تاریخ : Thu 07 Dec 2023 - 01:40
کد خبر : 89989
سرویس خبری : دانشگاه

درد‌دل‌هایی از جنس قانون به رئیس مجلس

دانشجویان مقابل محمدباقر قالیباف چه گفتند؟

درد‌دل‌هایی از جنس قانون به رئیس مجلس

واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد دیروز میزبان محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بود.

واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد دیروز میزبان محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بود.  در این مراسم، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، المپیادهای دانشجویی، گروه‌های جهادی، بسیج دانشجویی و انجمن‌های اسلامی به بیان مطالبات، انتقادات و پیشنهادهای خود پرداختند. دکتر محمد مهدی طهرانچی ، ر،یس دانشگاه آزاد ، محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه آزاد، فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی، ملکی‌تبار مشاور ریاست دانشگاه آزاد و ... در این مراسم حضور داشتند. مشروح سخنان دانشجویان در این دیدار را بخوانید.

دکتر طهرانچی : دانشگاه‌های ما در سایه انقلاب اسلامی راه استقلال را در پیش گرفته‌اند

رئیس دانشگاه آزاد تأکید کرد: «دانشگاه‌های ما در سایه انقلاب اسلامی، راه استقلال را در پیش گرفته‌اند.» دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد گفت: «روز بزرگ دانشجو را به دانشجویان این سرزمین و خصوصا یک میلیون و 300 هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی که 40 درصد جمعیت دانشجویی کشور را در خود جای داده‌اند، تبریک می‌گویم.»
دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه امروز دانشگاه آزاد مفتخر است که به عنوان یک کنشگر فعال، در عرصه تربیت علمی و گسترش فضای انقلابی و بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان، مسیری را انتخاب کرده و در قالب یک سند تحول و تعالی به پیش می‌رود، اظهار داشت: «خوشحالیم که امروز با حضور دکتر قالیباف، مراسم روز دانشجو را در واحد علوم‌و‌تحقیقات که به عنوان پیشرو در شبکه دانشگاه آزاد اسلامی و یک کنشگر فعال در عرصه تحولات دانشجویی و دانشگاهی شناخته می‌شود، برگزار می‌کنیم.» وی با بیان اینکه دانشگاه به عنوان نهادی برآمده از مدرنیته و یک موسسه تمدنی 90 سال پیش وارد کشورمان شد، تصریح کرد: «همان‌طور که مقام‌معظم‌رهبری فرموده‌اند، دانشگاه در ایران و از ابتدا اشتباه بنیان‌ گذاشته شد. دانشگاه ما در علم، رویکردی تقلیدی داشت و در فرهنگ نیز دین‌ستیز بود. این دانشگاه در غرب تولد یافته بود و بنای آن، ساختن فضای حکمرانی بر کشورها و از طرف دیگر سبک زندگی بود. دانشگاه‌های ایران در ابتدا به سبک اروپایی اداره می‌شد اما به تدریج جای خود را به دانشگاه آمریکایی داد.»
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: «کودتای 1332 اعلام ورود آمریکا در دانشگاه‌ها بود. پس از گذشت چهار ماه از این کودتا، خون سه دانشجوی شهید در ورود ریچارد نیکسون، معاون رئیس‌جمهور آمریکا به زمین ریخته شد و این اتفاق، اعلام حضور و سیطره دانشگاه آمریکایی در دوره پهلوی دوم بود. البته آمریکا به اینجا بسنده نکرد و اقدامات او فقط محدود به سلاح نبود بلکه شورای مستشاری خود را در دانشگاه‌های ما حاکم کرد و از این طریق سیطره آموزشی را در دست گرفت؛ به طوری که مرحوم شیخ‌الاسلام در کتاب خاطرات خود عنوان می‌کند برای تأسیس دانشگاه باید تأیید شورای مستشاری آمریکا را اخذ می‌کرد.» وی افزود: «ما به رفتار آمریکایی‌ها در مواجهه با مردم، با سلاح عادت داریم. یک بار در 16 آذر 1332 و یک بار دیگر در 1402 با شهادت نفر اول کنکور غزه «شیما‌اکرم‌صیدم». این جنایات همان مسیری است که آمریکایی‌ها و نظام سلطه با گلوله پاسخ حرکت‌های انقلابی را می‌دهند.» رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به تحول دانشگاه پس از انقلاب اسلامی، گفت: «با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، دانشگاه نیز متحول شد و امامین انقلاب دانشگاهی ساختند که توانست نویدبخش مرجعیت علمی دوباره در این سرزمین شود.» دکتر طهرانچی تأکید کرد: «مفتخریم که در جمهوری اسلامی ایران و در سایه انقلاب اسلامی، راه استقلال و نه مسیر تبعی را در دانشگاه‌ها پیش گرفته‌ایم و این مسیر، راه سعادت است؛ چرا‌که علم و اقتصاد و فرهنگ به صورت درهم‌تنیده اقتدار کشور را نوید می‌دهد.» وی در پایان خاطرنشان کرد: «حضور دکتر قالیباف در مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی از این منظر که نظام قانون‌گذاری کشور به تکیه بر دانش و ذهن‌های جوان و خلاق اعتقاد دارد را گرامی می‌داریم.»

رئیس مجلس: 80 درصد از وعده‌ها در مجلس به قانون تبدیل شده است

قالیباف در این دیدار گفت: «امروز زیبایی‌هایی را در جمع دانشجویان حاضر در دانشگاه آزاد دیدم و شنیدم که در محافل دانشجویی دیگری که حضور پیدا کرده بودم به این شکل ندیده و نشنیده بودم و لازم است در فضای دانشجویی حاضر به‌صراحت بگویم که حتی مورد نقد برخی دانشگاه‌های دیگر برای انتخاب دانشگاه آزاد جهت حضور در مراسم روز دانشجو واقع شدم، اما امروز یقین پیدا کردم که این انتخاب درست بوده است. (این بخش از سخنان رئیس مجلس مورد تشویق دانشجویان حاضر در جلسه قرار گرفت.)او به مطالب یکی از دانشجویان درباره عدم روشن بودن موضع مجلس درباره شفافیت اشاره و تصریح کرد: «تنها طرحی که در مجلس به‌عنوان نخستین نفر به امضا رساندم، طرح شفافیت بود و امروز 220 نفر از نمایندگان به‌صورت داوطلبانه آرای خود را به‌صورت برخط با مردم به اشتراک می‌گذارند که با مراجعه به وبگاه مجلس می‌توانید به‌صورت شفاف آن را ببینید.» رئیس مجلس درباره موضع‌گیری نمایندگان پیرامون موضوع خودرو افزود: «خودرو رانتی دارد که انحصاری است و علی‌رغم گذشتن 45 سال از انقلاب هنوز این رانت وجود دارد که باعث عقب‌ماندگی کشور در این حوزه از کشورهای همسایه شده و نتوانسته‌ایم در آن سیر صعودی داشته باشیم. بااین‌حال جلوی واردات خودرو گرفته شد تا به تولید داخلی کمک شود اما نشد. » او درباره اتفاقات رخ‌داده پیرامون وزارت کشور تصریح کرد: «آقای وحیدی دوست بیش از 40 ساله بنده است، گفت من به برخی نمایندگان که عمدتا می‌گفتند باید مدیران تغییر کنند و تاکید داشتند که من هم پیگیری کنم، گفتم این کار را انجام نمی‌دهم و خدا را شاهد می‌گیرم نه‌تنها تاکنون این موضوع را پیگیری نکرده و تماسی نگرفته‌ام، بلکه حتی به نمایندگان هم گفتم اگر پیشنهادی در این خصوص داده شد، نباید راسا برای عزل یا نصب کسی ورود کنید. البته مجلس حق دارد در راستای نظرات خود تحقیق و تفحص انجام دهد » او یکی از افتخارات مجلس را تصویب قانون بانک مرکزی دانست و گفت: «بانک مرکزی پنج رکن دارد؛ یک رکن این بانک مربوط به حوزه فقهی است که مسائل شرعی رعایت شود تا اتفاقاتی که رخ داد دیگر نیفتد. تا پیش از این در قوانین این بخش به مسائل پولی و بانکی، اقتصاد اسلامی و بانکداری اسلامی توجهی نکرده بودیم به‌جز این قانون مربوط به ساختار بانک مرکزی، طرح بانکداری هم که مربوط به بانک‌های عامل است در کمیسیون تصویب شده و در نوبت بررسی صحن قرار گرفته تا حلقه دوم مربوط به اصلاح قوانین نظام بانکی در کشور تکمیل شود. همچنین ما در جریان بررسی احکام لایحه برنامه جلوی دریافت سود روی سود را گرفتیم و این موارد از افتخارات مجلس است؛ وقتی رهبری از مجلس انقلابی می‌گویند به این دلیل است که به ارزیابی عملکرد مجلس پرداخته‌اند.» قالیباف اظهار داشت: «من در اولین مصاحبه تلویزیونی‌ام در مرداد 1399 در کسوت ریاست مجلس، فهرستی از برنامه‌های تحولی در حوزه قوانین اقتصادی ارائه کردم و امروز براساس آن سیاستگذاری، بیش از ۸۰ درصد وعده‌ها در مجلس محقق و به قانون تبدیل شده است. اینکه رهبر انقلاب می‌گویند مجلس یازدهم نقشه‌راه داشته و مسائل را شناسایی کرده به همین علت است.»

علیرضا کهن، دارنده مدال طلای المپیاد دانشجویی وزارت بهداشت: چرا در ساختار مرکز پژوهش‌ها  از دانشجویان نخبه استفاده نمی‌شود؟

محمدرضا غلامی، مدیر مطالعات استراتژیک اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد: آقای قالیباف!  مگر مجلس جای تسویه‌حساب‌های شخصی است؟

فاطمه سادات میراحمدی، مسئول شبکه سراسری کانون‌های معرفت رضوی دانشگاه آزاد: هوای فرهنگی جامعه و دانشگاه مانند هوای شهر شده است.

علی امیرجی، بسیج واحد علوم‌و‌تحقیقات دانشگاه آزاد: نحوه ورود افراد به لیست انتخاباتی شورای ائتلاف انقلاب را شفاف کنید.

محمدحسین ابوالحسنی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل واحد علوم‌‌وتحقیقات: آقای قالیباف! عنوان مجلس انقلابی کار شما را سخت کرده است.

مطلب کامل را می‌توانید در صفحه 6،5،4،3 روزنامه بخوانید.