تاریخ : Wed 06 Dec 2023 - 10:53
کد خبر : 89899
سرویس خبری : نقد روز

چهل، سن مناسبی برای شروع معلمی نیست

معاون وزیر آموزش و پرورش:

چهل، سن مناسبی برای شروع معلمی نیست

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه باید در سن جذب معلمان دقت شود، گفت: از هیات عمومی دیوان عدالت اداری به علت در نظر گرفتن قانون خدمات کشوری برای جذب دانشجو معلمان گلایه داریم.

قاسم احمدی لاشکی در مراسم راهکارهای اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش منطبق بر قانون اساسی، با تاکید بر اینکه نیاز است در سن جذب معلمان دقت شود، اظهارکرد: از هیات عمومی دیوان عدالت اداری به علت در نظر گرفتن قانون خدمات کشوری برای جذب دانشجو معلمان و تعیین حداکثر ۴۰ سال سن برای جذب در دانشگاه فرهنگیان و استخدام در آموزش و پرورش از طریق کنکور سراسری گلایه داریم.

وی افزود: علاوه بر اینکه در قانون خدمات کشوری حداکثر سن استخدام ۴۰ سال در نظر گرفته می‌شود، به دلیل قانون جوانی جمعیت نیز برای تاهل و فرزندآوری، سه سال به سن افراد افزوده شود. تصور کنید فردی در ۴۳ سالگی وارد آموزش و پرورش می‌شود و باید ۳۰ سال خدمت کند. آیا در ۷۰ سالگی همچنان می‌تواند معلم باشد؟ 

معاون وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه در سال ۱۳۹۶ تدوین شد و تا سال ۱۴۰۰ باید پایان می‌یافت اما ۲ سال دیگر تمدید شد اعلام کرد که حتی ۳۷ درصد از برنامه ششم توسعه اجرا نشده است.

لاشکی با بیان اینکه مهمترین چالش آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی است، درباره مواد مرتبط با نیروی انسانی آموزش و پرورش که در برنامه هفتم مد نظر قرار گرفته است، توضیح داد: در یکی از بندهای برنامه هفتم توسعه تعیین شده است که به ازای هر خروجی از آموزش و پرورش در سال، یک نفر باید جایگزین شود. یعنی امسال ۶۸ هزار نفر بازنشسته شدند و باید همین تعداد استخدام شوند. امیدوارم شورای نگهبان این امر را تایید کند.

معاون حقوقی و پارلمانی وزیر معتقد است: از زمانی که اعلام شد به ۴۹۳ مرکز تربیت معلم نیاز نیست یا اینکه عده‌ای از مسئولان گفتند آموزش و پرورش را از طریق خرید خدمات آموزشی ارزان‌تر اداره می‌کنیم، جایگاه معلمان را تنزل دادیم. 

وی در بخش دیگر سخنان خود افزود: بودجه آموزش و پرورش در سال گذشته ۲۴۰ هزار میلیارد تومان بود که ۱۱ درصد از سهم بودجه عمومی دولت است. ۹۷.۷ درصد این بودجه مربوط به هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق کارمندان است، یعنی با ۲ درصد باقی مانده از بودجه سایر هزینه‌های آموزش و پرورش تأمین می شود. این در حالی است که باید ۳۴ درصد بودجه دولت با توجه به جمعیت مخاطب وزارت آموزش وپرورش برای آموزش و پرورش باشد.