یگانه عصاری، خبرنگار: اگرچه کسب مدال در تمامی بازیها و تورنمنتهای آسیایی و جهانی لذتبخش است اما هیچکس نمیتواند منکر حس و حال بینظیر به دست آوردن «اولین» مدال برای کاروان بزرگی به نام ایران باشد. مدالی که این بار مهسا جاور و زینب نوروزی آن را به دست آوردند تا رویینگ دونفره ایران را بهعنوان اولین رشته مدالآورنده بازیهای آسیایی هانگژو ثبت کنند. جاور که در رویینگ سنگین وزن چهارنفره هم خوش درخشید تا دومین مدال نقره را هم از آن خود کرده باشد، در گفتوگو با «فرهیختگان» از حس و حال خوب این مدال و امیدواری به آینده برای کسب سهمیه المپیک گفت.
همیشه اولین بودن رنگ و بوی متفاوتی دارد و شما اولین مدال کاروان ایران در بازیهای آسیایی را کسب کردید.
واقعا همینطور است. در بازیهای آسیایی هیچوقت اولین مدال را قایقرانی نمیگیرد و شرایط بازیها بهگونهای است که همیشه فینال ما بعد از تیراندازان است ولی این دفعه فینال آنها دیرتر از ما شروع شد و واقعا نمیتوانم بگویم چه حس و حالی بود. وقتی مدال را گرفتیم همه با خوشحالی داد زدند که اولین مدال را گرفتی. همه واقعا خوشحال بودند و جزء مدالهایی بود که حس و حالش با تمام مدالهایی که تا الان داشتم، فرق داشت. هم به خاطر اینکه اولین مدال ایران بود و هم به این خاطر که شاید خودم هم باورم نمیشد بعد از جاکارتا و چند سال دوریام و تمام اتفاقهای سختی که برایم افتاد، بتوانم اینگونه برگردم. انگار تمام خستگیهایم رفت.
میزبانی هانگژو چطور بود؟ به لحاظ امکانات، غذا و اسکان مشکلی نداشتید؟
همه چیز خیلی خوب بود. تنوع غذاها بالا بود و مشکلی از این بابت نداشتیم. میزبانی چین در کل خیلی خوب بود و تنها مشکلی که داشت این بود که دهکده از محل مسابقات دور بود. تقریبا تمام رشتهها تا محل رسیدن به مسابقه حدود یک ساعت تا یک ساعتونیم فاصله داشتند.
شما برای کسب مدال نقره با قهرمان جهان جنگیدید نهفقط قهرمان آسیا. چین تمامی مدالهای طلا را درو کرد.
در رشته ما یعنی رویینگ چین در تمامی مواد ورزشکار داشت و هیچ ارنجی را خالی نگذاشته بود. چین تنها کشوری در آسیا است که در مسابقات جهانی رویینگ مدال میگیرد، سهمیه المپیک میگیرد و تمامی ورزشکارانی که در جهانی سهمیه المپیک پاریس گرفته بودند را سرخط آورده بود. اصلیترین نفرات تیم چین سر خط بودند. بله ما با قهرمانان جهان مسابقه دادیم و نقره گرفتیم. دو نفری که در دونفره با من و زینب مسابقه دادند، دو هفته قبل از بازیهای آسیایی در مسابقات جهانی پارو زده بودند و با مدال جهانی، آماده مسابقات آسیایی میشدند درحالیکه سهمیه پاریس را هم گرفته بودند. یعنی الان ما در مسابقات سهمیه المپیک دیگر چین را نداریم چون سهمیهشان را قبلا گرفتند، هم در دونفره و هم در چهار نفره.
اسم خانم نوروزی را آوردید. الان تقریبا همه مطمئن شدهاند که ترکیب مهسا جاور و زینب نوروزی ترکیب برنده است.
ما چهار ماه قبل از بازیهای آسیایی شروع به تست دادن کردیم. در اصل باید بگویم که ما در لیگ همتیمی شدیم و در لیگ 500 دونفره پارو زدیم. بعد نزدیک تورنمنت جهانی روسیه شروع به تست دادن کردیم و تمامی ترکیبها تست شد. فکر میکنم بالای 40 تست دادیم که به بهترین ترکیب برسیم. من و زینب بهترین رکورد ایران را زدیم و آن را بالای 10 بار تکرار کردیم. در جهانی روسیه پارو زدیم و بعد به تست قبل بازیهای آسیایی رسیدیم که دوبار در ایران و دوبار در اردوی روسیه تست دادیم که باز هم بهترین زمان دست ما بود. امیدوارم همین مسیر را تا کسب سهمیه ادامه دهیم.
چقدر به کسب سهمیه با ترکیب برنده امیدوار باشیم؟
شک نکنید. قطعا و به امید خدا با مدال طلا سهمیه المپیک را خواهیم گرفت.
حالا همه مطمئن هستیم که ما برای رسیدن به دیگر کشورها در تکنیک و فن هیچ چیز کم نداریم و تنها به خاطر بودجه و کمبود اردو دچار مشکل هستیم. درست است؟
دقیقا همین است. این بحث جدیدی نیست و ما به اندازه یکی از شهرهای کوچک این کشورها هم امکانات و تجهیزات و پیست نداریم. فکر کنید اگر ما یک دهم این امکانات را داشته باشیم چه اتفاقی میافتاد. چه قایق، چه پارو و چه پیست. یکی دیگر از مشکلات کمتوجهی به مباحث مالی ورزشکاران است. بالاترین قرارداد ما در لیگ و برای نفر اول این رشته حدود 50 تومان بود که با کسر مالیات نزدیک به 40 میلیون تومان شد! بقیه فکر میکنم با پنج یا 10 تومان قرارداد بستند. باید اسپانسرها را به سمت این رشته بیاوریم چون ما در تمامی مسابقات مهم حضور داریم، بازیهای آسیایی، المپیک و... و نکته مهمتر اینکه رشته ما فقط به اسم حضور ندارد و در تمامی مسابقات مدالآور هم هست. امیدوارم مسئولان توجه بیشتری به این رشته داشته باشند.