تاریخ : Thu 27 Jul 2017 - 14:38
کد خبر : 9421
سرویس خبری : جامعه

سروته داروهای لاغری

سروته داروهای لاغری

عوارض جانبی داروهاى لاغری، به نوع دارو و مکانیسم عملکرد آنها بر‌می‌گردد. بسیاری از داروهاى نسل اول مانند فنترمین و فن‌فلورآمین تا داروهاى جدیدتر مانند سیبوترامین با نام تجاری ریداکتیل،‌ به علت عوارض جانبی خطرناک به‌ویژه حملات قلبی، از بازار دارویی اغلب کشورها جمع‌آوری شده‌اند.

به گزارش فرهیختگان آنلاین، برای کسانی که علاقه زیادی به کاهش وزن دارند،  مکمل‌های لاغری شاید شبیه معجزه به نظر برسند.‌ در این میان شرکت‌های تولید‌کننده این داروها هم دست به تبلیغات اغراق‌آمیزی می‌زنند و به مشتریان محصولات‌شان وعده‌های جذابی می‌دهند که اغلب از هیچ‌گونه تایید علمی برخوردار نیستند.

عوارض جانبی داروهاى لاغری، به نوع دارو و مکانیسم عملکرد آنها بر‌می‌گردد. بسیاری از داروهاى نسل اول مانند فنترمین و فن‌فلورآمین تا داروهاى جدیدتر مانند سیبوترامین با نام تجاری ریداکتیل،‌ به علت عوارض جانبی خطرناک به‌ویژه حملات قلبی،  از بازار دارویی اغلب کشورها جمع‌آوری شده‌اند.

از داروهاى دیگر مورد استقبال،  باید از اورلیستات نام برد که جذب چربی غذا را مختل می‌کند. اما باید توجه داشت که در عین حال،‌ عوارضی مانند نفخ، مدفوع چرب، کهیر‌،  از دست دادن ویتامین‌های بدن و در طولانی مدت عوارض کبدى را به دنبال خواهد داشت.

گاهی پزشک برای نوع خاصی از پرخوری که منشا عصبی دارد، برای فرد داروهاى ضد‌افسردگی مانند بوپروپیون و فلوکستین تجویز می‌کند. فراموش نکنید این دسته از داروها فقط به همان شخص اختصاص دارد و هرگز برای نزدیکان و آشنایان قابل توصیه نیست. از عوارض این دسته از داروها نیز می‌توان به تهوع،  سردرد،  سرگیجه،  خستگی،  یبوست،  بی‌خوابی، اضطراب و خشکی دهان اشاره کرد.

گروه دیگری از داروها با افزایش متابولیسم بدن،  به سوزاندن چربی ذخیره شده کمک می‌کنند که از بین آنها کافئین و اخیرا قهوه سبز را می‌توان نام برد. توجه کنید که مصرف این داروها در دوز بالا به‌خصوص در بیماران قلبی ممکن است موجب مشکلاتی چون افزایش فشار خون و تپش قلب شود. آنتی اکسیدان‌هایی مانند چای سبز هم قادر هستند تولید چربی را کم کرده و باعث افزایش متابولیسم بدن شوند؛ اما در دوزهای بالای آنها هم عوارض مشابه کافئین و همچنین علائمی چون بی‌خوابی،  سردرد و عصبی شدن محتمل است.  

در این بین شاید فیبرهای سبوس کمترین عارضه را داشته باشند. این فیبرها با حداقل کالری جذبی،  فضای معده را اشغال کرده و موجب احساس سیری و نیاز کمتر به غذا می‌شوند.  هرچند مصرف طولانی مدت آنها نیز ممکن است باعث کمبود ویتامین‌ها و اسید‌آمینه‌های حیاتی بدن شود. در نهایت مکمل کم‌عارضه و نسبتا ایمن دیگری که می‌توان پیشنهاد کرد،  کارنی‌تین است. این اسید‌آمینه پر‌استفاده موجب افزایش متابولیسم بدن می‌شود اما اگر در کنار مصرف این مکمل از فعالیت بدنی قابل‌توجهی برخوردار نباشید، با  نتیجه مطلوبی هم مواجه نخواهید شد.

 

* نویسنده : پانیذ تاجداری داروساز