حزبالله لبنان در دل آتش فعالیت میکند. این ویژگی محیطی موجب شده چگونگی فعالیت حزبالله یا زندگی اعضای برجسته آن که اغلب تحتتدابیر شدید امنیتی قرار دارند، موضوعی جذاب باشد. حزبالله در منطقهای دربرابر رژیمصهیونیستی ایستاده که دهها هزار عنصر مزدور داخلی در این کشور اضافه بر صهیونیستها در مقابلش صفآرایی کردهاند؛ نیروهایی که توسط دستگاه نظامی آمریکا حمایت میشوند که در اردن، عراق و شرق سوریه مستقر است. این صفآرایی در شرایطی است که لبنان تنها 10 هزار و 452 کیلومتر وسعت دارد. (معادل 90 درصد وسعت استان قم)
خبرگزاری تسنیم چندماه پس از گفتوگو با سیدهاشم صفیالدین رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان بهتازگی با حاج وفیق صفا، چهره مطرح امنیتی این تشکیلات گفتوگو کرده است. صفا نقش برجستهای بهعنوان مذاکرهکننده ارشد حزبالله لبنان در پروندههای متعدد سیاسی و نظامی داشته و بهعنوان صندوقچه اسرار حزبالله و مقاومت اسلامی لبنان شناخته میشود. او درحالحاضر مسئولیت کمیته ارتباط و هماهنگی حزبالله را برعهده دارد. در ادامه گزیدهای از بخشهای پراهمیت این گفتوگو را میخوانید.
عملیات تاریخی مبادله اسرا در سال 2008
صهیونیستها در تبادل اسرا دو اصل اساسی دارند؛ اولا در تبادل، اسرائیلیها، اسرا را دربرابر اسرا و اجساد را در ازای اجساد تبادل میکنند. ثانیا اینکه آنها هرگز حاضر به آزادی افرادی نمیشوند که دست به عملیات ضدصهیونیستی زدهاند و سپس به اسارت درآمدهاند. عملیات مبادله سال ۲۰۰۸ این دو اصل اسرائیلیها را از میان برداشت، حتی به صهیونیستها هم دروغ نگفتیم اما وضعیت اسرای اسرائیلی را مبهم نگاه داشتیم. نهایتا دو صهیونیست مرده را تحویل دادیم و اسرای بسیاری را تحویل گرفتیم. این یکی از موفقترین عملیاتهای تبادل ما بود. اسرائیل بهای بسیار سنگینی پرداخت.
موضع مقاومت دربرابر مرزهای دریایی
همانگونه که سابقا عرض کردم در این خصوص مجددا تاکید میکنم که حزبالله در این مورد از دولت لبنان حمایت میکند. هر آنچه دولت بگوید، خط 23، خط 29، خط 30، ما از دولت حمایت میکنیم. همانطور که سیدحسن نصرالله در سال 2000 موضع خود را درخصوص تعیین مرزهای زمینی اینگونه بیان کرد: «ما در مرزبندی دخالت نمیکنیم، ما پشتسر مرزها و موضع دولت ایستادهایم، زیرا اگر قرار باشد حزبالله بخواهد در روند تعیین مرزهای زمینی یا دریایی دخالت کند، هیچیک از مرزها را بهرسمیت نخواهد شناخت، از نظر حزبالله همه سواحل فلسطین، متعلق به فلسطین است.» مورد دوم اینکه چه زمانی سیدحسن نصرالله در این پرونده دخالت کرد؟ زمانی که احساس کرد طرف اسرائیلی به قوانین احترام نمیگذارد و در نظر دارد بدون توافق با لبنان، نفت و گاز استخراج کند، نمیشود که شما بهعنوان اسرائیل اجازه استخراج نفت را داشته باشید و لبنان از آن محروم باشد، از همین رو نصرالله اعلام کرد درصورتیکه اسرائیلیها بدون توافق با لبنان نفت یا گاز استخراج کنند، با عملیات نظامی حزبالله مواجه خواهند شد.
شواهدی از بازدارندگی نابودشده رژیمصهیونیستی
در زمان حاضر بسیار زود است که سرنوشت نبرد آتی را پیشبینی کنیم... کسی نمیتواند این مساله را پیشبینی کند. آنچه مشخص است این است که اسرائیل در یک بحران حاکمیتی بهسر میبرد... ثانیا با یک تهدید داخلی بهنام فلسطین دستوپنجه نرم میکند... در خارج از مرزها با تهدید لبنان روبهروست... در سطح منطقهای از سوی محور مقاومت احساس خطر میکند... درواقع دشمن صهیونیستی با یک تهدید حیاتی و وجودی مواجه است. ثالثا بحران حاکمیتی داخل اسرائیل وجود دارد... وقتی همه این امور را کنار هم بگذاریم، نتیجه همان چیزی میشود که شاهد آن هستیم، درنتیجه بازدارندگیای که اسرائیل پیش از این از آن بهرهمند بود، دچار فرسایش شده و به نقطه صفر رسیده است... . دلیل این مدعا چیست؟ نگاه کنید که اسرائیل در مقابل غزه چه کاری پیشبرد؟ ارتش اسرائیل با جنین، کرانه باختری و مرزهای شمالی چه کرد؟ اسرائیل با چادری که حزبالله آن را در خاک لبنان قرار داد و آنها ادعا دارند که خاک آنهاست، چه کار کرد؟ اسرائیل بابت این چادر چه کرد؟ در ابتدا دادوبیداد و تهدید کرد و به یونیفل گفت ساعت هشت میآید تا چادر را جمع کند و نیامد... سپس گفت ساعت 10 خیمه را برمیدارد... دوباره تا ساعت 12 به تعویق انداخت... ولی باز هم نیامد، بعدا گفت ساعت سه این کار را انجام میدهد... درنهایت گفت: «من فضا را برای مذاکره باز خواهمگذاشت.» این گواه چیست؟ نشانه آن است که اکنون دربرابر اسرائیل نیرویی بازدارنده وجود دارد... وقتی از این موضوع مطلع شدیم در حالت آمادهباش بودیم... اینجا سرزمین لبنان است و این چادر، متعلق به لبنان است، حتی دست زدن به آن ممنوع است.