیز در اختیار دارد تا کاربران بتوانند انواع محصولات شیائومی را روی یک پلتفرم یکپارچه تحت‌کنترل بگیرند. مدیر این شرکت مدت‌ها پیش 48 میلیارد دلار روی تولید وسایل الکترونیکی متصل به اینترنت، از تلفن‌های هوشمند گرفته تا سگ‌های رباتیک سرمایه‌گذاری کرد. اما این بار مسیر متفاوتی را انتخاب کرده و از آنجایی که رانندگان چینی بیش از هر چیز به اطلاعات سرگرمی خودروی خود، داشبورد و ویژگی‌های کمکی راننده تمرکز می‌کنند، تصمیم گرفت تا وارد حوزه تولید خودروهای الکتریکی شود و با تعیین قیمت حدود 30 هزار دلاری در رقابتی‌ترین بخش چین قرار گرفته است، به‌طوری‌که شیائومی با ورود به عرصه خودروسازی به شرکت فناورانه چینی هوآوی پیوسته است که آن هم به تولید خودروهای برقی پرداخت. قیمت پایه‌ای که برای آن تعیین شده حدود 4000 دلار از مدل 3 تسلا پایین‌تر است و همین می‌تواند جنبه رقابتی برای رونق دادن به بازار خودروهای الکتریکی چینی ایجاد کند. این شرکت همچنین با ساخت این مدل خودرو رودرروی مدل 3 تسلا و شماری از برندهای معتبر قرار گرفته است. اما آنچه از شواهد امر برمی‌آید و استقبال‌ها نشان می‌دهد، SU7 شیائومی رقیبی قدرتمندتر از آن چیزی است که تصور می‌شد، حتی تحلیلگران انتظار دارند فروش این خودرو در سال جاری به یک‌میلیارد و 383 میلیون دلار برسد که معادل 3.2 درصد از درآمد کلی پیش‌بینی‌شده شیائومی و فروش 50 هزار دستگاه با قیمت اولیه SU7 است. اما در این میان با توجه به رقابتی که بین خودروسازان درگرفته، تخفیف‌ها نیز به‌تنهایی به بازگرداندن خریداران خودروهای الکتریکی کافی نبوده است. به‌عنوان مثال تسلا که قیمت خودروهای برقی خود را به‌شدت در چین کاهش داده و در بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است، در ژانویه با کاهش تقاضای کلی برای خودروهای برقی مواجه بوده و سهم بازار خود را از دست داده است.

در دنیا خودروهای برقی چه خبر است؟

در بازار خودروهای برقی، نفوذ شرکت «کیا» در‌‌حال افزایش است به طوری که در هفته‌های گذشته مدل Kia EV9 به‌عنوان برترین خودروساز 2024 و برترین سازنده خودروی الکتریکی جهان در سال 2024 شناخته شد. کمپانی هیوندای، پس از جنرال موتورز، تویوتا و فورد به‌عنوان چهارمین خودروساز بزرگ آمریکا شناخته می‌شود. فروش خودروهای برقی هیوندای در سه ماهه نخست 2024 نسبت به مدت مشابه سال 2023 حدود 62 درصد افزایش یافته و فروش خودروهای برقی این شرکت نیز 100‌ درصد رشد داشته است. همچنین خط تولید خودروهای الکتریکی هیوندای و سایر خودروهای دوستدار محیط زیست تا 35 درصد رشد داشته است. در این بین، هیوندای در‌نظر دارد 51 میلیارد دلار روی توسعه و تولید خودروهای الکتریکی سرمایه‌گذاری کند. هم هیوندای و هم کیا سال گذشته بیش از 117 هزار خودروی برقی در آمریکا به فروش رساندند که 8 درصد از کل خودروهای برقی دنیا را به خود اختصاص می‌دهند. آنچه از برآورد بازار خودروهای الکتریکی در سال 2024 به‌دست می‌آید، نشان می‌دهد درآمد حاصل از این بازار در سال‌جاری به 623 میلیارد و 300 میلیون دلار برسد و با توجه به این آمار، بازار این صنعت با میانگین رشد سالانه 9.82 درصدی روبه‌رو خواهد بود. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که رشد این بازار تا سال 2028 به 906 میلیارد و 700 میلیون دلار برسد. چین با برآورد 319 میلیارد دلاری در سال 2024 بیشترین درآمد حاصل از فروش خودروهای الکتریکی را به خود اختصاص می‌دهد که بیانگر حضور چشمگیر بازار خودروهای الکتریکی در در بخش بازار چین است.

بازار داغ خودروهای متصل

به گزارش euronews، یارانه‌های دولتی به چین کمک کرده تا با بسیاری از خودروسازان جدید در رقابت تنگاتنگی که دارند، به بزرگ‌ترین بازار خودروهای الکتریکی جهان تبدیل شوند. درحالی‌که بیشتر فروش این صنعت داخلی بوده اما سازندگان چینی خودروهای الکتریکی با مدل‌های ارزان‌تر وارد بازارهای خارجی می‌شوند که با توجه به قیمت‌های پایین‌تری که برای خودروهای تولید شده درنظر می‌گیرند، چالشی را برای شرکت‌های خودروسازی اروپایی، ژاپنی و آمریکایی ایجاد کرده و بازار را به نفع خود تمام می‌کنند. بنیانگذار شیائومی عنوان کرده با ورود به بازار خودروهای الکتریکی قصد دارد بین 15 تا 20 سال آینده به یکی از پنج خودروساز برتر جهان تبدیل شود. این شرکت درحال‌حاضر برای گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های هوشمند شناخته شده و به‌دنبال آن است که خودروهای ساخت خود را نیز به گوشی‌ها و لوازم خانگی هوشمند متصل کرده و به نوعی از فناوری اینترنت اشیا برای اتصال همه چیز به یکدیگر بهره ببرد. خودرویی که شیائومی تولید کرده با سیستم‌عامل گوشی‌های اپل و نیز گوشی‌های شیائومی سازگار خواهد بود. از این رو شیائومی به‌دلیل قدرتمند بودن در حوزه نرم‌افزارهای هوشمند می‌تواند یک سروگردن بالاتر از سایر خودروسازان در عرصه تولید خودروهای الکتریکی موفق عمل کند.

ارزش بازار چهار میلیارد دلاری مشابه فورد و جنرال موتورز

به گزارش «فایننشال تایمز»، در بازار خودروهای برقی فوق رقابتی چین، یک شرکت معمولا به چیزی بیش از یک مدل جدید برای افزایش قیمت سهام خود نیاز دارد. تشدید جنگ قیمت‌ها و کاهش رشد اقتصادی، نوعی بدبینی را نسبت به چشم‌انداز این بخش ایجاد کرده است. در این بین به گزارش رویترز، با رونمایی از این خودروی جدید، سهام شیائومی چین با رشد 16 درصدی مواجه شد. اما پیش‌بینی شده است که این شرکت در سال‌جاری نزدیک به 10 هزار دلار به ازای هر خودرو از دست خواهد داد. این سهام در نخستین روز معاملاتی از زمان عرضه اولین خودروی شیائومی که ظاهری شبیه به پورشه دارد، به بالاترین حد خود از ژانویه 2022 رسید و سپس ارزش آن با افزایش 9 درصدی، 4 میلیارد دلار رشد کرد. در ارزیابی صورت گرفته، ارزش شرکت شیائومی 55 میلیارد دلار در بالاترین میزان خود قرار داشت که بالاتر از ارزش خودروسازان آمریکایی جنرال موتورز و فورد به ترتیب با ارزش 52 و 53 میلیارد دلاری قرار گرفت. در‌حالی‌که بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان به‌دلیل رقابت شدید در بازار خودروهای برقی و کاهش تقاضا برای تازه‌واردان این عرصه دچار چالشی جدی شده است به‌طوری که تحلیلگران معتقدند شیائومی از نظر ارزش و وضعیت مالی شرایط مساعدتری نسبت به سایر غول‌های خودروسازی جهان دارد. با توجه به مهارت و تسلط بالایی که شیائومی در تولید گوشی‌های هوشمند دارد، این امکان را در اختیار دارند که در ساخت داشبوردهای هوشمند برای خودروهای الکتریکی نیز موفق‌تر از رقبای خود عمل کند. این شرکت بیشتر درآمد 37 میلیارد و 500 میلیون دلاری خود را از بخش فروش گوشی هوشمند به‌دست می‌آورد.

به گزارش رویترز، به‌رغم استقبالی که از این خودرو شده، اما در این میان، گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن دارد که انتظار طولانی ممکن است تعداد خریداران را کاهش دهد. افزایش تولید حتی برای تولیدکنندگان باتجربه‌تر دشوار است. به‌عنوان مثال شرکت تسلا شاهد کاهش فروش به‌دلیل محدودیت‌های تولید در گذشته بوده است. این پروژه همچنین می‌تواند مشکلات مالی شیائومی را به همراه داشته باشد به‌طوری‌که با توجه به پیش‌بینی تولید 60 هزار خودروی الکتریکی در سال‌جاری انتظار می‌رود شیائومی با ضرر مالی 567 میلیون دلاری روبه‌رو شود که به ازای هر خودرو ضرری 9400 دلاری متوجه این خودروساز چینی شود. پس از عرضه SU7، دیگر برندهای چینی تولیدکننده خودروهای برقی با مدل‌های مشابه برای باقی ماندن در بازار رقابتی، هم قیمت و هم یارانه خود را کاهش داده‌اند. انتظار می‌رود دنیا در سال 2024 شاهد بازار رقابتی در حدود 240 مدل EV برای فروش باشد که تقریبا یک‌پنجم نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. در این میان، شیائومی به‌دلیل افزایش تقاضا، از تامین‌کنندگان خواسته تا ظرفیت تولید ماهیانه خودروی SU7 را از 3000 دستگاه در ماه مارس و 6000 دستگاه در ماه می ‌به 10 هزار دستگاه افزایش دهند.

صفر تا 100 خودروی شیائومی در کمتر از 3 ثانیه

به گزارش hindustantimes، خودروی SU7 شیائومی ظاهری امروزی و مجلل دارد و با توجه به فناوری‌های پیشرفته‌ای که روی آن تعبیه شده، قابلیت نصب فناوری حسگر «لیدار» در بالای شیشه جلو برای رانندگی کمکی پیشرفته را داراست. حداکثر سرعت آن 265 کیلومتر در ساعت و وزن آن 2.66 تن است و باتری‌های آن طبق پیکربندی تک‌موتوره یا دوگانه تعبیه شده است. شیائومی، این خودرو را در چهار نوع مختلف «نسخه سطح ابتدایی»؛ نوع حرفه‌ای؛ نسخه برتر؛ و نیز نسخه Founder را تولید کرده است که هر کدام ویژگی‌های خاص دارند. این خودروی سدان چهاردر، حدود 5 متر طول و یک متر و 963 سانت پهنا و یک متر و 455 سانتی‌متر ارتفاع دارد. برای نسخه برتر این خودرو حداکثر سرعت 265 کیلومتر در ساعت تعبیه شده که قادر است تنها در 2.78 ثانیه از سرعت صفر به 100 کیلومتر در ساعت برسد و با یک مرتبه شارژ قادر است تا 810 کیلومتر حرکت کند. اما برای کاربران و راننده‌هایی که سرعت 265 کیلومتر برای آنها راضی‌کننده نیست گزینه دیگری هم وجود دارد به‌طوری که مدل Founder آن با موتور دوگانه تا 986 اسب بخار قدرت داشته و سرعت صفر تا 100 را تنها در 1.98 ثانیه پر کند.

شیائومی برای خودروی SU7 دو اندازه باتری در نظر گرفته است که نسخه اولیه این خودرو مجهز به یک باتری 73.6 کیلوواتی است. باتری در نسخه برتر 101 کیلووات قدرت دارد. به گفته مدیر این شرکت، باتری‌هایی که برای این خودروها تعبیه شده، دست‌کم می‌توانند 700 کیلومتر را تنها با یک‌بار شارژ بپیمایند. این شرکت مدعی شده که قرار است سال آینده باتری بزرگ‌تر 150 کیلوواتی برای آن تعبیه که قادر خواهد بود محدوده 1200 کیلومتر را بپیماید. همچنین انتظار می‌رود در مواقع اضطراری، خودرو می‌تواند تنها با 15 دقیقه شارژ تا 350 کیلومتر راه برود. اما خودروی دیگر این شرکت قادر است با همین مقدار شارژ تا 510 کیلومتر حرکت کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این خودروی الکتریکی قابلیت همگام و ادغام شدن با سایر لوازم الکترونیکی با استفاده از فناوری اینترنت اشیا است. یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته این خودرو، طراحی منحصربه‌فرد آن است که در آن نیازهای رانندگان را برآورده می‌کند. به‌عنوان مثال داشبورد خودرو به اندازه‌ای بزرگ طراحی شده که کاربر بتواند یک لپ‌تاپ را داخل آن قرار دهد.

به گزارش thedailyscrumnews، فضای داخلی SU7 به اندازه کافی راحت طراحی شده به‌طوری که صندلی‌های جادار؛ پنجره‌های پانوراما که 99 درصد اشعه‌های مضر UV را مسدود می‌کند؛ محفظه‌های نصب شده روی داشبورد برای قرار گرفتن دوربین؛ چند جایگاه برای شارژ بی‌سیم و یک یخچال هوشمند برای سرد نگه داشتن نوشیدنی‌ها تعبیه شده‌اند. علاوه‌براین خودروهای شیائومی برخلاف سایر خودروهای برقی که اغلب به‌عنوان یک افزونه گران‌قیمت ارائه می‌شوند، دارای ویژگی خلبان خودکار هستند به‌طوری که ویژگی هدایت خودران خودرو روی آن نصب است. شیائومی فناوری داخلی خود را برای فعال کردن این ویژگی توسعه داده است و به‌طور گسترده‌ای آن را در بیش از 300 شهر و منطقه مختلف مورد آزمایش قرار داده است به‌گونه‌ای که طی آن، بیش از 16 میلیون کیلومتر رانندگی و بیش از 402 میلیون کیلومتر شبیه‌سازی روی این خودروها انجام شده است. ادغام پنج تبلت در داخل کابین همراه با کنترل‌های بصری و فناوری تشخیص چهره، تجربه شیرینی را برای رانندگان به همراه خواهد داشت به‌طوری که می‌توانند خودرو و وسایل الکترونیکی خود را به یکدیگر متصل کنند. درواقع با این قابلیت‌هایی که خودروی SU7 شیائومی دارد، نمی‌توان آن را تنها یک خودروی برقی دانست که نشان‌دهنده تسلط بالای این خودروساز در صنعت خودروهای الکتریکی است و نشان‌دهنده عصر جدید از نوآوری و رقابت در دنیای خودروهاست.