تاریخ : Sun 24 Dec 2023 - 00:56
کد خبر : 91316
سرویس خبری : جهان شهر

محاصره در برابر محاصره

چرا استراتژی ارتش یمن در برابر صهیونیست‌ها بیشترین اثرگذاری را داشته است؟؛

محاصره در برابر محاصره

«پایان حملات وحشیانه» و «ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه» از اصلی‌ترین اهدافی بود که پای ارتش یمن را به جنگ غزه باز کرد. پیش از تهاجم به غزه و حتی روزهای ابتدایی آن، نه رژیم‌صهیونیستی و نه حامیان غربی آن گمان نمی‌کردند دورترین جبهه «محور مقاومت» به رژیم‌صهیونیستی بتواند چنین سخت گلوی صهیونیست‌ها را بفشارد.

فرهیختگان: «پایان حملات وحشیانه» و «ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه» از اصلی‌ترین اهدافی بود که پای ارتش یمن را به جنگ غزه باز کرد. پیش از تهاجم به غزه و حتی روزهای ابتدایی آن، نه رژیم‌صهیونیستی و نه حامیان غربی آن گمان نمی‌کردند دورترین جبهه «محور مقاومت» به رژیم‌صهیونیستی بتواند چنین سخت گلوی صهیونیست‌ها را بفشارد. همانند جبهه شمال فلسطین اشغالی و جبهه مقاومت عراق، در یمن نیز استراتژی مقابله با رژیم‌صهیونیستی مرحله به مرحله توسعه پیدا کرد تا به نقطه امروزی رسید.
ارتش یمن پس از بی‌توجهی رژیم‌صهیونیستی به خواسته‌اش برای اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه و همچنین پایان دادن به جنگ وحشیانه علیه غزه، دست به کار شد و اولین‌بار در ماه اکتبر، موشک‌ها و پهپادهایی را به‌سمت جنوب اسرائیل شلیک کرد. بخشی از این موشک‌ها و پهپادها به اهداف اصابت کردند اما برخی دیگر توسط اسرائیل و متحدانش رهگیری شدند. از آنجایی که رژیم‌صهیونیستی با حمایت و میان‌داری ژنرال‌های آمریکایی، حاضر به پایان دادن جنایاتش در غزه نبود، ارتش یمن به‌طور قابل توجهی حملات خود را وسعت داد و به‌سمت بهره‌برداری از موقعیت خود در نزدیکی دریای سرخ پیش رفت. آنها با توجه به نزدیکی به تنگه باریک باب‌المندب، همان راهبردی را در دستور‌کار قرار دادند که رژیم علیه مردم غزه به‌کار برد: «محاصره در برابر محاصره».

قحطی در غزه
یکی از دلایل یمنی‌ها برای تشدید فشار بر رژیم‌صهیونیستی، جنایتی است که آنها در غزه مرتکب می‌شوند. صهیونیست‌ها برای وادار کردن مردم غزه به تسلیم، جدا از بمباران وحشیانه و بی‌هدف، جریان آب و برق به غزه را به‌طور کامل قطع کرده و محاصره همه‌جانبه‌ای را علیه غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان اعمال کردند. با وجود مخالفت‌های جهانی با این اقدام، تل‌آویو تا مدت‌ها حاضر به عقب‌نشینی از موضع خود نبود تا درنهایت با دخالت بازیگران فرامنطقه‌ای، اجازه داد بخش اندکی از نیازهای مردم وارد غزه شود. کمبود مواد غذایی، در‌حال رقم زدن یک فاجعه انسانی در غزه است. به‌تازگی منابع خبری گزارش داده‌اند هفته‌ها پس از دسترسی محدود به غذا در نوار غزه، گرسنگی شدید و خطرات فزاینده قحطی در منطقه تحت محاصره به اوج خود رسیده است. به گزارش الجزیره از اوایل اکتبر، حملات اسرائیل در سراسر غزه به نانوایی‌های محلی و انبارهای مواد غذایی و همچنین جاده‌هایی که برای انتقال کمک‌های بشردوستانه استفاده می‌شوند، آسیب رسانده است. محاصره کامل اسرائیل در محاصره نیز در وهله اول ورود غذا، آب و سوخت را محدود کرده است. بیش از 90 درصد از جمعیت 2.3 میلیون نفری غزه با سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد مواجه هستند، براساس طبقه‌بندی مرحله یکپارچه امنیت غذایی (‌IPC) که خطرات گرسنگی را اندازه‌گیری می‌کند، همچنین روز پنجشنبه گزارش داد که 2.08 میلیون نفر در غزه با «ناامنی غذایی حاد» روبه‌رو هستند که می‌تواند در مرحله سوم خطر سازمان یا بالاتر طبقه‌بندی شود. IPC دارای پنج مرحله ناامنی غذایی حاد است که از هیچ (فاز اول) تا فاجعه یا قحطی (مرحله پنج) را شامل می‌شود. فاز سه و پنج بحران و اضطرار محسوب می‌شوند. ناامنی غذایی «حاد» یک پدیده کوتاه‌مدت است و در مقایسه با ناامنی غذایی «مزمن» که درازمدت و در نتیجه وسایل ناکافی برای زندگی است، ناشی از شوک‌های غیرمعمول یا ساخته دست بشر است. اگر خصومت‌های کنونی و کمک‌های محدود ادامه یابد، غزه نیز تا اوایل فوریه در معرض خطر قحطی قرار خواهد گرفت. چند وقتی است که گذراندن یک روز بدون خوردن غذا در غزه عادی شده است. در اوایل ماه دسامبر، برنامه جهانی غذا (WFP) گزارش داد که از هر 10 نفر، 9 نفر در سراسر این منطقه وعده‌های غذایی خود را برای مدت طولانی حذف می‌کنند. WFP در 6 دسامبر گزارش داد که طی دو ماه جنگ، تنها هزار و 249 کامیون حامل کمک‌های غذایی به غزه رسید. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل همچنین گزارش داد که در 70 روز اول جنگ، تنها 10 درصد غذای مورد نیاز جمعیت غزه وارد این منطقه شد.

محاصره تل‌آویو از باب‌المندب
در برابر آپارتاید، نسل‌کشی و جنایت جنگی رژیم‌صهیونیستی علیه مردم غزه، ارتش یمن اعلام کرد اجازه نخواهد داد هیچ کشتی‌ای به مقصد رژیم‌صهیونیستی یا بنادر آن از تنگه باب‌المندب به سلامت عبور کند. یمن البته به صراحت اعلام کرد این اقدامش «انسانی» بوده و یگانه هدفش نیز رژیم‌صهیونیستی است. آنها گفته‌اند جای نگرانی برای کشتی‌هایی که ارتباطی با رژیم‌صهیونیستی ندارند، نیست و یمن فقط کشتی‌های متعلق به اسرائیل یا کشتی‌هایی که کالا از اسرائیل حمل می‌کنند را هدف قرار خواهند داد. در همین راستا یمن یک کشتی تجاری را توقیف کرد و در بنادر خود نگه داشت و چندین کشتی تجاری دیگر که حامل همه چیز از وسایل نقلیه گرفته تا مواد غذایی بودند، را هدف قرار داد. پنتاگون مدعی است برخی از پرتابه‌های آنها قبل از سرنگونی در‌جهت کشتی‌های جنگی ایالات‌متحده حرکت می‌کردند. «هلن کوپر» و «اریک اشمیت» در مقاله‌ای که برای «نیویورک تایمز» نوشته‌اند، ادعا کردند تنها در ماه گذشته یمن «بیش از 100 حمله به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ انجام داده است.» آنها به نقل از «یحیی سریع»، سخنگوی ارتش یمن نوشتند که گفته: «تا زمانی که تجاوز اسرائیل به برادران ثابت‌قدم ما در نوار غزه متوقف نشود، حملات ادامه خواهد یافت.»

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.