تاریخ : Thu 19 Oct 2023 - 11:09
کد خبر : 86447
سرویس خبری : جهان شهر

آنچه در «المعمدانی» رخ داد،پرتاب بمب بود یا راکت فیل شده؟! + تصاویر

۱۰ تصویر و یک روایت؛

آنچه در «المعمدانی» رخ داد،پرتاب بمب بود یا راکت فیل شده؟! + تصاویر

در این گزارش به وسیله ۱۰ تصویر مشخص می شود آنچه که در بیمارستان الاهلی العربی( المعمدانی) به وقوع پیوست و جان غیرنظامیان را گرفت چه بوده.

شب گذشته تصاویری از انبوه پیکرهای متلاشی‌شده در محوطه پارکینگ بیمارستان الاهلی العربی (المعمدانی) منتشر شد، در دقایق ابتدایی، گمان می‌رفت که حمله با بمب‌های ۲۰۰۰ پاوندی GBU-31 صورت گرفته، چرا که تعداد اجساد بسیار زیاد بوده و از طرفی نیز، رسانه‌های اسرائیلی به نقل از مقامات این کشور از هدف قرار دادن بیمارستان‌های غزه اخباری منتشر می‌کردند. از طرفی نیز در همان دقایق اولیه برخی از دیگر مقامات اسرائیلی به‌وضوح از ارسال چند ده تُن مواد منفجره به مراکز درمانی فلسطینی، به‌جای ارسال کمک‌های اولیه و امدادی سخن می‌گفتند که بر حمله مستقیم اسرائیلی‌ها به این بیمارستان صحه گذاشت.اما با طلوع آفتاب و مشخص‌شدن ابعاد ماجرا، به‌شکل دقیق‌تری امکان تحلیل حمله صورت‌گرفته به بیمارستان الاهلی وجود دارد. تصاویر و ویدئوهای زیادی از محل حمله منتشرشده که به بررسی آن‌ها پرداخته می‌شود.

 با استناد به تصاویر و ویدئوهای منتشرشده می‌توانیم محل اصابت پرتابه را مشخص نماییم؛ به‌وضوح پرتابه به ورودی محوطه پارکینگ بیمارستان الاهلی اصابت کرده و موج انفجار آن، باعث پرتاب حدود ۵ متری نزدیک‌ترین خودرو به محل اصابت شده است.(عکس۱)

 اصابت پرتابه به ورودی محوطه پارکینگ نیز گودالی به قطر حدود ۱ متر ایجاد کرده است.

 در تصویر ۲ نیز به‌وضوح محل اصابت پرتابه به محوطه پارکینگ بیمارستان و متعاقباً، آتش‌سوزی‌های رخ‌داده در خودروهای پارک شده مشخص شده است.

 اما پرتابه چه بوده؟! آیا باتوجه به گودال با قطر ۱ متر، باید گفت که راکت فیل‌شده متعلق به فلسطینی‌ها بوده؟!

 توجه شما را به این دو تصویر ۳ و ۴ و ۵ جلب می‌کنیم، بر اثر اصابت پرتابه به این محوطه، بر روی ساختمان‌های اطراف که در فاصله حدود ۳۰ متری قرار دارند، سوراخ‌ها و گودال‌هایی ایجاد شده که بعضا حدود ۳۰ سانتی‌متر قطر دارند! و قطعا یک راکت فیل‌شده‌ای که گودال محل اصابت آن بر روی زمین، حدود ۱ متر قطر و نهایتا ۲۰ سانتی‌متر عمق دارد، نمی‌تواند در فاصله ۳۰ متری از محل اصابت خود، در دیوارهای بتنی سوراخ‌هایی به قطر ۲۰ و ۳۰ سانتی‌متر ایجاد کند!

 درباره راکت‌های فلسطینی‌ها، ما با راکت‌هایی طرف هستیم که سرجنگی آن‌ها در صورت اصابت مستقیم به آسفالت خیابان‌های سرزمین‌های اشغالی، نهایتا اثری با قطر ۵۰ سانتی‌متر ایجاد کنند که عمق خاصی ندارند، اما نه اینکه در فاصله ۳۰ متری توان ایجاد سوراخ‌هایی با قطر ۲۰ و ۳۰ سانتی‌متر در دیوار بتنی داشته باشند.

 نکته دیگر در باب عدم‌توان راکت فیل‌شده در ایجاد چنین تخریبی، یعنی عکس ۵ است

 پیکر دختربچه‌ای پس از اصابت پرتابه، به فاصله ۳۰ متری از محل اصابت، به ارتفاعی حدودا ۵ متری به لابه‌لای سقف شیروانی پرتاب شده و متاسفانه پیکر او پس از برخورد، تکه‌تکه شده...

 مشخصا پیکر یک دختربچه نهایتا ۲۰ الی ۲۵ کیلوگرم باشد؛ یک چنین اصابتی که چنین گودال کوچکی ایجاد کرده، نمی‌تواند توان پرتاب یک پیکر ۲۵ کیلوگرمی را آن هم با این شتاب و قدرت، به چنین فاصله‌ای داشته باشد..

 در نهایت پرتابه‌ای که محوطه پارکینگ را مورد اصابت قرار داده چه چیزی می‌تواند باشد؟!

 با بررسی موارد بالاتر، مشخصا چنین امکانی از عهده راکت‌های مقاومت فلسطین خارج است، اما ویدئویی نیز از لحظه اصابت پرتابه منتشرشده که قابل کتمان نیست و در تصاویر بالا (۶ تا ۹) صحت ارتباط آن ویدئو را به محل پارکینگ بیمارستان مشاهده می‌کنید. از طرفی نیز صدای فرود بمب در ویدئوی فوق شنیده می‌شود که به‌وضوح مشابه صدای سقوط بمب‌های سری JDAM (حال از نوع GBU-31، GBU-32 یا GBU-38) است. اما محل اصابت نیز به محل برخورد بمبی حتی در کلاس بمب ۵۰۰ پاوندی GBU-38 شباهتی ندارد.

 

 یک مورد باقی ‌می‌ماند و آن نیز انفجار بمب بر فراز محدوده اصابت است؛ محتمل‌ترین مورد، به‌کارگیری بمب‌های GBU-38 با ۸۹ کیلوگرم مواد منفجره و مجهز به فیوز منفجر شونده در ارتفاع است که به بمب، امکان انفجار در ارتفاع و بر فراز هدف را می‌دهد، به‌کارگیری چنین بمب‌هایی، امکان ایجاد آسیب‌های هر چه بیشتری و ایجاد تلفات انسانی بالاتر را مهیا می‌کند.

 تصویر ۱۰ از محل انفجار و دو درخت در فاصله چند متری از همدیگر که درخت نزدیک‌تر به محل انفجار، آسیب فراوانی دیده و به‌کلی قطع شده و درخت دورتر، تنه آن دچار سوختگی شدیدی شده که به‌نظر ناشی از آتش انفجار بمب در ارتفاع بوده است (دقت کنید میانه تنه نخل دچار سوختگی شدیدتری شده و بالا و پایین آن آسیب کم‌تری دیده که خود، دلیل دیگری بر احتمال به‌کارگیری بمب‌های مجهز به فیوز منفجرشونده در ارتفاع است).

 در نهایت تنها مواردی که با قطعیت می‌توان از آن‌ها سخن گفت، این است که تعداد هزار کشته واقعیت ندارد و استفاده از بمب ۲۰۰۰ پاوندی مانند GBU-31 نمی‌توان صحیح باشد؛ چرا که محوطه چمن پارکینگ بیمارستان، نهایتا حدود ۷۰۰ متر مربع مساحت دارد که برای وجود ۱۰۰۰ کشته، عملا باید در هر متر مربع بیش از ۱ نفر قرار می‌گرفته است که با وجود درخت‌ها و دیواره‌ها در این محوطه، چنین امکانی عاقلانه به‌نظر نمی‌رسد. از طرفی نیز وزارت بهداشت غزه اخیرا اعلام کرده که تعداد شهدای حمله دیشب، به ۴۷۱ نفر رسیده که شایعه ۱۰۰۰ شهید را رد می‌کند؛ گرچه خود عدد ۴۷۱ نیز به‌تنهایی عظیم و وحشتناک است...

منبع: پارتیزان