تاریخ : Sun 03 Sep 2023 - 10:09
کد خبر : 84146
سرویس خبری : جهان شهر

شورش در کنگره هنوز قربانی می‌گیرد

آمریکا 3 سال پس از واقعه اشغال کنگره همچنان به دنبال انتقام از عاملان است؛

شورش در کنگره هنوز قربانی می‌گیرد

آمریکا سه سال پس از واقعه شورش 6 ژانویه 2021 که منجر به اشغال کنگره از سوی طرفداران دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت و نامزد شکست خورده انتخابات 2020، شد، درحال قلع‌وقمع تمام عوامل مستقیم و غیرمستقیم دخیل در آن، فارغ از بزرگی و کوچکی آنها در دنیای سیاست است. عوامل سازمان‌یافته این حمله به‌طور مستقیم گروه شبه‌نظامی با اندیشه‌های راست افراطی «پسران مغرور» و «سوگندنگه‌داران» و به شکل غیرمستقیم ترامپ و برخی از نزدیکانش هستند. قوه مقننه و نظام قضایی روند انتقام و محکومیت شورشیان را پیگیری می‌کنند.

سید مهدی طالبی، خبرنگار گروه بین‌الملل: آمریکا سه سال پس از واقعه شورش 6 ژانویه 2021 که منجر به اشغال کنگره از سوی طرفداران دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت و نامزد شکست خورده انتخابات 2020، شد، درحال قلع‌وقمع تمام عوامل مستقیم و غیرمستقیم دخیل در آن، فارغ از بزرگی و کوچکی آنها در دنیای سیاست است. عوامل سازمان‌یافته این حمله به‌طور مستقیم گروه شبه‌نظامی با اندیشه‌های راست افراطی «پسران مغرور» و «سوگندنگه‌داران» و به شکل غیرمستقیم ترامپ و برخی از نزدیکانش هستند. قوه مقننه و نظام قضایی روند انتقام و محکومیت شورشیان را پیگیری می‌کنند. این دو گروه در تابستان سال جاری زیر ضربه رفتند؛ جایی که رهبران و اعضای گروه «سوگندنگه‌داران» با حبس‌های طولانی‌مدت 18 ساله روبه‌رو شده و ترامپ نیز ناباورانه در فصل شروع جدی رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، در پرونده‌ای مرتبط با انتخابات به بازداشتگاه فراخوانده شد. 


روز گذشته دو عضو دیگر گروه پسران مغرور به احکام طولانی‌مدت زندان محکوم شدند. اتان نوردین 32 ساله به 18 سال زندان محکوم شده و باید تا سن 50 سالگی پشت میله‌های زندان باشد. نوردین متهم به تحریک حاضران در بیرون ساختمان کنگره برای حمله به این نهاد است. دومینیک پزولا 46 ساله نیز با حکم 10 سال زندان خود، بار دیگر در سن 56 سالگی آزادی خود را به دست خواهد آورد. 
تنها چند روز پیش از این دو حکم، دادگاه‌های آمریکا حکم دوتن دیگر از اعضای گروه مزبور را اعلام کرده بودند. جوزف بیگز رهبر این گروه راست افراطی متهم است در روز واقعه رهبری 200 نفر از اعضای گروه را برای حمله برعهده داشته است. گفته می‌شود وی دیگران را به «جنگ برای حفظ ترامپ در کاخ سفید» تشویق می‌کرده است. او به همین دلیل روز پنجشنبه 9 شهریور (31 اوت) به 17 سال زندان محکوم شد. این مقدار تقریبا نصف 33 سال زندانی است که دادستان‌ها برای او درخواست کرده بودند. زاکاری رل دیگر عضو گروه پسران مغرور که هدایت سه نفر از اعضای این گروه در حمله به کنگره را برعهده داشته و به افسران پلیس با گاز اشک‌آور حمله کرده است، باید 15 سال در زندان باشد. در محکومیت‌ها، پسران مغرور تنها گروه راست افراطی حاضر نیستند. در 5 خرداد (26 می) استوارت رودز، بنیان‌گذار و رهبر گروه راستگرای افراطی «سوگندنگه‌داران» به 18 سال زندان محکوم شد. او که هم‌اکنون 58 سال سن دارد، به شرط زنده ماندن در 76 سالگی شاهد پایان دوره زندان خود خواهد بود. اخلال در جمهوریت و مبانی نظام دموکراسی آمریکایی بخشی از اتهامات وی است. کلی مگز، رهبر شاخه فلوریدای این گروه نیز به 15 سال زندان محکوم شده است. 

تعداد افرادی که در حین حمله به کنگره یا بر اثر تحقیقات بعدی دستگیر شدند، به 1033 نفر می‌رسد. به‌جز ترامپ که اخیرا به این صف پیوسته است و البته اتهام او نه حمله به کنگره بلکه اتهامات کلی‌تر در ارتباط با زیرسوال بردن انتخابات و تلاش برای تغییر نتیجه آن است. جدای از احکام بسیار سنگین اخیر، از میان دستگیر‌شدگان تقریبا 485 نفر- 47 درصد- احکام کیفری دریافت کرده‌اند. از این تعداد 277 نفر شامل حبس شده‌اند که اغلب کوتاه‌مدت‌ است. میانگین مدت زمان محکومیت تمام 485 محکوم شده، به 60 روز می‌رسد. 
133 نفر از محکومان نیز باید دوره‌های حبس خانگی را بگذرانند. دیگر محکومان مجازات‌های خفیف‌تری مانند جریمه نقدی، انجام خدمات اجتماعی یا آزادی مشروط داشته‌اند. همچنین بیش از 500 نفر دیگر در انتظار صدور احکام محکومیت خود هستند. به‌ درازا کشیدن محاکمه این افراد نشان می‌دهد دستگاه قضایی آمریکا به دقت درحال بررسی پرونده این افراد است و طول زمان را نیز برای بررسی بیشتر ریشه‌های ماجرا، کشف ارتباطات و همچنین بخشی از مجازات متهمان درنظر گرفته است. با وجود مجازات‌های کوتاه‌مدت برخی از افراد که بدون سازماندهی وارد جریان 6 ژانویه شده بودند، آنها با بازگشت به زندگی تبعاتی جدی را متحمل شده‌اند؛ ازجمله اخراج از محل کار. 

برای خواندن متن کامل گزارش اینجا را بخوانید.