سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش: جواد خیابانی یکی از چهرههای پرحاشیه گزارشگری ورزشی و البته مجریگری است که در سالهای اخیر و بهخصوص در این ماهها تلاش کرده تا چهرهای متفاوت از خود ارائه کند. بهعنوان کسی که عاشق فوتبال است تماشای فوتبال با گزارشهای او برایم نه همیشه جذاب است و نه البته ملالآور. او که تکهکلامهای منحصربهفردش بارها در فضای مجازی جنجالی شده حالا از بازنشستگی صحبت میکند و این یعنی صداوسیما یکی از گزارشگران سرشناس خود که یکی از نفرات شاخص نسلی است که در دهه 70 شمسی راه خود را به قاب تلویزیون باز کرده و بازیهای خاطرهانگیزی را برایمان گزارش کرده را احتمالا بهزودی از دست خواهد داد. اینکه آقا جواد چرا چنین تصمیمی گرفته و آیا با کنار رفتن او همراهی میشود یا نه فعلا مشخص نیست اما اینکه او قبلا معتقد بود این شغل بازنشستگی ندارد و حالا به دنبال آن رفته کمی عجیب به نظر میرسد.
خیابانی اخیرا کمتر تمایل داشته تا دعوت حضور در برنامهای را رد کند و علاوهبر صداوسیما و برنامههایی که در آن نقش مجری را داشته، حتی تجربه بازی در برنامه شبهای مافیا و حضور بهعنوان میهمان در برنامه نمایش خانگی شبآهنگی را نیز داشته است. شاید خیابانی مدتی است که تصمیمش برای بازنشستگی را گرفته و برای اینکه دلمان برایش تنگ نشود تلاش داشته تا حضور حداکثری در برنامههای مختلف داشته باشد. او که روزگاری پلههای ترقی را به سرعت طی کرد و با گزارش خاطرهانگیز دیدار ایران و استرالیا در ملبورن به یکی از چهرههای شناختهشده تبدیل شد، در سالهای اخیر روندی نزولی را داشته و گافها و اشتباهاتش که کم هم نبوده باعث شده تا به یکی از سوژههای فوتبالدوستان در شبکههای اجتماعی تبدیل شود. او در این مدت البته تلاش کرده تا چهرهای متفاوت از خودش نزد بینندگان و مخاطبان بسازد و بیشتر به دنبال این است تا در نقش یک موعظهگر با جملاتی قصار دیگران را نصیحت کند. اتفاقی که حتی در برنامهای مانند شبهای مافیا نیز رخ داد و انتقاداتی را حتی از سوی همبازیانش نیز به دنبال داشت. با این حال خیابانی در 57 سالگی شاید خیلی زود احساس پیری کرده و در تلاش است چهرهای متفاوت از خود بسازد اما همین جملات قصارش هم دستمایه طنز در بین مخاطبانش شده است.
خیابانی البته هنوز هم میتواند یکی از گزارشگران خوب صداوسیما باشد و چه بسا اگر مسئولان این سازمان درایت به خرج داده و براساس منطق تصمیمگیری کنند او را همچنان حفظ کنند. سازمانی که روزگاری چهرههای شاخصی در گزارشگری داشت و برای گزارش دیدارهای حساس رقابتی نزدیک بین آنها برقرار بود. تلویزیون در دو دهه گذشته نفراتی چون عادل فردوسیپور، جواد خیابانی، محمدرضا احمدی، مزدک میرزایی و پیمان یوسفی را داشت که دست آنها را برای انتخاب باز میگذاشت و هر کدام وزنهای شاخص در کار خود محسوب میشدند اما در سالهای اخیر برخی از آنها را به دلایل مختلف از دست داد یا اینکه دچار افت شدند. از طرف دیگر، نفراتی که برای جانشینی آنها تربیت شدند بههیچعنوان نتوانستند خود را حتی به این گزارشگران شاخص نزدیک کنند و بسیاری از کسانی که مسابقات فوتبال را دنبال میکنند شناخت زیادی از آنها ندارد. همین موضوع این نگرانی را ایجاد کرده که تلویزیون پس از رفتن امثال خیابانی قرار است با چه کسانی کار را ادامه دهد و آیا آنها توانایی آن را دارند تا جای خالی گزارشگرانی که به یک چهره شناختهشده و به نوعی سلبریتی تبدیل شده بودند را پر کنند یا نه. با تمام اینها رفتن جواد خیابانی از قاب تلویزیون اتفاق مثبتی برای گزارشگری ورزشی نیست و بدون شک دلمان برای او و حتی گافها و جملات قصارش در حین مسابقات فوتبال تنگ خواهد شد.