تاریخ : Mon 25 Dec 2023 - 02:16
کد خبر : 91410
سرویس خبری : جهان شهر

پروژه‌ شکست‌خورده صهیونیست‌ها

در 4 مرحله پشت سر گذاشته شده از جنگ غزه، تل‌آویو دستاوردی نداشته است؛

پروژه‌ شکست‌خورده صهیونیست‌ها

حدود 3 ماه از «طوفان الاقصی» گذشته و اخبار هر روز صحنه‌های بیشتری از ویرانی‌ها و کشتار فلسطینیان را نشان می‌دهد. موج حملات هوایی رژیم‌صهیونیستی چنان سنگین است که در همان نخستین روز‌های پس از 7 اکتبر «دیده‌بان حقوق بشر اروپا» اعلام کرده بود اسرائیل معادل بیش از یک‌چهارم بمب اتم را بر سر مردم غزه ریخته ‌است.

سیده‌حسنا پیروان، خبرنگار گروه جهان‌شهر: حدود 3 ماه از «طوفان الاقصی» گذشته و اخبار هر روز صحنه‌های بیشتری از ویرانی‌ها و کشتار فلسطینیان را نشان می‌دهد. موج حملات هوایی رژیم‌صهیونیستی چنان سنگین است که در همان نخستین روز‌های پس از 7 اکتبر «دیده‌بان حقوق بشر اروپا» اعلام کرده بود اسرائیل معادل بیش از یک‌چهارم بمب اتم را بر سر مردم غزه ریخته ‌است. اسرائیل از نخستین روز جنگ با بمباران‌های مکرر هوایی قصد پنهان کردن یک چیز را داشت؛ چهره‌ یک ارتش شکست‌خورده. این شکست در اهداف و مراحلی که صهیونیست‌ها برای این جنگ تصویر کرده بودند نیز خودنمایی کرده است. آنها ابتدا از نابودی حماس و بازگرداندن اسرا سخن می‌گفتند اما بعد از حدود 80 روز نه توانستند حماس را نابود کنند و نه اسیری را آزاد کنند. در گام بعدی، ارتش صهیونیستی جنگ را به 3 مرحله تقسیم کرد و اکنون با عقب‌نشینی مهم‌ترین تیپ زمینی یعنی تیپ گولانی، از پایان مرحله دوم سخن می‌گوید. جنگ غزه را نه براساس مرحله‌بندی‌های صهیوینست‌ها که براساس واقعیت‌های روی زمین، باید تبیین کرد. براین اساس، جنگ تا به امروز 4 مرحله را پشت‌سر گذاشته و وارد مرحله پنجم شده است:
1- غافلگیری در 7 اکتبر 2- آغاز جنگ و بمباران غیرنظامیان برای تسلیم مقاومت 3- حمله‌ زمینی برای از بین بردن حماس و ترور رهبران 4- تلفات سنگین صهیونیست‌ها. مرحله پنجم نیز تلاش همپیمانان اسرائیل برای نجات رژیم با برقراری آتش‌بس است. در همه‌ این مراحل رژیم‌صهیونیستی ناکامی‌های سنگینی را تجربه کرده است. شاید از همین‌روست که «ایلان پاپ»، مورخ اسرائیلی اخیرا در«وقایع‌نگاری فلسطین» نوشت: «اسرائیل پروژه‌ای شکست‌خورده است و با وجود هزینه‌های انسانی هنگفتی که فلسطینی‌ها در این سال‌ها پرداخته‌اند، سرنوشت اسرائیل شکست است.»

1- غافلگیری
نخستین غافلگیری اطلاعاتی اسرائیل درجریان واقعه‌‍‌ «یوم کیپور» رخ داد، زمانی که ائتلافی از کشور‌های عربی چهارمین جنگ عربی علیه اسرائیل را به راه انداختند. اما حالا 50 سال از آن واقعه می‌گذرد و اسرائیل در تمام سال‌های اخیر همواره ادعا کرده قوی‌ترین ارتش اطلاعاتی و امنیتی خاورمیانه را دارد، با این همه اما عملیات «طوفان الاقصی» در 7 اکتبر یک فاجعه‌ اطلاعاتی تمام‌عیار برای اسرائیل بود. اسرائیل دقایقی بعد از حمله متوجه آغاز عملیات شد. گرچه برخی از منابع از آگاهی رژیم‌صهیونیستی از این عملیات خبر می‌دهند اما CNN با افشای اطلاعاتی که مقامات اسرائیلی با مقامات آمریکایی در میان گذاشتند از غافلگیری ارتش رژیم‌صهیونیستی در این عملیات پرده برداشت. این رسانه همچنین مدعی شد حماس از دو سال پیش تمام برنامه‌ریزی‌ها و طرح‌هایش را بدون استفاده از تکنولوژی و به شیوه‌ سنتی ترتیب داد تا اسرائیل کمترین بویی از ماجرا نبرد. از همان نخستین ساعات، اخبار حاکی از حجم گسترده‌ تلفات صهیونیست‌ها در اثر غافلگیری و شکست سنگین رژیم‌صهیونیستی بود؛ چنانکه بسیاری از صهیونیست‌ها اعتراف می‌کردند در طول سال‌های اشغال این نخستین باری است که مواضع خود را در خطر دیده‌اند. مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS) در گزارشی تحلیلی عملیات حماس را از نظر عمق و پیچیدگی «بی‌سابقه» عنوان کرد. به میزان گستردگی این عملیات حجم ناکامی‌های رژیم‌صهیونیستی نیز گسترش یافت. مقاومت، دیوار امنیتی 64 کیلومتری حائل بین اسرائیل و فلسطین موسوم به «دیوار آهنین» را که مجهز به صدها دوربین، حسگر و مسلسل خودکار در هنگام خاموش شدن حسگر‌هاست از کار انداخت تا نیروهایش به سادگی بتوانند به آن سوی دیوار نفوذ کنند. در7 اکتبر بیش از هزار رزمنده مقاومت از طریق نزدیک به 30 شکاف در دیوار مرزی وارد اسرائیل شدند. آمار تلفات رژیم‌صهیونیستی در این حمله‌ غافلگیر‌کننده 1300 نفر اعلام شد. این عدد 1.25 برابر تمام کشته‌شدگان اسرائیل در طول پنج سال انتفاضه دوم است. علاوه‌بر این، بیش از 240 صهیونیست‌ به اسارت مقاومت درآمدند. این عملیات به شکلی مرموزانه به اجرا درآمد که هیچ‌یک از چندین سرویس اطلاعاتی صهیونیستی، توانایی کشف آن را نداشتند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.