تاریخ : Wed 21 Feb 2024 - 21:39
کد خبر : 95271
سرویس خبری : نقد روز

ماجرای ۵ تفاوت در لیست‌های جامعتین

حجت‌الاسلام صلح‌میرزایی، کاندیدای مجلس خبرگان:

ماجرای ۵ تفاوت در لیست‌های جامعتین

کمتر از دو هفته به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باقی مانده است. مجلس خبرگان یکی از مهم‌ترین ارکانی محسوب می‌شود که تضمین‌کننده جمهوریت نظام اسلامی است. برای بررسی انتخابات این مجلس و عملکردش و همچنین کنش گروه‌های سیاسی در انتخابات‌مان باید به سراغ نمایندگان گروه‌های سیاسی برویم که در فهرست تشکل‌های مختلف حضور دارند.

علی مزروعی، خبرنگار گروه نقد روز: کمتر از دو هفته به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باقی مانده است. مجلس خبرگان یکی از مهم‌ترین ارکانی محسوب می‌شود که تضمین‌کننده جمهوریت نظام اسلامی است. برای بررسی انتخابات این مجلس و عملکردش و همچنین کنش گروه‌های سیاسی در انتخابات‌مان باید به سراغ نمایندگان گروه‌های سیاسی برویم که در فهرست تشکل‌های مختلف حضور دارند. به این منظور با سعید صلح‌میرزایی، مسئول‌دفتر حفظ و نشر دفتر رهبر انقلاب در قم و کاندیدای حاضر در فهرست 16 نفره، که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای انتخابات مجلس خبرگان در تهران تعیین کرده است، به گفت‌وگو نشسته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

مجلس خبرگان هم به لحاظ کارکردی نقش مهم‌تری از مجلس شورای اسلامی دارد و هم افرادی که در آن حضور دارند، به لحاظ سابقه علمی افرادی زبده‌تر محسوب می‌شوند؛ با این وجود وقتی فضای انتخابات را رصد می‌کنیم، می‌بینیم انتخابات مجلس خبرگان خیلی در بین مردم جا نیفتاده است. چطور می‌شود اهمیت و کارکرد مجلس خبرگان را بیشتر برای مردم جا انداخت؟
یک مقدارش طبیعی است، چون مجلس شورای اسلامی با تبلیغات و آب و رنگ و شور بیشتری کار می‌شود و کاندیداهایش فعالانه‌تر عملیات می‌کنند و وعده‌هایی به مردم می‌دهند اما مجلس خبرگان با توجه به اینکه کارکردش یک کارکرد متفاوت‌ است و خیلی از علمایی هم که وارد این عرصه می‌شوند، علاقه ندارند وارد این عرصه شوند و با دعوت بزرگان و خواهش مومنان وارد کار می‌شوند کمتر هیجان ایجاد می‌کند. در همه جای جهان افرادی با سن بالا می‌آیند، مثلا همین بایدن گاهی اوقات نمی‌تواند خودش را مهار کند و هر هفته یک سوتی و خطا دارد، این آدم امید دارد بتواند در دوره بعدی انتخابات 2024 آمریکا حاضر باشد. این نشان می‌دهد که چقدر رقابت قدرت است. اینجا شما ببینید از 88 نفر نماینده فعلی که چند نفرشان هم به رحمت خدا رفته‌اند، تعداد بالایی حدود 20 نفر اصلا ثبت‌نام نکردند، یعنی کسانی هم بودند که مطمئن بودند اگر ثبت‌نام کنند، رای می‌آورند، مثلا حضرت آیت‌الله جنتی که خدا حفظ‌شان کند یا حضرت آیت‌الله امامی‌کاشانی را شما ببینید. وقتی احساس کردند به علت کهولت سن ورود در این مجلس سخت است، بزرگوارانه چند روز قبل از اینکه تایید صلاحیت‌های نهایی بیاید، ایشان انصراف می‌دهند. این نکته‌ای اساسی است. یکی از دلایلش همین شاید بزرگواری بزرگواران انقلاب است که در مجلس خبرگان کاندیدا می‌شوند و بالاخره وارد آن تبلیغات و آن نوع شلوغ‌کردن نمی‌شوند. از طرفی هم مجلس شورای اسلامی به زندگی ملموس مردم ارتباط دارد و قاعدتا توجه‌شان به سفره مردم و سرنوشت‌ آنها ربط دارد، بنابراین حساسیت در ذهن مردم بیشتر است. از طرفی هم من فکر می‌کنم خود حضور یک رهبر بصیر، فرزانه و الحمدلله مراقب به یک معنا شاید خیال مردم را راحت کرده که شاید اصلا احساس نیاز نمی‌کنند. مردم ما امید دارند که ان‌شاءالله پرچم انقلاب اسلامی به امام‌زمان توسط رهبر انقلاب منتقل شود. شاید این عوامل یعنی عوامل معنوی و حسی و عاطفی در کنار آن عواملی که عرض کردم، باعث شده که توجهات کمتر شود، مجلس خبرگان طبق قانون نظارت آن‌طور که برخی رسانه‌ها به اشتباه نقل می‌کنند نظارت بر رفتار رهبری نیست، نظارت بر شرایط است. ممکن است یک جایی بر اساس رفتار رهبری بتوانند تشخیص دهند که شرایط در او هست یا نه که می‌دانید کمیسیون تحقیق و بخش‌های دیگر خبرگان کار می‌کنند و خود رهبر انقلاب بارها گفته‌اند که بر بقای شرایط در من نظارت کنید و بعد -خدا‌نیاورد- ما گفتیم دعای ما این است و همه ما این امید را داریم اما اگر زمانی اتفاقی برای انقلاب بیفتد، این مجلس است که قرار است همان کاری که در سال 68 انجام داد، در آن دورانی که دوران بعد از امام تصور نمی‌شد، خداوند مجلس خبرگان را به انتخاب رهبر انقلاب هدایت کرد و نتیجه آن این شد که کشور ما از بسیاری از چالش‌ها و بحران‌های اطرافش به سلامت بگذرد.

برای خواندن متن گفت‌وگو، اینجا را بخوانید.