تاریخ : Tue 19 Dec 2023 - 02:39
کد خبر : 90928
سرویس خبری : فرهنگ و هنر

کارگردانی تازه به داد «نامیرا» رسید

محمدحسین لطیفی جایگزین شهریار بحرانی در ساخت پروژه نامیرا شد‌؛

کارگردانی تازه به داد «نامیرا» رسید

22 سال پس از نگارش نسخه‌ ابتدایی رمان «نامیرا» توسط صادق کرمیار در حالی که زمزمه‌های آغاز ساخت فیلمی بر اساس این رمان از اوایل سال جاری به گوش می‌رسید و حتی در آبان ماه سال جاری خبر کلید خوردن این اثر به کارگردانی شهریار بحرانی و تهیه‌کنندگی محسن علی‌اکبری نیز منتشر شد.

فرهیختگان: 22 سال پس از نگارش نسخه‌ ابتدایی رمان «نامیرا» توسط صادق کرمیار در حالی که زمزمه‌های آغاز ساخت فیلمی بر اساس این رمان از اوایل سال جاری به گوش می‌رسید و حتی در آبان ماه سال جاری خبر کلید خوردن این اثر به کارگردانی شهریار بحرانی و تهیه‌کنندگی محسن علی‌اکبری نیز منتشر شد، خبرها پیرامون این اثر حاکی از آن است که با گذشت دو ماه از آغاز فیلمبرداری این مجموعه، سازندگان آن تصمیم به تغییر کارگردان پروژه گرفته‌اند و بر این اساس محمد‌حسین لطیفی جایگزین شهریار بحرانی در ساخت این اثر شده است. در همین زمینه عنوان شده که تمامی تصاویر و راش‌های ضبط‌شده از این فیلم نیز به کارگردان تازه تحویل داده شده است تا درباره استفاده از آن تصمیم‌گیری کند.
با وجود اینکه تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار این اثر در این‌باره تاکنون اظهارنظری نداشته‌اند اما شنیده شده که فضای حاکم بر ساخت این فیلم توسط کارگردان سابق آن از ساختار و فضای حاکم بر رمان و فیلمنامه فاصله گرفته و به فضای برخی از آثار متاخر وی نزدیک شده و بر همین اساس تصمیم بر تغییرکارگردان اثر گرفته شده است.
این اتفاق پس از ماجراهای مرتبط با ساخت سریال ثارالله توسط شهریار بحرانی که منجر به جلوگیری از پخش آن شد، دومین ناکامی و بن‌بست وی در ساخت اثری با مضمون عاشورا به شمار می‌رود که البته در این نوبت به ساختار فکری حاکم بر ساخت اثر مرتبط بوده و به موضوعی مانند نمایش چهره معصومین(ع) که ماجراهای سریال ثارالله را رقم زد، ارتباطی ندارد.
رمان نامیرا اثری است که صادق کرمیار در سال 1380 آن را نوشت. داستان این رمان که در بحبوحه عاشورای سال 61 هجری می‌گذرد، روایت زندگی شخصی است با نام «عبدالله‌بن‌عمیر» و دست‌وپنجه نرم‌کردن او با تردید‌ها و دودلی‌ها برای پیوستن به سپاه یاران امام‌حسین(ع) یا رسیدن به وصال دختری است که پدرش از دوستداران عبیدالله است. کرمیار این کتاب را در سال پرآشوب 1388 برای نخستین بار منتشر کرد و به دلیل موضوع خاص این داستان بلافاصله مورد اقبال عمومی ‌و حتی در همان سال مورد تجلیل رهبر انقلاب اسلامی نیز قرار گرفت. کتاب در فاصله سال‌های گذشته بر آن بیش از 40 نوبت تجدید چاپ شده و شمارگانی بیش از 130 هزار نسخه را به خود دیده است.
این کتاب برای نخستین بار و در سال‌های ابتدایی دهه 90 از سوی صادق کرمیار که در حافظه مخاطبانش با سریال دلنشین «خاطرات مرد ناتمام» و نیز نویسندگی و کارگردانی فیلم‌های بلند سینمایی تلویزیونی همانند «زیارت» شناخته شده است، در دست ساخت قرار گرفت ولی کمی بعد وی در اواخر سال 1397 اعلام کرد که به دلیل نبود منابع مالی از ساخت این اثر منصرف شده است. این اتفاق در حالی بود که کرمیار چندی قبل از موافقت سازمان صدا‌و‌سیما با ساخت این اثر خبر داده بود.
پس از این ماجرا تا سال گذشته خبری از ساخت این اثر نبود تا اینکه بار دیگر اعلام شد شهریار بحرانی، سازنده فیلم‌هایی چون «ملک سلیمان» و «مریم مقدس» با تهیه‌کنندگی محسن علی‌اکبری که در کارنامه کاری خود تهیه فیلم روز واقعه را داراست، فیلم را بسازند. در مقطعی نیز از نام داوود میرباقری به عنوان نویسنده فیلمنامه این اثر نام برده شده است. با این همه این سریال این روزها با محمد‌حسین لطیفی راه به جلو می‌برد؛ فیلمسازی که در کارنامه کار خود در این ژانر تنها ساخت سریال نردبان آسمان را دارد و دل‌مشغولی‌های اخیر وی نیز در ژانرهای دیگر سینمایی بوده است که آخرین آن فیلم سینمایی غریب بود که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته رونمایی شد.