تاریخ : Tue 02 Jan 2024 - 02:16
کد خبر : 91993
سرویس خبری : اقتصاد

صدور 263 هزار مجوز برای مشاغل خانگی در  9ماه

آمارها از رشد مشاغل خانگی خبر می‌دهد؛

صدور 263 هزار مجوز برای مشاغل خانگی در 9ماه

براساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار طبق هدف‌گذاری صورت‌گرفته، در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵ درصد از کل اشتغال ایجادشده از محل طرح‌های مشاغل خانگی خواهد بود.

فرهیختگان: براساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار طبق هدف‌گذاری صورت‌گرفته، در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۵ درصد از کل اشتغال ایجادشده از محل طرح‌های مشاغل خانگی خواهد بود. براساس اطلاعات درج‌شده در درگاه ملی مجوزها در 10ماهه امسال (از ابتدای فروردین تا 11 دی‌) درمجموع 263 هزار و 222 مجوز در استان‌های مختلف برای کسب‌وکارهای خانگی صادر شده است. صدور بیش از 263 هزار مجوز برای کسب‌وکارهای خانگی درحالی رخ می‌دهد که بین سال‌های 1393 تا 1400 بیشترین صدور مجوزهای سالانه این بخش 105 هزار مجوز و کمترین آن نیز حدود 22 هزار مجوز بوده است. همچنین در سال گذشته که سال اول تسهیل صدور مجوزها بود، در 12ماه نزدیک به 219 هزار مجوز برای مشاغل خانگی صادر شده بود. بنابراین درمجموع در سال جاری رکورد صدور مجوز مشاغل خانگی در کشور شکسته شده است. آزیتا همتیان، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار در گفت‌وگو با «فرهیختگان» ابعاد مختلف جهش صدور مجوزهای مشاغل خانگی را بررسی کرده است.

مشخصات اصلی مشاغل خانگی و وجه تمایز آن از سایر مشاغل چیست؟
کسب‌وکارهای خانگی ماهیتا محل فعالیت در منزل است که موجب کاهش هزینه‌های راه‌اندازی می‌شود، کاهش هزینه‌های رفت‌وآمد و مدیریت زمان از دیگر مزایای این نوع شغل است.

می‌خواهیم مشاغل خانگی را از منظر کارآفرینی ببینیم، درحالی‌که کمتر به این بعد از مشاغل خانگی از منظر کارآفرینی پرداخته می‌شود. دلیل آن چیست؟ دستمزد پایین؟ شرایط بیمه‌ای؟ محیط کار یا دلیل دیگری دارد؟ تجربه‌ای دارید که کسی مشاغل خانگی خودش را توسعه داده و توانسته باشد یک کارآفرین شود؟
فعالیت مشاغل خانگی به دو صورت مستقل و پشتیبان انجام می‌شود. در فعالیت مستقل، فرد صرفا برای خودش کسب‌وکاری را ایجاد کرده است. در فعالیت پشتیبان، فرد علاوه‌بر ایجاد کسب‌وکار برای خود، اشتغال خانگی چند نفر دیگر را پشتیبانی می‌کند، به این صورت که آموزش‌های لازم را به آنها ارائه می‌دهد، اغلب مواد اولیه و ابزارهای لازم را برای افراد تحت پشتیبانی خود فراهم می‌کند و در مواردی بازاررسانی و فروش محصول را نیز انجام می‌دهد. درواقع افراد پشتیبان با درنظرگیری زنجیره ارزش، فعالیت مشاغل خانگی را به‌سمت کارآفرینی می‌برند و این نوع فعالیت برخی مولفه‌ها و شاخص‌های کارآفرینی را نیز شامل می‌شود.

تشکیل تعاونی‌های تامین نیاز مشاغل خانگی در چه شرایطی قرار دارد؟
درحال‌حاضر به‌دلیل اهمیت تکمیل زنجیره ارزش در مشاغل خانگی و اهمیت نقش تعاونی‌های تامین نیاز در تکمیل این زنجیره، برنامه تشکیل تعاونی‌های استانی مشاغل خانگی و همچنین اتحادیه کشور مشاغل خانگی در دست پیگیری است. در همین راستا تاکنون تعداد 20 تعاونی استانی مشاغل خانگی ایجادشده و در سایر استان‌ها درحال پیگیری و تشکیل است. بدیهی است پس از تشکیل اتحادیه فوق یک زنجیره ارزش در حوزه مشاغل خانگی قابل شکل‌گیری از طریق تهیه مواد اولیه مناسب، توانمند‌سازی و ارائه آموزش، کمک به تامین بازارهای عرضه و فروش محصولات مشاغل خانگی خواهد بود.

یک بخش اصلی در مشاغل خانگی، بازاریابی و بازارسازی آن است. درواقع بسیاری از دارندگان مشاغل خانگی در این بخش ضعف دارند و مانع ادامه یا توسعه کارشان می‌شوند. برای بازاریابی محصولات مشاغل خانگی چه باید کرد؟
در راستای بستر‌سازی برای بازاریابی و فروش محصولات مشاغل خانگی و تسهیلگری در اتصال متقاضیان مشاغل خانگی به بازار: بازار‌ها و نمایشگاه برای عرضه محصولات مشاغل خانگی ایجاد شده‌اند؛ 1- تعداد بازار‌ها و نمایشگاه‌های عرضه محصولات مشاغل خانگی در 6 ماه اول 1402: 359 مورد و 2- تعداد بازار‌ها و نمایشگاه‌های عرضه محصولات مشاغل خانگی در سال 1401: 512 مورد.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.