تاریخ : Tue 26 Dec 2023 - 12:00
کد خبر : 91506
سرویس خبری : نقد روز

در شب داغ جام‌جم چه گذشت؟ + فیلم

سردبیر روزنامه فرهیختگان در برنامه جام‌جم؛

در شب داغ جام‌جم چه گذشت؟ + فیلم

محمد زعیم‌زاده سردبیر روزنامه فرهیختگان در برنامه جام‌جم درباره برنامه‌های شب یلدای امسال در صداوسیما گفت: «آن چیزی که از شعار تحول صداوسیما دیدیم کاریکاتوری از تحول بود»

سردبیر روزنامه فرهیختگان در برنامه شب گذشته جام‌جم که مدیر شبکه نسیم هم در آن حضور داشت؛ درباره شعار تحول در صداوسیما، برنامه‌های شب یلدای امسال تلویزیون و مطلب «دوربرگردان تلویزیون» که دوم دی‌ماه در روزنامه فرهیختگان منتشر شده بود صحبت کرد.

زعیم‌زاده گفت: گفته‌های مدیران ارشد سازمان درباره طبقه متوسط و سلبریتی با عملکردها تناقض دارد یکی از مدیران ارشد تلویزیون گفته بود طبقه متوسط واقعی نیست و برساخته است طبق آمار خودتان میزان مخاطب تلویزون از آبان ۱۴۰۰ تا آبان ۱۴۰۲ بیست و سه درصد افت کرده است.

وی افزود: از دل این تناقض دو رویکرد بیرون آمده: بخشی از سازمان به سمت تئوری اقلیت وفادار رفته و فقط برای طیف خاصی برنامه می‌سازد که مثلا همه پاورقی ببینند. وقتی به رامبد جوان می‌گویی تو بساز اما فقط برای همان اقلیت‌وفادار، اساسا او بلد نیست سیدخندان بسازد. اگر سیدخندان داری دیگر خندوانه را تعطیل نکن تلویزیون باید برای همه مردم باشد.

زعیم زاده ادامه داد: رویکرد دوم را در یلدای ۱۴۰۲ دیدم یک شبکه افق لازم است اما نباید همه شبکه‌ها را مثل افق کنیم؛ این منجر به افقی شدن کل سازمان می‌شود دستور کار نظام جهاد تبیین است اما اگر دستور کار ما فقط تخاطب با اقلیت وفادار باشد اساسا نمی‌توانیم جهاد تبیین کنیم.

 سردبیر روزنامه فرهیختگان درباره هزینه‌های شب یلدایی تلویزیون گفت: آن پولی که به فلان فوتبالیست دادید را اگر به خود حضرت حافظ می‌دادید می‌آمد و فال هم می‌گرفت.

زعیم زاده اظهار کرد: در همین شرایط فعلی تلویزیون که نقدهای بسیاری به آن وارد است کارهایی پخش شده که می‌تواند مصداق تحول باشد. مثلا سریال سرزمین مادری، یا برنامه اول به افق فلسطین که البته اولی در دوره‌های قبلی ساخته شده و دومی هم محصول خارج از سازمان بود و در نیمه‌راه های‌جک شد! ما در تلویزیون مدیرانی داشتیم که به راحتی می‌توانستند هنرمندان را مدیریت کنند در دوره مجلس ششم که نمایندگان در اقدامی ضدملی تحصن کرده بودند، مهران مدیری در سریال شبانه‌اش این اقدام را نقد کرد و این اثر تعامل مدیران با مدیری بود.

سردبیر فرهیختگان در برنامه جام‌جم گفت:  رتبه شبکه نسیم سوم و در دوره‌هایی اول بود اما الان و در آبان‌ماه شبکه دهم است و دارید با شبکه قرآن رقابت می‌کنید عصر جدید چرا تعطیل است؟ یک بخش آن به مدیر سازمان ما بر می‌گردد که برای سازنده این تعبیر را بکار می‌برد که لذتی که مخاطب از این برنامه می‌برد مثل لذت بردن یک جانور است و ما همچین سرگرمی را نمی‌خواهیم رامبد چرا برنامه ندارد؟ چون از او می‌خواهند چیزی شبیه سیدخندان بسازد ما با این رویکردها آسیب اول را اتفاقاً به مستضعفان می‌زنیم.

وی افزود: تیم فکری سازمان در این قصه مدعا دارند اما ببینید یکسری از مردم ما هزینه سینما و سرگرمی ندارند و پای تلویزیون می‌نشستند تا سرگرم شوند اما آنها الان نیست بیایید همین فردا صبح در سه پارک اصلی تهران از مردم بپرسیم که حتی اسم برنامه‌هایی که به تعبیر قائم مقام سازمان، برنامه شاخص دوره تحول هستند را شنیده‌اند؟ بعید می‌دانم.

صوت کامل این برنامه را اینجا بشنوید.