تاریخ : Tue 26 Dec 2023 - 01:59
کد خبر : 91483
سرویس خبری : نقد روز

عامل زیرمیزی‌ بیمه‌ها هستند

زیرمیزی به روایت سازمان نظام پزشکی،

عامل زیرمیزی‌ بیمه‌ها هستند

روز گذشته نشست مطبوعاتی رئیس سازمان نظام پزشکی و تعدادی از معاونان این سازمان برگزار شد. بهانه برگزاری این نشست، تعرفه‌های نظام سلامت و مالیات پزشکان بود اما به دلیل ازدیاد چالش‌های موجود در حوزه سلامت و درمان، مسائل دیگری نیز مطرح شد.

زینب مرزوقی، خبرنگار گروه نقد روز: روز گذشته نشست مطبوعاتی رئیس سازمان نظام پزشکی و تعدادی از معاونان این سازمان برگزار شد. بهانه برگزاری این نشست، تعرفه‌های نظام سلامت و مالیات پزشکان بود اما به دلیل ازدیاد چالش‌های موجود در حوزه سلامت و درمان، مسائل دیگری نیز مطرح شد و محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی، پاسخگوی دیگر مشکلات موجود در حوزه درمان نیز شد.

رئیس‌زاده درباره تعرفه‌های فعلی حوزه درمان در این نشست گفت: «طبق قانون هر سال قبل از لایحه بودجه باید تعرفه‌های خدمات سلامت توسط شورای عالی بیمه سلامت تعیین و به پیشنهاد مشترک وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی پایان هر سال برای سال بعد ابلاغ شود. ملاک تعیین تعرفه نیز منابع، مصارف و قیمت تمام‌شده خدمات است. اکنون در چهارم دی ماه به سر می‌بریم و لایحه بودجه سال آینده نیز در مجلس است اما متاسفانه هنوز هیچ جلسه‌ای بابت تعرفه‌های پزشکی از سوی شورای عالی بیمه سلامت برگزار نشده است. البته که هر سال هم تخطی از قانون می‌شود و سال‌هاست که همین تعرفه‌های غیرواقعی با تاخیرهای چند‌ماهه ابلاغ می‌شود. مشخص است که نتیجه عدم اجرای به موقع قانون، از هم گسیختگی است. سازمان نظام پزشکی به عنوان یک عضو صنفی از ۹ عضو شورای عالی بیمه سلامت (هشت عضو خریدار خدمت)، پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام داده است و نامه زده‌ایم و گلایه کرده‌ایم. از این بی‌تفاوتی برای امر مهمی مانند تعرفه برای حوزه سلامت تعجب می‌کنیم.»

رئیس‌زاده براین باور است که هزینه خدمت پزشکی در کشور ما نسبت به منطقه و جهان یک‌‌دوازدهم است. وی در ادامه اظهاراتش درباره تعرفه‌ها عنوان کرد: «این برای مردم و جذب توریسم سلامت خوب است و جای خوشحالی دارد. اما اگر زمانی خدمتی قابل ارائه نباشد و دچار کمبود شویم، بیمار همین خدمت را باید با قیمت ۱۲ برابر در کشورهای دیگر دریافت کند. شکستن هیمنه جامعه پزشکی علاوه بر مباحث سلامت، در بحث اقتصاد سلامت نیز نابسامانی‌هایی را به دنبال دارد. چرا به نظرات کارشناسی و تخصصی دلسوزان حوزه سلامت توجه نمی‌شود؟ نتیجه بی‌توجهی به این نظرات تخصصی آن می‌شود که از رسانه ملی بیان شود از مقطع دیپلم متخصص جذب می‌کنیم. اصرارمان آن است که جزء حرفه‌ای (دستمزد) از جزء فنی تعرفه‌ها جدا شود. جزء فنی سال‌ها مطابق با تورم و حتی بیشتر از آن رشد داشته است؛ این درحالی است که رشد جزء حرفه‌ای تعرفه‌ها طی پنج سال حدود هشت درصد بوده است و از تورم بسیار عقب است. در مجموع جزء حرفه‌ای زیر سایه جزء فنی قربانی شده است. عدم اجرای قانون موجب بی‌انضباطی و به‌هم‌ریختگی نظام درمانی می‌شود.»

رئیس‌زاده همچنین در رابطه با مهاجرت شغلی پزشکان و فعالیت بیش از اندازه پزشکان در حوزه زیبایی به دلیل تعرفه‌های غیر‌واقعی و وضعیت نامناسب معیشتی پزشکان جوان نیز گفت: «تحت تاثیر چنین مسائلی، بیش از اینکه ‌مهاجرت جغرافیایی در جامعه پزشکی داشته باشیم شاهد مهاجرت شغلی هستیم که این موضوع نیز از عوارض تعرفه‌های غیرواقعی و نابسامانی‌های آن است. در این زمینه نیز شاهد مثال زیاد داریم که ناچار به تعطیلی مطب‌ها شده‌اند. این موضوع به‌ویژه در حوزه زیبایی به شدت در حال افزایش است و با سونامی در این زمینه مواجه هستیم؛ به طوری که تخصص‌های مختلف دارند ورود می‌کنند به حوزه زیبایی؛ چراکه تقاضا هم در این زمینه زیاد و بیمارگونه است؛ به طوری که تقاضای اعمال زیبایی در ایران نسبت به دنیا چند برابر است که البته محل اشکال است؛ چه عمل‌های زیبایی آکادمیک و چه غیرآکادمیک. البته حجم زیادی از اعمال زیبایی توسط غیرپزشکان و به صورت مداخلات غیرمجاز صورت می‌گیرد که متاسفانه رو به فزونی است و البته که مجازات‌ها هم در این زمینه بازدارنده نیست.»

متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید.