سیدمهدی موسوی تبار: پخش سریال ده قسمتی «نیوکمپ»؛ پنجمین سریال منوچهر هادی در شبکه نمایش خانگی به پایان رسید. حالا او در کنار مهران مدیری به یکی از پرکارترین کارگردانان شبکه نمایش خانگی تبدیل شده است. جدیدترین ساخته هادی که پیش از این قرار بود توسط کمال تبریزی کارگردانی شود و توسط پلتفرم فیلیمو به نمایش درآمد یک بازگشت به عقب کامل برای هادی و فیلیمو بود. نیوکمپ با یک ایده نسبتا جذاب و ترکیب موفق، امتحان پسداده و جذاب بازیگرانی مانند حسن معجونی، حامد آهنگی،بهاره افشاری و گیتی قاسمی بوجود آمد اما نتوانست از قسمت دوم و سوم به بعد پیشرفتی در خنداندن مخاطب و روند قصه داشته باشد.
هادی این بار هم مثل «آینه بغل» و «رحمان 1400» و «نیسان آبی» به سراغ تبعیض و فاصله طبقاتی در جامعه رفت و باز هم قصهاش را در دل یک خانواده از طبقه پایین و حومه پایتخت تعریف کرد. با توجه به اینکه هادی همه حرفهای مهمش را در کارهای قبلی گفته بود و نسبتا هم درست گفته بود در نیوکمپ دچار تکرار و لکنت شد و سعی کرد با استفاده از شوخیهای کلیشه ای و حتی جنسی خود و سریال را نجات دهد. شوخی با فقر مردم و انتقاد از فاصله طبقاتی در جامعه اگر با یک نگاه دقیق و علمی و همچنین مصلحانه نباشد میتواند صرفا به یک جوک بیمزه و گاه موهن تبدیل شود. هادی مدعی است که طبقه پایین را می شناسد و بعضی ارجاعات و اشاراتش در سریالهایی که ساخته تا حدودی این ادعا را تایید میکند. مساله مهم اما این است که او گرفتار تکرار شده و تعدد ساختههایش، زمان و امکان مطالعه بیشتر را از او گرفته و حتی اجازه نمی دهد که دستکم خودش را به روز کند.
نیوکمپ و خانواده سرچشمه از رویاهای عقیمشان میگویند و نرسیدنهایی که نمادش در قسمت آخر به گلدرشتترین شکل ممکن نمایش داده شد؛ پدر خانواده که با وجود اطلاعات بالایش به دلیل ندانستن تعداد صفرهای یک میلیارد، مسابقه را میبازد و دستش به شمش طلا نمیرسد. تلخی ماجرا آنجاست که اطراف این خانواده هم خانوادههای فقیرتری هستند که میخواهند از طریق خانواده سرچشمه به آرزوهایشان برسند و گرفتار نقشه و طرح برای فریبشان میشوند که پیش از این بارها گفته شده است.
سازندگان نیوکمپ و هادی احتمالا گمان میکردند با تکیه بر شوخیهای حامد آهنگی که حالا دیگر تکراری شده و همچنین فرمول موفق شوخی با خانواده فقیر و مشکلاتشان میتوانند موفقیتهای قبلی را بدست بیاورند اما واقعیت این است که نیوکمپ، یک تجربه ناموفق در حد زمینهای خاکی بود، نه بیشتر.